SAKSØKES?: Anne-Kat. Hærland kan nå risikere at eksmannen saksøker henne for harselerende og krenkende kommentarer om deres ekteskap.  Foto: SCANPIX
SAKSØKES?: Anne-Kat. Hærland kan nå risikere at eksmannen saksøker henne for harselerende og krenkende kommentarer om deres ekteskap. Foto: SCANPIXVis mer

- Dette er vold

Eksperter mener Anne-Kat. Hærland kan saksøkes for harselerende kommentarer om eksmannen...

SEHER.NO: Fredag i forrige uke ble det kjent at komiker Anne-Kat. Hærland (36) og hennes journalistektemann Espen Hauglid (32) går fra hverandre kun et og et halvt år etter at de giftet seg i all hemmelighet.

Samme dag som nyheten ble kjent, begynte komikerdronningen å harselere med eksmannen, da hun opptrådde med showet sitt "Gift, men ingen fanatiker" i Ålesund.

"Jeg kom på hvorfor jeg ikke fikk spist så mye bryllupskake: Espen ville hjem og ha bryllupsnatt. Men bryllupskaka var jo mye finere enn Espen", var blant det Hærland sa under showet.

Nå mener flere eksperter at Hauglid kan saksøke ekskona, skriver ukebladet Her og Nå.

Kjendisadvokat Per Danielsen mener dette er et klassisk tilfelle av privatlivskrenkelse.

- Når Hærland, på en overdreven måte, gjør narr av Hauglid og deres tidligere forhold, kan det stilles spørsmål til om grensen for privatlivskrenkelse er overtrådt. Hvis Hauglid ikke har samtyket til dette, kan han vurdere nærmere å reagere rettslig, sier Danielsen til ukebladet.

Kjendissexolog Esben Esther Pirelli Benestad går også langt i sin kritikk av Hærland, og mener hennes harselering av eksmannen kan klassifiseres som vold.

- Jeg synes jo dette er vold, fordi hun blir grenseoverskridende. Ingen mennesker er laget av jern, og jeg vil tro dette gjør vondt på alle måter. Det er noe med at vi i vår tid tenker at vi kan tråkke på alle mennesker med piggsko, sier Pirelli Benestad.

Ronny Edvardsen i Hærlands management ønsket ikke å kommentere komikerens harselering av eksmannen overfor Her og Nå.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Bryllupskaka var finere enn Espen!