«Wisting» sesong to:

Dette får du ikke se i «Wisting»

Én av skuespillerne røper en spesiell detalj hun gjorde alt for å skjule på skjermen.

WISTING: Se de første bildene fra sesong to av «Wisting» som har premiere 26. desember 2021. Video: Viaplay Vis mer
Publisert

Nå som julen har meldt sin ankomst har nordmenn mye å glede seg over. Og etter at sesong to av krimserien «Wisting» ble utsatt på ubestemt tid på grunn av coronapandemien, kan fansen nå juble igjen.

Oppfølgersesongen ruller nemlig over norske skjermer på TV3 igjen fra søndag 26. desember. Planen var opprinnelig at den skulle sendes allerede våren 2021.

I anledning premieren har Se og Hør tatt en prat med tre av skuespillerne som medvirker i den sylferske sesongen.

SNAKKIS: Akkurat nå er det én serie alle snakker om; «Squid Game». Serien troner på toppen over den mest strømmede serien i verden, og det er ikke uten grunn. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Mørkere og mer action

Innspillingen startet først i oktober 2020 og planen var å filme i både Belgia og Litauen. Like etter ble det derimot full nedstengning og strenge restriksjoner.

I mai var de imidlertid i gang igjen, og det hadde blitt bestemt at serien skulle spilles inn i Vestfold, nærmere bestemt i området hvor forfatter Jørn Lier Horst (51) opprinnelig hadde satt historien, nemlig i Larvikområdet.

Skuespillerveteranen Sven Nordin (64) er tilbake i hovedrollen som politietterforsker William Wisting, og han er blant dem som uttrykker stor lettelse over at de omsider kom i mål med sesongen.

- Det er kjempedeilig. Jeg er ganske stolt av alle sammen. Til tross for alt med pandemien og nedstengninger, så klarte vi å få prosjektet i havn. Nå skal det sendes andre juledag og det er ikke noe dårlig med det, siden folk ofte har mye tv-tid da, forteller han til Se og Hør.

TILBAKE: Sven Nordin som endelig er tilbake på sett etter at produksjonen måtte settes på vent. Foto: Stig Jarnes
TILBAKE: Sven Nordin som endelig er tilbake på sett etter at produksjonen måtte settes på vent. Foto: Stig Jarnes Vis mer

- Hva blir annerledes denne sesongen?

- Jeg tror kanskje den første sesongen var veldig basert på vinteren hvor vi travet i høy snø og lette etter en utenlandsk seriemorder som hadde gjemt seg i Norge. Denne sesongen er vi også på jakt etter en seriemorder, men på andre premisser, avslører Nordin, mens han legger til:

- Det blir litt mørkere og mer action. Jeg vil si det er en tyngre sesong enn den første. Den store forskjellen er at vi har fått fram mye emosjoner i karakterene, hvor det vil skje en del ting på privaten som vil påvirke politiarbeidet. Thea, som spiller datteren min, har også sin private agenda, så det er nok en historie som vil berøre mange.

GJEV HOVEDROLLE: Ulrikke Falch ble «headhuntet» til nabolandet Sverige for å spille i den nye dramaserien «Ligga». Video: Discovery + / Reporter: Celina Morken Vis mer

Det er ingen hemmelighet at Nordin håper på enda flere sesonger, spesielt siden han elsker karakteren sin. Han avslører at han lett kunne spilt William Wisting til han blir 80 år.

- Han har ikke så mange «demoner» i kroppen og ikke er han alkoholisert eller kjører sprøyta i armen. Det er ingen underliggende agenda. Han er en hardtarbeidende etterforsker som ikke har noen regulert arbeidstid, og det kjenner jeg meg godt igjen i.

- Det er mye jobbing med turneer og reising til alle døgnets tider, så er det vel kanskje det at han som privatperson alltid går rundt med dårlig samvittighet, siden han som enkemann skulle ønske at han kunne ta mer vare på familien sin, fortsetter han.

Gikk på krykker

Skuespiller Thea Green Lundberg (28) spiller Line Wisting, journalistdatteren til William Wisting. I likhet med ovennevnte synes også hun at det var deilig å komme i gang igjen.

På spørsmål om hva hun brukte tiden sin på da innspillingen ble lagt på is, svarer hun følgende:

- Jeg studerer også til å bli sykepleier, så jeg brukte en del tid på det. Men jeg gledet meg veldig til å komme i gang, siden jeg liker rollen og serien så godt. Når man studerer er det greit å holde på med kun det, men så visste jeg jo hele tiden at jeg også skulle noe annet, svarer hun.

Josefine Frida Pettersen skadet seg under innspillingen av filmen «Disco». Det forteller hun om i ukens «Skavlan». Video: TV 2 / Vis mer

- Kan du røpe noe som skjedde under innspillingen?

- Jeg gikk faktisk på krykker under innspillingen, siden jeg var så uheldig og tråkket over midt i innspillingsperioden. Jeg skulle bare leke med noen barn, og jeg rakk ikke å tenke på at jeg hadde vondt. Det eneste jeg tenkte på var at jeg skulle på jobb. Foten var veldig hoven og vond, den hadde nesten blitt helt sort, forteller hun, og fortsetter:

- Så jeg ringte til regissøren og advarte ham, for dersom han skulle møte meg i resepsjonen måtte han ikke få panikk siden jeg kom med krykker. Jeg håper og tror at det ikke synes i sesongen, men jeg gikk med støtte og krykke mellom hver tagning, avslører hun.

I ettertid fikk Lundberg undersøkt foten hos legen, og det viste seg at hun heldigvis ikke hadde brukket noe.

PRIVAT AGENDA: Thea Green Lundberg som spiller journalist Line Wisting, kommer til å ha en privat agenda i den nye sesongen. Foto: Ida Olsen
PRIVAT AGENDA: Thea Green Lundberg som spiller journalist Line Wisting, kommer til å ha en privat agenda i den nye sesongen. Foto: Ida Olsen Vis mer

- Jeg tør nesten ikke tenke på hvordan det ville vært hvis jeg hadde brukket noe. Det var helt uaktuelt å reise til legevakten. Hvis den hadde vært brukket ville de jo gipset den, og det var det ikke snakk om. Men det gikk overraskende bra og jeg gikk på smertestillende, forklarer hun.

Hun gleder seg imidlertid stort til å se den ferske sesongen.

- Jeg har fått sett veldig lite av sesongen, kun når vi har vært i studio og sett noen klipp. Det ser lovende ut, men jeg er veldig spent selv, og tror historien denne gangen er «tightere» på et vis.

- Ganske flaks

Sist i rekken er nykommeren Evelyn Rasmussen Osazuwa (35), også kjent under kunstnernavnet Evelyn Osaso, som debuterer i rollen som Veronica - en ny etterforsker hos Wisting.

Da det hele ble satt på vent hadde hun imidlertid fullt opp med en annen tv-serie.

- Jeg spilte inn til den finske serien «Cargo», hvor jeg har hovedrollen. Så for min del passet det egentlig fint med utsettelsene, siden jeg fikk gjort begge deler. Jeg vet ikke om jeg hadde gjort det hvis ikke. Så det er ganske flaks at jeg fikk tid til å gjøre det, innrømmer hun.

CORONA: «Basic Bitch»-jentene forteller om at ekstra hensyn måtte tas under innspillingen av intime scener, grunnet en velkjent pandemi. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Hun er også imponert over at produksjonen fikk alt til å klaffe.

- Det er veldig kult at vi kom oss gjennom det, kanskje spesielt med tanke på corona, men også at vi klarte å få alle skuespillerne inn i landet. Det måtte spesielt klaffe med Carrie-Anne Moss, siden hun kom rett fra innspillingen av «The Matrix» («The Matrix Resurrections» fra 2021, journ.anm.).

Det er ingen tvil om at Osazuwa også gleder seg veldig til at alle skal få se den nye sesongen. Som nykommer avslører hun hva seerne kan forvente av den nye karakteren:

- Karakteren jeg spiller er veldig tøff og hun lar seg ikke prege av at dette er nye kolleger. Hun er veldig lite sjenert og kjører bare rett på, og det virker som om hun alltid har vært der, forteller hun.

NYKOMMER: Evelyn Rasmussen Osazuwa (t.h) er en av sesongens nykommere. Her på innspillingssettet. Foto: Ida Olsen
NYKOMMER: Evelyn Rasmussen Osazuwa (t.h) er en av sesongens nykommere. Her på innspillingssettet. Foto: Ida Olsen Vis mer

Videre forteller 35-åringen hva hun gjorde for å komme ordentlig inn i rollen som Veronica.

- Jeg startet først med å gjøre vanlig research, og ble etter hvert satt i kontakt med et politihus hvor flere jobbet som etterforskere. Jeg ville også vite mer om hvordan politiet faktisk er med folk som de skal etterforske, forklarer hun, og fortsetter:

- Så jeg endte med å se to sesonger av en den norske realityserien «Blålys», hvor vi får følge politifolk i Bergen. For meg var det veldig lønnsomt i forhold til rollen min, avslutter hun.

LES OGSÅ: Slik reagerte hun på ektemannens sexavsløring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer