GODE VENNER: Ole Evenrud beskriver det som «ufattelig trist» at vennen og kollegaen Tor Milde har gått bort Foto: Henning Jensen, Se og Hør
GODE VENNER: Ole Evenrud beskriver det som «ufattelig trist» at vennen og kollegaen Tor Milde har gått bort Foto: Henning Jensen, Se og HørVis mer

- Dette er ufattelig trist

Norske kjendiser sørger over Tor Mildes bortgang.

SEOGHØR.NO:  Nyheten om at tidligere «Idol»-dommer og musikkjournalist Tor Milde døde onsdag på Ullevål sykehus, blir møtt med stor sorg blant hans venner i kjendis-Norge.

Ole Evenrud  (51), som var dommer i «Idol» sammen med Tor, sier nyheten kom som et sjokk.
 

-Visste han var syk

- Det er for jævlig, jeg fant det ut selv for ti minutter siden. Jeg visste at han var syk, men det er likevel alltid overraskende når sånt skjer.

- Jeg og Tor var veldig gode venner, jeg har kjent ham siden jeg begynte som artist i 1983. Spesielt god kontakt har vi hatt siden vi begge var dommer i Idol i 2005 og frem til nå. Ord blir fattige, dette er ufattelig trist.

- Hvordan vil du huske Tor?

IDOL-KOLLEGER: Tone Lise Skagefoss, Ole Evenrud, Tor Milde, David Eriksen satt sammen i juryen i det populære TV 2-programmet i 2005. Foto: Se og Hør
IDOL-KOLLEGER: Tone Lise Skagefoss, Ole Evenrud, Tor Milde, David Eriksen satt sammen i juryen i det populære TV 2-programmet i 2005. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg vil huske ham som snill. Veldig snill. Han var følsom og omtenksom. For oss som kjente ham var han ikke Slemme-Tor.

Milde ble 61 år gammel. Den profilerte musikkanmelderen døde etter kort tids sykeleie.Det var VG som først meldte om dødsfallet.


- Har vært venner i over 20 år

Tone-Lise Skagefoss, som også satt i «Idol»-jury med Tor Milde, husker sin tidligere kollega med stor glede.

- Jeg mottok beskjeden nå nettopp og det er et sjokk. Det er bare kort tid siden jeg fikk vite at han ikke var så bra.

- Tor og jeg har vært gode venner i over 20 år. Vi fikk også muligheten til å være kolleger så vi har hatt det mye moro sammen.

-    Jeg vil huske Tor som en snill mann. Han var kunnskapsrik, veldig morsom og han var en god venn.

KJENTE HVERANDRE I 20 ÅR: - Jeg visste ingenting om at Tor var syk, sier Christer Falck til Seoghør.no. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
KJENTE HVERANDRE I 20 ÅR: - Jeg visste ingenting om at Tor var syk, sier Christer Falck til Seoghør.no. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis merVisste ingenting

«Robinson»-programleder Christer Falck, som også har mange år i norsk platebransje bak seg, sier han ikke visste noe om vennens sykdom.

- Jeg har kjent Tor i over 20 år. Han var den kanskje aller fineste og mest kunnskapsrike mannen i norsk musikk. Jeg visste ingenting om at han var syk, så dette var bare veldig, veldig trist.

Hylles på Twitter

Komikeren Terje Sporsem uttrykte sin sorg på Twitter kort tid etter at dødsfallet ble kjent.

«Ufattelig trist og overraskende at Tor Milde har gått bort».

- Dette er ufattelig trist

- Dette er ufattelig trist


Han får følge av blant annet  «Trygdekontoret»-programleder Thomas Seltzer, håndballstjernen Camilla Herrem og forfatteren Vidar Kvalshaug.

«Min venn @tormilde er død. Hvem skal skjære gjennom, passe på, få alle til å bli venner igjen og levere de legendariske replikkene nå?», skriver han.Artisten Marion Ravn skrev også «Hvil i fred, Tor Milde» på sin Twitter-side onsdag.

- En bra gutt som var glad i en fest

Tor Milde jobbet i flere år som journalist og redaktør i ungdomsbladet Topp, som gis ut av Aller Media.

Tidligere sjefredaktør i Se og Hør, Knut Haavik, husker godt at han ansatte Milde.

- Han var en utrolig dyktig fagjournalist innen musikken og han var kreativ. Jeg husker ham som en bra gutt som var glad i en fest. Han er også en av de medarbeiderne som virkelig gjorde inntrykk, sier Haavik.


LES OGSÅ:  Tor Milde er død