- Dette er veldig guffent

Flere av Tore Strømøys slektninger måtte evakueres etter brannutbruddet på Frøya onsdag.

BEKYMRET: Tore Strømøy følger nøye med på utviklingen rundt brannen på hjemstedet Frøya, som blant annet har ført til at flere slektninger og venner har blitt evakuert.
BEKYMRET: Tore Strømøy følger nøye med på utviklingen rundt brannen på hjemstedet Frøya, som blant annet har ført til at flere slektninger og venner har blitt evakuert. Vis mer

SEOGHØR.NO: Frøya i Sør-Trøndelag ble onsdag formiddag rammet av en gress- og lyngbrann, som har ført til at over 400 personer måtte evakueres, ifølge VG Nett.

På Frøya ligger barndomshjemmet til NRK-profilen Tore Strømøy, som blant annet er kjent for sin populære serie «Tore på sporet».

Brannen startet ifølge VG Nett i  nærheten av Sistranda i ellevetiden onsdag formiddag. I 15-tiden melder politiet til nettstedet at brannen ikke er under kontroll, og at den truer bebyggelsen.

Bekymret

UROLIG DAG: Tore Strømøy sier han har brukt store deler av dagen til å holde kontakten med venner og slektninger på Frøya, som er rammet av brann. Foto: Thomas Rasmus Skaug/NRK
UROLIG DAG: Tore Strømøy sier han har brukt store deler av dagen til å holde kontakten med venner og slektninger på Frøya, som er rammet av brann. Foto: Thomas Rasmus Skaug/NRK Vis mer

Til Se og Hør sier Strømøy at han er bekymret for barndomshjemmet og slekt og venner på Frøya.

- Det har ikke blitt mye jobbing i dag. Jeg har sittet bekymret og fulgt med på nyhetssendingene.Tore sier han har fått beskjed om at barndomshjemmet foreløpig ikke skal være i fare.

- Vi får bare krysse fingrene for at ikke vi får et nytt Flatanger på hjemplassen min. Slik vinden er nå, så er det veldig skummelt. Men jeg både håper og tror at brannmannskapene klarer å få flammene under kontroll.

Slektninger evakuert

Flere av Strømøys slektninger er blant de evakuerte.

- Jeg har slekt som allerede har blitt evakuert. Niesen min, altså min brors datter og familien har fått beskjed om å forlate hjemmet sitt.

- Jeg kjenner selvfølgelig mange av de berørte og tenker på dem, så dette er virkelig guffent, sier Tore til Seoghør.no:

LES OGSÅ: - Jeg ble helt slått ut