STJERNE: 18 år gamle Pixie Lott har blitt et av Storbritannias store popfenomen den siste tiden. Foto: All Over Press
STJERNE: 18 år gamle Pixie Lott har blitt et av Storbritannias store popfenomen den siste tiden. Foto: All Over PressVis mer

- Dette er veldig stort

Norske Mads Hauge er en av låtskriverne bak britisk popsensasjon Pixie Lott.

SEHER.NO: 18 år gamle Pixie Lott har på rekordtid blitt en av Storbritannias bestselgende artister, og spås en stor fremtid som popstjerne.

Hennes debutsingel "Mama Do" topper nå hitlistene i landet, og norske Mads Hauge (32) har, sammen med popkomponist Phil Thornalley, vært med på å lage låten, skriver Dagbladet.

- Dette er veldig stort. Det er alltid et sjansespill å gå inn i samarbeid med helt nye artister, og egentlig var jeg glad for at plata i det hele tatt ble noe av. At vi skulle gå helt til topps med den første singelen hadde jeg aldri trodd, sier Hauge til avisen.

Pixie har jobbet med de to låtskriverne siden hun var 16 år, og de neste to singlene hun lanserer er også signert Thornalley/Hauge.

Dermed ser det ut til at det ikke bare er de Grammy-vinnende gutta i Stargate - Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen, som skriver norsk historie når det gjelder låtskriving.

Hauge fikk sin utdannelse ved den velrenommerte Paul McCartney-skolen LIPA. Her skapte han seg en karriere som låtskriver, musiker og produsent i London.

Det store gjennombruddet fikk han imidlertid med hitlåten "Soulmate" med Natasha Bedingfield. Han har også medvirket på Britney Spears' siste album "Circus".

Har du et kjenditips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Løste kvise-krise med et trylleslag!