«Maskorama»:

Dette får vinneren

«Maskorama»-vinneren kåres lørdag kveld.

FINALE: Nøkken måtte forlate «Maskorama» forrige helg. Lørdag vinner enten snømonsteret, dragen eller bamsen konkurransen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
FINALE: Nøkken måtte forlate «Maskorama» forrige helg. Lørdag vinner enten snømonsteret, dragen eller bamsen konkurransen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert

Om bare kort tid får ivrige tv-seere endelig svaret på hvem de tre siste kjendisene i «Maskorama» er. Det gjemmer seg nemlig fremdeles noen inni snømonsteret, dragen og bamsen - men lørdag, i forbindelse med finalen, får vi altså svaret på Norges største gjettelek.

I fjor var det artist Ulrikke Brandstorp (26) som trollet som gikk helt til topps, men hvem som vinner i år gjenstår altså å se.

Men hva vinner de egentlig?

«MASKORAMA»: Bamsen viste trolig frem litt mer enn det som var meningen i lørdagens opptreden. Video: NRK Vis mer

Medalje

Se og Hør har spurt Jan Egil Ådland, prosjektredaktør i NRK, om nettopp det, og han svarer følgende:

- Det er ingen premie i «Maskorama» utover heder og ære, og gleden ved å lure publikum helt til siste slutt. «Maskorama» er først og fremst en gjettelek, så det har aldri vært aktuelt med en premie for vinneren.

- Jeg har heller ikke inntrykk av at det har vært viktig for deltakerne, legger han til.

SKRÅSIKKER: «Vikingen» kom på tredjeplass i fjorårets sesong av «Maskorama». Nå føler han seg sikker på hvem som skjuler seg bak «Dragen». Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Ådland kan imidlertid røpe at deltakerne ikke går helt tomhendte hjem, men at de får en spesiallaget medalje fra Kjell Nordstrøm. Det er også Nordstrøm som står bak de imponerende kostymene kjendisene gjemmer seg bak.

Hva skjer med kostymene?

Det er heller ikke kjent hva som skjer med kostymene når sesongen er ved veis ende.

Fjorårets kostymer ble stilt ut på Deichman i Bjørvika i en periode, men hva som skal skje med frosken, heldiggrisen, havfruen, nøkken, bamsen, snømonsteret og dragen har vi ikke bestemt oss for ennå, sier Ådland.

AVSLØRER: Herman Dahl avslører detaljer fra fjorårets «Maskorama»: - Sitter bare noen centimeter fra hverandre. Video: Celina Morken, reporter: Jonas Hammer, edit: Steffen Pettersen Vis mer

- Nå er vi mest opptatte av finalen på lørdag, der hele tre finalister må kaste maskene, fortsetter han.

Tar grep

Tidligere denne uken ble det kjent at NRK gjør endringer før lørdagens finale. Regjeringen la nemlig frem nye coronatiltak, som naturligvis preger produksjonen.

Regjeringen opplyste tirsdag kveld at det på offentlige arrangementer blir lov med tre ganger kohorter av 200 personer med to meter avstand mellom kohortene - altså 600 personer der det er faste tilviste plasser.

I ettertid har Ådland fortalt til Se og Hør at de skal løse det slik:

AVSLØRT: Det har mye spekulasjoner om Tix er «Dragen» i «Maskorama» eller ikke, her blir han avslørt. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

- Vi prioriterer publikum etter når de kjøpte billetter, slik at de som kjøpte først beholder sin plass. De som ikke får plass får refundert billettkostnaden, sa han, og fortsatte:

- Det er med tungt hjerte vi må kontakte 400 personer som trolig har gledet seg til «Maskorama»-finalen like mye som oss.

Videre informerte han om at de som beholder plassen sin i studio vil bli bedt om å bekrefte på mail at de faktisk kommer.

De som får beskjed om at de har mistet plassen sin i salen, vil derimot få mulighet til å sette seg på venteliste i tilfelle noen av de som har plass velger å bli hjemme.

MASKORAMA: Nok en kjendis måtte ta av seg masken i Maskorama. VIDEO: NRK Vis mer

Ådland understreket at dersom noen ender uten plass i studio på finalen, vil de få muligheten til å kjøpe billetter før alle andre til en eventuell ny sesong.

LES OGSÅ: Her kunne du avslørt «frosken»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer