- Dette er veldig trist

Den avdøde "Himmelblå"-skuespilleren roses opp i skyene av produsenten.

FÅR ROS FOR HIMMELBLÅ-ROLLE: - Emil var proff til fingerspissene, sier "Himmelblå"-produsent Vegard Stenberg Eriksen om den svenske skuespilleren Emil Forselius som tirsdag ble funnet død i sin leilighet i Sverige. Foto: NRK
FÅR ROS FOR HIMMELBLÅ-ROLLE: - Emil var proff til fingerspissene, sier "Himmelblå"-produsent Vegard Stenberg Eriksen om den svenske skuespilleren Emil Forselius som tirsdag ble funnet død i sin leilighet i Sverige. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Nyheten om at den tidligere "Himmelblå"-skuespilleren Emil Forselius ble funnet død i sin egen leilighet tirsdag, ble mottatt med sorg av NRK-seriens produsent Vegard Stenberg Eriksen.

Han roser skuespilleren opp i skyene etter å ha møtt ham på Ylvingen-settet i 2007. Forselius spilte i en episode av «Himmelblå». Der spilte han en uberegnelig bekjent av "Kim" (Edward Schultheiss) fra Oslo, som også hadde vært i et forhold med "Marit" (Line Verndal).

- Vi fikk ham anbefalt av de som hadde jobbet med ham i TV-serien "Deadline Torp" og han viste seg å være proff til fingerspissene. Svenske skuespillere er ofte dyktige til å konsentrere seg og gå inn i rollen med en gang, og slik var Emil. Dette er veldig trist, sier Eriksen til Seher.no.

I løpet av episoden spilte Emil inn scener med både Line Verndal, Edward Schultheiss og Hallvard Holmen.

- Dan var jo ikke en typisk Ylvingen-figur, med litt psykotiske trekk. Men Emil privat var bare snill, selv om jeg ikke rakk å bli så godt kjent med ham.

Ble funnet av moren
Forselius ble funnet død av sin mor tirsdag, etter familien ikke hadde fått kontakt med ham siden søndag.

Familien bekrefter overfor Aftonbladet at Forselius tok sitt eget liv.

- Vi begynte å føle at noe var galt, og så var det virkelig galt det som hadde skjedd, sier Emils lillesøster Malin Forselius (29) til avisen.

- Han har hatt det tøft på slutten, men ikke slik at man kunne tro at det skulle skje noe som dette. Det er vanskelig å forstå hva som fikk ham til å føle at det ikke var noen annen utvei.

Politiet skal ha blitt varslet i halv tre-tiden tirsdag, men da ambulansemannskaper tok seg inn i Emils hjem, var det ingenting de kunne gjøre.

I tillegg til "Himmelblå" har Emil spilt i flere svenske filmer - blant annet om politimannen "Beck" - og i flere teaterstykker. Til våren blir han å se i den nye Wallander-filmen "Indrivaren".

Forselius har også tidligere vært med i de norske TV-seriene "Deadline Torp" og "Hombres", sammen med profilerte norske skuespillere som Sverre Anker Ousdal, Christian Skolmen, Pia Tjelta og Sven Nordin.

I 1997 ble han belønnet med svenskenes Oscar, Guldbaggen, for rollen i sin debutfilm "Tic Tac".

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   

LES OGSÅ: - Skulle gjerne hatt et mer normalt liv