«Home and Away»:

Dette er tragediene i «Home and Away»-kulissene

Suksesserien «Home and Away» har ikke bare brakt hell og lykke for skuespillerne.

TRAGEDIER: Flere «Home and Away»-skuespillere har lidd tragiske skjebner på privaten. Dette er historiene om dramaet bak kulissene av suksesserien. Foto: TV 2, NTB Scanpix, All over Press
TRAGEDIER: Flere «Home and Away»-skuespillere har lidd tragiske skjebner på privaten. Dette er historiene om dramaet bak kulissene av suksesserien. Foto: TV 2, NTB Scanpix, All over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med totalt 31 sesonger og 7040 episoder, går den populære TV-serien «Home and Away» inn i rekken som en av de lengst varende TV-seriene gjennom tidene.

Helt siden januar 1988 har TV-seerne fått følge hverdagslivet til innbyggerne i den australske kystlandsbyen Summer Bay, som byr på blant annet intriger, romanser og dramatikk.

Fra første episode, for snart 31 år siden, har det australske programmet fått seerne klistret til skjermen. Også her til lands. Ved juletider kunne blant annet Dagens Næringsliv avsløre at «Home and Away» var 2018s nest mest strømmede TV-serie i Norge.

Serien har med andre ord gjort stor suksess. Det skal imidlertid ikke mer enn et Google-søk til, før bildet av «Home and Away» ser helt annerledes ut. Bak kulissene hviler det seg nemlig en helt annen skjebne for skuespillerne.

Flere dødsfall

I mai i fjor var det flere «Home and Away»-fans som sørget over dødsfallet til skuespilleren Cornelia Frances, eller Morag Bellingham, som hun het i serien.

Fra starten i 1988 og frem til 2016 var hun en av de faste skuespillerne i suksesserien.

I 2017 ble hun diagnostisert med kreft i blæra, og kjempet mot sykdommen i ett års tid. I mai i fjor døde hun, til stor sjokk for fansen, 77 år gammel.

DØD: Skuespiller Cornelia Frances, kjent fra tv-serien «Home and Away» døde i mai i fjor. Hun ble 77 år gammel. Foto: TV 2
DØD: Skuespiller Cornelia Frances, kjent fra tv-serien «Home and Away» døde i mai i fjor. Hun ble 77 år gammel. Foto: TV 2 Vis mer

Dødsfallet til Frances var nemlig ett av flere «Home and Away»-dødsfall på den tida. I januar samme år døde også skuespilleren Jessica Falkholt på sykehus, som følge av en alvorlig bilulykke. Hun ble bare 29 år gammel.

Skuespilleren, som spilte rollen som Hope Morrison, var involvert i en fatal bilulykke i New South Wales i Australia 2. juledag i 2018.

Ifølge BBC mistet foreldrene til Jessica, Lars (69) og Vivian (60), livet momentant i den tragiske bilulykken. Skuespillerens yngre søster, Annabelle (21), døde på sykehus tre dager senere.

Noen uker etter, i januar i år, kom det nok et dødsbudskap om en skuespiller fra TV-serien «Home and Away».

Da ble den australske modellen og skuespilleren Annalise Braakensiek funnet død i sitt eget hjem. Ifølge The Guardian ble hun funnet av lokalt politi etter en bekymringsmelding. Hun ble bare 46 år gammel.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

GIKK BORT: Australias underholdningsverden var i sorg etter nyheten om Annalise Braakensieks plutselige bortgang tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Australias underholdningsverden var i sorg etter nyheten om Annalise Braakensieks plutselige bortgang tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Selv om Braakensiek bare medvirket i et par episoder, rystet likevel dødsfallet flere «Home and Away»-fans, som raskt tok til sosiale medier for å dele sine kondolanser.

Politiet hadde ingen mistanke om at noe kriminelt hadde skjedd. Ifølge australske News skal 46-åringen ha slitt med depresjon over en lengre periode, som følge av å ha mistet flere av sine nærmeste.

Mystisk sykdom

Som om ikke dødsfall er nok, har også mystiske sykdommer preget flere av skuespillere fra den kjente TV-serien.

Blant dem Johnny Ruffo (30), som i august 2017 dro til sykehuset for det han trodde var et migreneanfall. Da han ankom sykehuset viste det seg at tilstanden skulle være langt mer alvorlig.

DRAMATISK: Skuespiller og artist Johnny Ruffo ble hasteoperert etter at det han trodde var migrene, viste seg å være hjernesvulst. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Skuespiller og artist Johnny Ruffo ble hasteoperert etter at det han trodde var migrene, viste seg å være hjernesvulst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Overfor Yahoo bekreftet Ruffos management, CMC Talent, den gang at skuespilleren måtte hasteopereres kort tid etter en legesjekk. Der ble det konstatert at han hadde en hjernesvulst.

På sin egen Instagram-profil delte 30-åringen bilder av seg selv i etterkant av operasjonen. Bildene viste blant annet stingene i hodet som følge av inngrepet, og Ruffo sittende i en sykeseng.

- Noen saker i livet setter virkelig ting i perspektiv. Håper på et positivt resultat. Ha meg i tankene. Kyss, skrev han til bildet.

Ruffo medvirket i den australske tv-serien i tre år, fra 2013 til 2016.

Tre år før Ruffos sykdom skapte overskrifter i internasjonale medier, var det skuespilleren Tessa James (27) som satte ut fansen, da hun avslørte at hun hadde fått påvist kreft, bare 23 år gammel.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

KREFT: I en alder av 23 år fikk skuespiller Tessa James påvist lymfekreft. I dag er hun kreftfri. Foto: All over press
KREFT: I en alder av 23 år fikk skuespiller Tessa James påvist lymfekreft. I dag er hun kreftfri. Foto: All over press Vis mer

James, som er kjent for rollen som Nicole Franklin i den australske TV-serien, fikk påvist lymfekreft i 2014. Heldigvis klarte James å kjempe seg gjennom den tøffe sykdommen.

I februar i fjor gikk hun blant annet ut i sosiale medier og hyllet kjæresten for hans støtte, og feiret tre år som kreftfri, ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter under.

Dødfødsel

Tragedier som dødsfall, bilkrasj og kreft er imidlertid ikke det eneste som har preget privatlivet til skuespillerne fra «Home and Away».

I 2014 gikk en av de kjære skuespillerstjernene gjennom en personlig tragedie.

I begynnelsen av 2014 kunne Ada Nicodemou (41), kjent for rollen som Leah Petterson-Baker, glede seg over å skulle bli mamma for andre gang. Det som skulle være en fantastisk tid, endte i dyp sorg for skuespilleren og hennes familie.

MISTET SØNNEN: I 2014 opplevde skuespiller Ada Nicodemou å miste sin kommende sønn. Foto: NTB Scanpix
MISTET SØNNEN: I 2014 opplevde skuespiller Ada Nicodemou å miste sin kommende sønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To måneder før termin, i august 2014, døde den kommende sønnen. Ifølge Daily Mail var Nicodemou syv måneder på vei da sønnen hun mistet barnet.

«Det er med stor sorg vi deler denne nyheten med dere. Vi mistet vår sønn Harrison i dødfødsel torsdag 7. august 2014. Vi takker for all kjærlighet og støtte vi har opplevd mens vi har sørget over tapet av vår elskede sønn. Vi forstår at dette er av offentlig interesse ettersom vi lever vårt liv i offentligheten, men vi ber om at dere respekterer at vi må bruke tid på å komme oss over sorgen», het det i pressemeldingen fra familien den gang.

Gravidsjokk

Heldigvis er det ikke bare tragedier som preger livet til såpeserieskuespillerne. I 2015 fikk den kjente «Home and Away»-stjerna Emily Symons (49), som helt siden 1989 har spilt rollen som Marilyn Chambers, seg en positiv overraskelse.

HADDE GITT OPP: Emily Symons og samboeren Paul Jackson hadde egentlig gitt opp å bli foreldre. Derfor var overraskelsen stor da de fant ut Emily Symons var gravid. Foto: All Over Press
HADDE GITT OPP: Emily Symons og samboeren Paul Jackson hadde egentlig gitt opp å bli foreldre. Derfor var overraskelsen stor da de fant ut Emily Symons var gravid. Foto: All Over Press Vis mer

Symons og samboeren Paul Jackson hadde egentlig gitt opp drømmen om å bli foreldre, da de fant ut at de helt uventet ventet sitt første barn sammen.

- Jeg trodde dette aldri ville skje, og at jeg var for gammel. Jeg trodde det var umulig, men det var det ikke, sa Symons til australske Daily Telegraph, ifølge Hello.

- Jeg hadde egentlig gitt opp. Jeg trodde vi hadde forsøkt alle muligheter. Mitt råd er å ikke gi opp selv om hele prosessen kan bli litt mye.

I dag er den lille gutten, som har fått navnet Henry, tre år gammel, og den lille familien virker tilsynelatende svært lykkelige.

På Instagram deler de stadig høydepunkter fra hverdagen.

Se dette innlegget på Instagram

Beach days are the best days 💙💙💙

Et innlegg delt av Emily Symons (@emilysymons_)

LES OGSÅ: Føles ikke annerledes i det hele tatt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer