SATSER POSITIVT: - Vårt ønske er å lage positiv underholdning, forteller programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, om årsaken til at kanalen nå har valgt ikke å satse videre på "Sannhetens øyeblikk". Foto: TVNorge
SATSER POSITIVT: - Vårt ønske er å lage positiv underholdning, forteller programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, om årsaken til at kanalen nå har valgt ikke å satse videre på "Sannhetens øyeblikk". Foto: TVNorgeVis mer

Dette får du aldri se igjen

TVNorge kommer ikke til å satse på en ny sesong av det omstridte TV-programmet.

SEHER.NO: TVNorges "Sannhetens øyeblikk" har denne våren vekket sterke reaksjoner blant TV-seere landet rundt. For å få med seg penger i programmet har nemlig deltagerne - foran familie, kjærester, kolleger og venner - måttet svare ærlig på svært private og intime spørsmål rundt sitt eget privatliv.

Dette er det derimot slutt på. Nå har TVNorge bestemt seg for ikke å satse videre på det kanskje mest kontroversielle programmet som noensinne er vist på norsk TV.

Fikk kritikk
- Det er flaut, dumt og uanstendig. Det er mangel på anstendighet - både fra programleder og skaper, dette burde vært tatt av plakaten for lenge siden. Det er kynisk TV.

Dette var hvordan medieekspert ved Institiutt for Journalistikk, Gunnar Bodahl-Johansen, i starten av mai beskrev TVNorge-satsningen "Sannhetens øyeblikk", som hele våren også har vekket sterke reaksjoner fra seerne gjennom diverse debattinnlegg på blant annet Seher.no.

Nå bekrefter programdirektør i TVNorge, Eivind Landsverk, at programmet ikke vil bli satset på i fremtiden.

- Vi visste at dette var et kontroversielt konsept og at det for mange ble reist mange svært private spørsmål. Men sånn var konseptet. Nå vil vi uansett satse på andre ting, forteller Landsverk til Seher.no.

Skal lage Glad-TV
"Sannhetens øyeblikk" hadde et gjennomsnitt på 181.000 seere denne våren. Samtidig gikk programmet på lufta i en tid preget av finanskrisen, noe som kan ha gjort hverdagen enda mer negativ for mange. Akkurat det var et problem, innrømmer Landsverk.

- Programmet skulle opprinnelig gått høsten 2008, men på grunn av diverse sparetiltak ble det flyttet til våren. Og det var en feil vurdering av oss. Nå gleder vi oss i hvert fall til å gi seerne de positive historiene til høsten - vi skal lage positiv TV, forsikrer han.

Ifølge programdirektøren er ikke kritikken fra blant andre Gunnar Bodahl-Johansen årsaken til at TVNorge nå velger ikke å satse videre på konseptet.

- Nei, det er det ikke. Man må jo også spørre seg selv hva som ligger til grunn for programmet, og alle deltagerne vet tross alt utmerket godt hva de er med på. Vårt ønske er heller å lage positiv underholdning, forteller Eivind Landsverk til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ:
- Vi kalte hverandre ikke kjærester