«Sommerhytta»:

Dette får taperne

De tapende deltakerparene i «Sommerhytta» går ikke tomhendte hjem.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Sommerhytta» er ved veis ende i denne omgang. Det ble til slutt far og datter-duoen Veronica Johansen Rasmussen (26) og Kurt Rasmussen (48) som stakk av med seieren og dermed får beholde sin egenbygde hytte på Mjøsli.

De andre hyttene kan de tapende deltakerparene kjøpe selv om de har lyst. Se og Hør har imidlertid fått opplyst at ingen av parene har bedt om å få kjøpe hytta si.

Det betyr ikke at deltakerne går tomhendt hjem av den grunn. Gjennom hele sesongen kan deltakerparene vinne små premier i diverse ukekonkurranser. Det er snakk om ting som jacuzzi, utemøbler, pizzastein, samt andre mer eksklusive gjenstander og produkter.

Dette er premier som deltakerne får til odel og eie.

STIKKER: Etter en konkurrans i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

Utemøbler

Anna Skretteberg Rosenlund (23) og Jone Engemoen Hansen (27) endte på en andreplass i årets konkurranse, men kunne likevel ta med seg et flott utendørsmøblement hjem.

- Deltakerne får beholde alt av løsøre som de har vunnet. Anna og Jone vant for eksempel et flott utemøblement som de fikk ta med seg hjem, sa Tormod Tvinnereim til Se og Hør tidligere denne uka. Han er daglig leder i Mjøsli Hytter og Naturpark, der innspillingen har foregått.

Årets «Sommerhytta»-vinnere synes det er flott at også de andre deltakerne får ta med seg noe hjem, selv om det ikke kan sammenlignes med ei hytte til en verdi av flere millioner kroner.

- Man får beholde premiene. Det er jo litt hyggelig når man ikke vinner ei hytte, sa Veronica og Kurt Rasmussen da Se og Hør snakket med dem tidligere denne uken.

TV 2 forklarer at premiene i «Sommerhytta» er produktplassering, og at programmets samarbeidspartnere stiller med gjenstandene.

- Både premiene og det de har kjøpt for ukebudsjettet får de til odel og eie, såframt det ikke er fastmontert på en slik måte at det ikke kan enkelt demonteres, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til Se og Hør.

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Raste etter finalen

I etterkant av finalen torsdag kveld har det vekket sterke reaksjoner at far og datter vant konkurransen. De tre andre deltakerparene mente at Kurt Rasmussen burde vært diskvalifisert på grunn av sine gode snekkerferdigheter, og snakket ut om saken med Se og Hør.

- Han kunne dette. Det skjønte vi fra dag to, og det snakket vi om hver dag der inne, sa «meglerparet» Adrian Middelthon (24) og Christine Kirkhorn (26).

De har fått støtte både av Anna Rosenlund Skretteberg og Jone Engemoen Hansen, samt tvillingparet Trine og Trude Rishaug Lium (40).

Reglene i «Sommerhytta» går ut på at man ikke kan delta dersom man er profesjonell håndverker eller har mye erfaring fra oppussing. Grunnen er at man skal sikre en så rettferdig konkurranse som mulig.

Både TV 2 og Kurt Rasmussen avviste kritikken overfor Se og Hør.

REISE: Trine er nødt til å reise fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

- Vi synes det er trist med kritikken fra de andre deltakerne, og mener at den ikke er berettiget. Jeg har ingen profesjonell erfaring med snekring og bygging. Jeg er utdannet bokbinder, og har aldri hatt andre jobber enn dette, sa Rasmussen.

Du kan lese hele saken her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer