ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe stakk av med prisen som årets nykommer under P3 Gull lørdag kveld. Foto: John Terje Pedersen.
ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe stakk av med prisen som årets nykommer under P3 Gull lørdag kveld. Foto: John Terje Pedersen.Vis mer

P3 Gull:

Dette er vinnerne av årets P3 Gull

OnklP vant «P3-prisen».

(Se og Hør): Lørdag samlet store deler av Musikk-Norge seg i Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo. Femte utgave av prisutdelingen P3 Gull sto for tur.

Nå som 2017 nærmer seg slutten, er det nemlig tid for å hylle den aller beste musikken fra året som har gått.

Med rød løper, flotte antrekk og musikalske innslag fra blant andre Sigrid, Hkeem og Temur, Cezinando og Arif ble det en heidundrende fest i musikkens navn.

Innen kvelden er omme skulle årets beste liveartist, årets låt og årets nykommer kåres. I tillegg til den gjeveste prisen, «P3-prisen», deles ut.

«P3-prisen» gikk til OnklP

P3-prisen deles ut til én av artistene som har markert seg i løpet av det siste året. Denne prisen blir sammen med årets nykommer valgt ut av juryen, og i år gikk prisen til OnklP, eller Pål Tøien som han egentlig heter

- Tusen takk, dette er det sykeste! Jeg ble catcha litt på senga her. Gratulerer til meg! sier OnklP. Alle som heier på oss, vi har mer til dere, lover Pål Tøien, som er artisten OnklP.

Spenningen er ekstra stor knyttet til hvem som får denne, fordi det ikke er noen nominerte til denne kategorien på forhånd.

Tidligere har P3-prisen gått til Karpe Diem (2013), Susanne Sundfør (2014), Lars Vaular (2015) og Röyksopp (2016).

VANT: Pål Tøien, kjent under artistnavnet OnklP, vant den jeveste P3 Gull prisen «P3-prisen». Foto: John Terje Pedersen
VANT: Pål Tøien, kjent under artistnavnet OnklP, vant den jeveste P3 Gull prisen «P3-prisen». Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Årets liveartist

Første kåring var årets liveartist, som gikk til Karpe Diem.

- Vi som står på scenen får den applausen vi trenger når vi spiller konserten! SÅ tusen takk til alle som står og jobber foran bak og ved siden av scenen. Og ikke minst tusen takk til alle som kommer på konserten! Vi har det minst homogene og mest forberedte publikum i Norge, sier Magdi.

JUBEL: Fansen jublet da Karpe Diem stakk av med prisen «årets liveartist». Foto: John Terje Pedersen
JUBEL: Fansen jublet da Karpe Diem stakk av med prisen «årets liveartist». Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Årets nykommer

Årets nykommer er en pris som en artist bare kan vinne én gang, noe som gjør den ekstra gjev. Prisen for årets nykommer går til Sigrid, som på forhånd var en favoritt - med nominasjoner i alle kategorier.

- Dette er helt fantastisk! Tusen takk, sier Sigrid, som var storfavoritt på forhånd, med nominasjoner i alle de tre kategoriene.

ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe stakk av med prisen som årets nykommer under P3 Gull lørdag kveld. Foto: John Terje Pedersen.
ÅRETS NYKOMMER: Sigrid Raabe stakk av med prisen som årets nykommer under P3 Gull lørdag kveld. Foto: John Terje Pedersen. Vis mer

- Jeg ble sjokkert da jeg fikk høre jeg var nominert i tre kategorier. Det er stas. Det hadde vært gøy å vinne. men det er fett bare å spille og en stor ære å bli nominert, sier Sigrid til Dagbladet.

Årets låt

Prisen for årets låt gikk til Cezinando med «Håper du har plass».

- Jeg vet det finnes folk der ute som har et spesielt forhold til den sangen. Jeg vil at alle de skal vite at sangen er ekstra spesiell for meg også. Den har gitt meg mye selvtillit som artist også, sier Cezinando i sin takketale.

SEIER: Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent under artistnavnet Cezinando, vantmed låten «Håper du har plass». Foto: John Terje Pedersen
SEIER: Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent under artistnavnet Cezinando, vantmed låten «Håper du har plass». Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Tre kategorier og P3-prisen

Da Se og Hør møtte P3s Christine Dancke tidligere på kvelden kunne hun fortelle at hun forventet at kvelden blir spekket med forrykende liveopptredener.

- Jeg vet hva som pleier å skje på disse showene her, og det pleier å være helt sykt. Men jeg tror vi har noen gøyale overraskelser i vente, uttalte hun.

Hun beskriver 2017 som det beste norske musikkåret noensinne.

- Mange blir lagt merke til i utlandet, og norsk musikk blir også lyttet mer til. Det er jo skikkelig bra, at norsk musikk er blitt så bærekraftig.

LES OGSÅ: Julie Bergan nekter å røpe kjæresten