«Farmen kjendis»:

Dette fikk du ikke se på tv

- Han brølte, sier Sølje Bergman etter å ha blitt slått ut av «Farmen kjendis».

SEMIFINALE: Sølje Bergman og Lasse Matberg i melkespannkonkurranse om den siste finalebiletten. Sistnevnte gikk seirende ut. Foto: Alex Iversen / TV 2
SEMIFINALE: Sølje Bergman og Lasse Matberg i melkespannkonkurranse om den siste finalebiletten. Sistnevnte gikk seirende ut. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens det kom en beinhard glose fra skuespiller Sølje Bergman (45) etter å ha tapt i melkespann mot Lasse Matberg (35), beklaget sistnevnte overfor konkurrenten idet han slo henne ut av «Farmen kjendis».

Med det ble det altså avgjort, Matberg eller komiker Terje Sporsem (44) vinner senere i kveld hele konkurransen. Bergman måtte på sin side ta til takke med tredjeplassen - noe hun til syvende og sist er stolt og glad over.

Til Se og Hør forteller hun at alle tre var helt kjørt etter matkonkurransen før den avgjørende melkespannkonkurransen, hvor vinneren kapret den siste finalebiletten.

LANG KLEM: Sølje og Lasse ga hverandre en lang, kjærlig klem etter å ha konkurrert mot hverandre. Foto: Alex Iversen / TV 2
LANG KLEM: Sølje og Lasse ga hverandre en lang, kjærlig klem etter å ha konkurrert mot hverandre. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Vi hadde ikke noe overskudd eller lyst til å gå inn i konkurranse fordi vi alle tre var vel vitende om at en av oss måtte dra hjem, og tenkte at nå nærmer det seg slutten. Vi var preget av det alle tre - at tre skulle bli to, sier hun om den siste tida før konkurransen.

Hadde det vært opp til Bergman skulle alle tre ha stått i finalen.

- Som å føde

Hun legger likevel til at det også var da hun innså at når hun først hadde kommet så langt, så skulle hun gi alt i sin makt for å få være med på hele reisen og gi sitt beste. Men sånn ble det altså ikke.

Gjennom melkespannkonkurransen fikk både Bergman og Materg tilsnakk på hvordan de holdt bøttene, og måtte rette på armene et par ganger hver.

TILSNAKK: Programleder Tiril Sjåstad Christiansen ba begge semifinalistene om å rette ut armene. Her sammen med Terje Sporsem, som allerede hadde en plass i finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
TILSNAKK: Programleder Tiril Sjåstad Christiansen ba begge semifinalistene om å rette ut armene. Her sammen med Terje Sporsem, som allerede hadde en plass i finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Plutselig sa det dunk, og Bergman var med det ute av konkurransen.

- I konkurransen var jeg blodfokusert og jeg sammenlignet det med å føde. Når jeg fødte så hadde jeg bestemt meg for å lytte til kroppen og lytte til jordmoren. Da jeg sto i melkespannkonkurransen så gjorde jeg akkurat det, lyttet til kroppen og lyttet til Tiril (programleder Tiril Sjåstad Christiansen journ.anm). Da hentet jeg fram den indre løvinnen i meg for å makte dette her, forteller hun.

Videre forteller Bergman at hun begynte å kjenne at det ikke var mange krefter igjen å hente i den lille kroppen, og innså at hun ikke ville klare å bli stående i en evighet.

- Jeg var bare så bestemt på at jeg skulle klare å holde lengre enn jeg selv trodde jeg skulle klare. Jeg synes å huske at både Lasse og jeg fikk noen småkorreksjoner på hvordan vi holdt, så jeg begynte å kikke på armene mine for å se at de fortsatt sto riktig.

Bergman så først på den venstre og så på den høyre - så gikk det galt.

UTE: Det var en svært lite fornøyd Sølje Bergman som måtte forlate konkurransen rett før finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Det var en svært lite fornøyd Sølje Bergman som måtte forlate konkurransen rett før finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Da stoppet verden helt og jeg var helt sjokkert, forteller hun.

Ikke med på skjermen

Den tilsynelatende evigvarende klemmen Fra Matberg i etterkant, betydde mye for skuespilleren. Da kom nemlig alle følelsene til overflaten og det gikk opp for henne at hun måtte forlate Matberg og Sporsem, som hun hadde fått et nært vennskap til på gården.

Bergman sier selv at da hun brølte var det en reaksjon på hvor mye arbeid hun hadde lagt ned og at hun ønsket å fullføre reisen i finalen og ikke ryke ut på en tabbe.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Tre av de seks gjenværende deltakerne måtte forlate «Farmen kjendis» rett før finalen. Det tok de mildt sagt pent. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

En detalj som tv-seerne imidlertid ikke fikk se, var da Matberg ifølge skuespilleren ba programlederen følge med på armene hennes.

- Lasse ropte ut at Tiril måtte følge med på meg. I et lite nanosekund var jeg overrasket over at han hadde kapasitet til å følge med på meg. For jeg fulgte overhodet ikke med på han så jeg bare fortsatte fødselsmetoden. Jeg var i konkurranse med meg selv, sier hun.

Bergman mener likevel at det ikke hadde noe med Matberg å gjøre at hun røk ut av konkurransen.

- Rett skal være rett

Lasse Matberg, som altså gikk seierende ut av konkurransen, forteller at han begynte å skjelve på slutten, og at han la merke til at Bergman gjorde det samme.

- Jeg hadde fullt fokus på meg selv, men tittet samtidig over på Sølje for å se hvordan det lå an, litt sånn i sidesynet. Der lå det ganske dårlig an, mener han.

Ifølge 35-åringen klarte skuespillere såvidt å holdt bøttende over pålene og trakk ifølge ham armene framover.

VINNER: Lasse Matberg ga alt i semifinalen, men mener han ikke bevisst forsøkte å vippe Sølje av pinnen. Foto: Alex Iversen / TV 2
VINNER: Lasse Matberg ga alt i semifinalen, men mener han ikke bevisst forsøkte å vippe Sølje av pinnen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Jeg jobbet hardt med å holde armene strakt, kanskje litt for hardt ettersom jeg fikk en eller to korreksjoner for høye armer av Tiril. «Ok», tenkte jeg. «Jeg får tilsnakk for å holde armene for høyt, mens Sølje ikke fikk tilsnakk da hun ikke holdt spannene der hun skulle?», sier han, og innrømmer at han på dette tidspunktet ga et lite kremt i retning programlederen for lik bedømming.

- Jeg mener rett skal være rett, og skal man konkurrere skal det være på like premisser innenfor de rammer som er forespeilet før start, mener Matberg.

- Du sa ikke dette for å sette henne ut av spill?

DÅRLIG STEMNING: Thomas Felberg ville lage dårlig stemning etter at Sølje Bergan valgte han til førstekjempe i «Farmen kjendis» Vis mer

- Nei, melkespann handler for meg om hvem som klarer å holde fokus lengst - så lenge styrke og muskulatur spiller på lag. Dette er en ubehagelig arbeidsstilling for kroppen, og skjelven vil komme før eller siden, svarer han.

Videre sier 35-åringen at han heldigvis holdt ut lengst, selv om det ikke var noe gøy i det hele tatt.

- Jeg synes man skal konkurrere på like premisser. Jeg forholdt meg til det jeg oppfattet som et regelverk, strake armer over pålene, og da jeg observerte selv med mine egne øyne at Sølje ikke gjorde det, da sa jeg ifra. Og Sølje fikk da umiddelbart en korreksjon på det. Og det gikk en viss tid før hun klunket nedi med det ene spannet også, forklarer han.

Om det er Matberg eller Terje Sporsem som vinner «Farmen kjendis», får vi svar på senere i kveld.

LES OGSÅ: Dette sier han nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer