P3 Gull:

Dette er vinnerne av årets P3 Gull

OnklP vant «P3-prisen».

ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe stakk av med prisen som årets nykommer under P3 Gull lørdag kveld. Foto: John Terje Pedersen.
ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe stakk av med prisen som årets nykommer under P3 Gull lørdag kveld. Foto: John Terje Pedersen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Lørdag samlet store deler av musikk-Norge seg i Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo. Den femte utgaven av prisutdelingen P3 Gull stod for tur.

Nå som 2017 nærmer seg slutten, er det nemlig tid for å hylle den aller beste musikken fra året som har gått.

Med rød løper, flotte antrekk og musikalske innslag fra blant andre Sigrid, Hkeem og Temur, Cezinando og Arif ble det en heidundrende fest i musikkens navn.

Innen kvelden var omme skulle Chirag (33) og Magdi (33) «årets beste liveartist», «årets låt» og «årets nykommer» kåres. I tillegg skulle den gjeveste av dem alle, «P3-prisen», deles ut.

«P3-prisen» gikk til OnklP

«P3-prisen» deles ut til én av artistene som har markert seg i løpet av det siste året. Denne prisen blir sammen med «årets nykommer» valgt ut av juryen, og i år gikk prisen til OnklP, eller Pål Tøien, som han egentlig heter

- Tusen takk, dette er det sykeste! Jeg ble catcha litt på senga her. Gratulerer til meg! sier OnklP. Alle som heier på oss, vi har mer til dere, lover OnklP.

Spenningen er ekstra stor knyttet til hvem som får denne prisen, fordi det ikke er noen nominerte til denne kategorien på forhånd.

Tidligere har «P3-prisen» gått til Karpe Diem (2013), Susanne Sundfør (2014), Lars Vaular (2015) og Röyksopp (2016).

VANT: Pål Tøien, kjent under artistnavnet OnklP, vant den jeveste P3 Gull prisen «P3-prisen». Foto: John Terje Pedersen
VANT: Pål Tøien, kjent under artistnavnet OnklP, vant den jeveste P3 Gull prisen «P3-prisen». Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Årets liveartist

Første kåring var årets liveartist, som gikk til Karpe Diem.

- Vi som står på scenen får den applausen vi trenger når vi spiller konserten! SÅ tusen takk til alle som står og jobber foran bak og ved siden av scenen. Og ikke minst tusen takk til alle som kommer på konsertene! Vi har det minst homogene og mest forberedte publikum i Norge, sier Magdi.

JUBEL: Fansen jublet da Karpe Diem stakk av med prisen «årets liveartist». Foto: John Terje Pedersen
JUBEL: Fansen jublet da Karpe Diem stakk av med prisen «årets liveartist». Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Årets nykommer

«Årets nykommer» er en pris som en artist bare kan vinne én gang, noe som gjør den ekstra gjev. Prisen for «årets nykommer» gikk til Sigrid, som på forhånd var en favoritt - med nominasjoner i alle kategorier.

- Dette er helt fantastisk! Tusen takk, sier Sigrid.

ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe stakk av med prisen som årets nykommer under P3 Gull lørdag kveld. Foto: John Terje Pedersen.
ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe stakk av med prisen som årets nykommer under P3 Gull lørdag kveld. Foto: John Terje Pedersen. Vis mer

- Jeg ble sjokkert da jeg fikk høre jeg var nominert i tre kategorier. Det er stas. Det hadde vært gøy å vinne, men det er fett bare å spille og en stor ære å bli nominert, sier Sigrid til Dagbladet.

Årets låt

Prisen for årets låt gikk til Cezinando med «Håper du har plass».

- Jeg vet det finnes folk der ute som har et spesielt forhold til den sangen. Jeg vil at alle de skal vite at sangen er ekstra spesiell for meg også. Den har gitt meg mye selvtillit som artist også, sier Cezinando i sin takketale.

SEIER: Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent under artistnavnet Cezinando, vantmed låten «Håper du har plass». Foto: John Terje Pedersen
SEIER: Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent under artistnavnet Cezinando, vantmed låten «Håper du har plass». Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Tre kategorier og P3-prisen

Da Se og Hør møtte P3s Christine Dancke tidligere på kvelden kunne hun fortelle at hun forventet at kvelden blir spekket med forrykende liveopptredener.

- Jeg vet hva som pleier å skje på disse showene her, og det pleier å være helt sykt. Men jeg tror vi har noen gøyale overraskelser i vente, uttalte hun.

Hun beskriver 2017 som det beste norske musikkåret noensinne.

- Mange blir lagt merke til i utlandet, og norsk musikk blir også lyttet mer til. Det er jo skikkelig bra, at norsk musikk er blitt så bærekraftig.

LES OGSÅ: Julie Bergan nekter å røpe kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer