Meghan Markle:

Dette får ikke de kongelige spise

Da Meghan giftet seg inn i kongefamilien, fikk hun også regler på hva hun kan spise og når.

MATREGLER: Etter hun ble Hertuginnen av Sussex, er det flere retter hun må holde seg unna. Foto: NTB Scanpix
MATREGLER: Etter hun ble Hertuginnen av Sussex, er det flere retter hun må holde seg unna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke lenge siden amerikanske Meghan Markle (36) «bare» var en helt moderat kjent skuespiller i USA. Da hun møtte prins Harry (33), og giftet seg inn i den britiske kongefamilien, ble det raskt forandringer i livet hennes.

Hver eneste bevegelse hun foretar seg i det offentlige rom blir iakttatt. Den ferske hertuginnens klesstil og skovalg ble nylig omtalt. Men det er ikke bare det ytre det finnes regler på i kongehuset.

De kongelige har begrensinger på hva de kan innta av mat, og hvilke tidspunkt de kan spise. Dette har sine naturlige årsaker.

- Vår egen Mette-Marit ble matforgiftet under en offisiell reise med Haakon til Mexico i 2009, og måtte utsette hjemreisen med en dag. Det skal ha vært lunsjen hos presidentparet på Chapultepec-slottet som forårsaket mageondet. Men hva hun spiste er ikke blitt kjent, sier Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng.

Hvitløk nektes

Nå har Expressen listet opp en rekke matvarer hertuginnen ikke får lov til å spise, som for eksempel hvitløk. Hvitløk blir ifølge nettstedet servert i svært sparsommelige mengder i det britiske kongehuset. Når Meghan er på vei til, eller har planlagt offentlige oppdrag, burde hun ikke spise mat med hvitløk. Dette er for å unngå dårlig ånde.

- Det er en kjent sak at kongelige holder seg unna hvitløk. Dette er av naturlige grunner, ettersom de har mange møter med mennesker når de er på representasjonsoppdrag. Dette har også hertuginne Camilla bekreftet. Hvitløk er også bannlyst på Buckingham Palace, ettersom dronning Elizabeth ikke kan utstå smaken, sier Stavseng.

Vil unngå magetrøbbel

Heller ikke skalldyr er å finne på menyen når de kongelige er på reiser og oppdrag.

- Kongelige forsøker også å unngå å spise skalldyr når de er på reiser i utlandet eller ute på representasjonsoppdrag, for å minimere sjansen for å bli matforgiftet. Under statsbesøk og offisielle reiser står man i sentrum i flere dager, og da er det naturligvis kjipt å ha magesjau. De norske kongelige er nok også – som folk flest - forsiktig med skalldyr under offisielle reiser, forklarer kongehuseksperten.

UT PÅ TUR: Prins Harry og forloveden Meghan Markle besøker et av Londons mest trendy sted sør i byen. Video: CNN Vis mer

Nekter kjøkkenet gåselever

Gåselever eller foie gras, er kjent som en delikatesse verden rundt. Men på kjøkkenet hos hertuginne Meghan og prins Harry, dukker ikke dette opp på bordet. Anders Johan Stavseng kan fortelle at prins Charles har gitt klar beskjed til sine kokker om å la være å servere gåselever, av hensyn til dyrevelferd.

- Det blir sett på som politisk ukorrekt å spise delikatessen, så mange kongelige går foran som et godt eksempel. Men hva Meghan spiser bak lukkede dører er det ingen som vet, sier han.

For store sko

Hva Meghan får i seg av mat, har hittil vært lite omtalt, men motesansen hennes er derimot blitt heftig diskutert det siste året. Mange var tidlig ute med å døpe henne til stilikon, en tittel hun på mange måter har levd opp til på offisielle oppdrag og ellers rundt om i Londons gatebilde.

Kvinnene i kongefamilien blir sjeldent sett uten høye hæler, og det ble raskt lagt merke til at Meghan ofte går i for store sko. Dette ikke uten grunn - i hvert fall om vi skal tro moteekspert Harriet Davey.

- Kjendiser pleier ofte å gå opp en skostørrelse, noen ganger to, om de skal på et event eller på en rød løper. Det er det egentlig bare én grunn til, som vi alle kan kjenne oss igjen i, har hun tidligere fortalt til The Sun og fortsatte:

- For å unngå blemmer og gnagsår. Det finnes ikke noe verre enn lite komfortable sko, og når kjendiser som Meghan bruker høye hæler i så lange perioder, kan føttene lett hovne opp. Hevelsen kan sørge for blemmer, som igjen kan bli til liktorner.

LES OGSÅ: Derfor er hun «verdt» 11 milliarder mer enn storebror

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer