FORHØRTE SEG: - Jeg spurte Per (Sundnes, red. anm.) om måten det ble stemt på hadde noe å si, men det hadde det ikke, ifølge dem. Da måtte jeg bare  stole på det, sier Pernille Svensen Øiestad til Seher.no. Foto: Scanpix
FORHØRTE SEG: - Jeg spurte Per (Sundnes, red. anm.) om måten det ble stemt på hadde noe å si, men det hadde det ikke, ifølge dem. Da måtte jeg bare stole på det, sier Pernille Svensen Øiestad til Seher.no. Foto: Scanpix Vis mer

- Dette er utrolig dårlig, NRK!

TV-seere raser mot den siste MGP-delfinalen.

Publisert
Se video med Pernille Svensen Øiestad og Mimi Blix nederst i saken!
 
SARPSBORG (SEHER.NO): I lørdagens «Sistesjansen» var det Sie Gubba og The Lucky Bullets som kunne juble for plass i den store finalen i Oslo Spektrum neste helg. Men det var også noe annet som vakte oppsikt hos seere - og artister - denne kvelden.

«Sistesjansen» var nemlig laget som et cupsystem, der to og to bidrag skulle møte hverandre i dueller. Vinnerne var de to deltagerne som fikk flest stemmer i sin andre og siste duell. Problemet var bare at avstemmingen sluttet i det bidrag nummer to i hver duell avsluttet sin sceneopptreden. Det vil si at det første bidraget kan ha fått et fortrinn tidsmessig for stemmehungringe TV-tittere - ettersom mange stemmer etter å ha sett det faktiske innslaget på skjermen.

«Utrolig dårlig at man kan stemme så mye lenger på den første i hver duell enn den andre. Du rekker så vidt å stemme hvis du liker nummer to», skrev en seer på Twitter mens NRK-sendingen pågikk.

Pernille Svensen Øiestad (18), sammen med makkeren Marius Barhaugen, måtte si takk for seg etter å ha tapt duellen mot Use Me. Pernille & Marius opptrådte nettopp som nummer to i duellen, og til Seher.no legger ikke den unge jenta skjul på at hun er kritisk til NRKs sms-system i «Sistesjansen».

- Det synes jeg var urettferdig. Jeg reagerte på det og sa fra om det, men de sa at det ikke hadde noe å si. Men sånn er TV, man kan ikke bestemme rekkefølgen.

- Forrige gang var vi først, men da har man jo for lang tid å stemme. Jeg synes det var dumt, men det er ingenting å gjøre med det, sier Pernille, som ikke ønsker å henge seg ytterligere opp i stemmesystemet, til Seher.no.

- Hvis jeg henger meg opp i det, blir det jo bare feil, mener hun.

- Var det gjennom NRK du tok opp dette?
 
- Jeg spurte Per (Sundnes, red. anm.) om måten det ble stemt på hadde noe å si, men det hadde det ikke, ifølge dem. Da måtte jeg bare stole på det.

Selv om Pernille & Marius måtte si takk for seg etter å ha sunget som nummer to i sin duell, var det - når sant skal sies - to av fire duellanter som gikk videre til tross for å ha opptrådt sist i sin første «kamp» lørdag. The Lucky Bullets og Susperia var begge fortsatt med i konkurransen selv om de kom på scenen som duellant nummer to.

- Hvordan burde stemmesystemet vært gjort, Pernille?

- Nei, det vet jeg ikke. Heldigvis er jeg foran kamera og ikke bak. Men uansett hvordan det var blitt gjort, ville det nok føles litt urettferdig. Poenget er likevel at vi har hatt det kjempegøy på scenen - i hele Melodi Grand Prix! Og dette er jo ikke slutten, jeg holder jo på med album og alt, sier hun til Seher.no.

Mimi Blix, som også røk ut etter å sunget som nummer to i sin duell, er mye mer tilbakeholden enn sin MGP-konkurrent.

- Hvis de ikke rakk å stemme, må de egentlig bare følge med videre, smiler Mimi Blix til Seher.no.

MGP-prosjektleder Skjalg Solstad mener imidlertid at det ikke er noe feil med stemmesystemet:

- Stemmetiden er akkurat den samme for begge bidragene i duellene. For man kan begynne å stemme på begge bidragene så fort navnene og numrene dukker opp på skjermen, sier han til Seher.no

- Men folk vil nok gjerne se bidragene før de stemmer, og da vil vel førstemann ut i teorien ha en fordel i forhold til det andre bidraget?

- Det virker ikke slik. I «Sistesjansen» er folk kjent med låtene fra før. Stemmene i «Sistesjansen» fordeler seg helt uavhengig av startrekkefølgen, understreker Solstad.

Han har likevel forståelse for at cup-formen i «Sistesjansen» er ekstra dramatisk og kan virke tøffere på deltagerne. Men ifølge prosjektlederen har ikke NRK mottat noen reaksjoner fra seerne etter sendingen lørdag:

- Systemet er ikke annerledes enn i fjor, så seerne er godt kjent med det, fastslår han. 

Det er heller ikke bare knapt med stemmetid som har engasjert folk på nettsamfunnet Twitter det siste døgnet. Fra første tone lørdag kveld, har twitrere landet rundt spesielt vært svært kritiske til nivået som har blitt vist i den siste delfinalen.

«Beklager ass men hver gang jeg ser på det showet blir jeg satt ut av hvor dårlig standaren på låtene er. Hvor blir det av hitene», skriver artisten Maria Mena, mens en annen er saktens enig i hva Mena skriver.

«Lurer på om jeg våger å se det siste fra #gullfisken etter ultranedturen i MGP»... 
 
Bli fan av Seher.no på facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.  ble stemt

LES OGSÅ: - Galskapen vinner til slutt  

Se video med Pernille Svensen Øiestad og Mimi Blix her:


[obj:media:9364]
Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer