Dette er TikToks største stjerner

Flere av TikTok-stjernene får over en million følgere i døgnet og har på kort tid blitt kjent over hele verden.

STJERNER: Både Addison Rae, søstrene Charli og Dixie D'Amelio og Jacob Sartorius har flere titalls millioner følgere. Foto: NTB Scanpix
STJERNER: Både Addison Rae, søstrene Charli og Dixie D'Amelio og Jacob Sartorius har flere titalls millioner følgere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har appen TikTok vokst frem i rekordfart. Den var tidligere kjent under navnet Musical.ly, og flere og flere har kastet seg på trenden om å lage korte videoer med musikk, dans, imitasjoner og korte «vlogger».

Flere av landets kjendiser er aktive der, men det er ingen hemmelighet at mange av TikToks største stjerner holder til i USA.

LETTKLEDD: Kylie Jenner har hevet seg på «Carole Baskin»-trenden på Tiktok, og det går ikke ubermeket hen. Vis mer

Blant dem er 16 år gamle Charli D'Amelio, som blir omtalt som ikke annet enn «dronningen av TikTok» av New York Times. I skrivende stund har hun over 54 millioner følgere på appen, og kontoen hennes vokser med om lag en million i døgnet.

Hun har over 3,6 milliarder likerklikk på videoene sine, og det til tross for at 16-åringens karriere på TikTok ikke startet før i 2019. En helt spesiell video skulle imidlertid sette fart på sosiale medier-karrieren.

- For meg så var det faktisk én video som gikk viralt og som på mange måter startet det hele, sa Charli da hun gjestet «The Tonight Show» med Jimmy Fallon i mars.

- Det var en duett med en kvinne som heter «Move With Joy» som lager lette danser. Hun snakker og så kopierer man alt hun sier. Jeg lagde en duett med en av hennes videoer, og da jeg var på vei til dansetrening halvannen time hjemmefra, begynte likerklikkene å komme, fortsatte hun.

På kort tid fikk hun flere titallstusen likerklikk, og så var det gjort.

Vill økonomisk vekst

Hun regnes altså som den største profilen på den kreative appen, men også familien hennes blir påvirket av hennes stjernestatus.

Storesøsteren Dixie (18) har over 23 millioner følgere, mens foreldrene Heidi og Marc har henholdsvis 3,8 millioner og 4,5 millioner følgere.

SØSTRE: Charli og søsteren Dixie på den røde løperen i forkant av fjorårets iHeartRadio Jingle Ball. Foto: NTB scanpix
SØSTRE: Charli og søsteren Dixie på den røde løperen i forkant av fjorårets iHeartRadio Jingle Ball. Foto: NTB scanpix Vis mer

Familien i seg selv har også laget en egen bruker hvor fansen kan følge hverdagen deres og på mange måter få ta del i hva som skjer bak de korte videosnuttene. Brukeren, som heter «Damelio Family Offical», har over 8,8 millioner følgere - og vokser raskt.

Slike følgerskarer påvirker også lommeboken.

Hvor mye Charli har tjent det siste året er ikke kjent, men ifølge Celebrity Networth, som skriver om kjendisers økonomi, skal hun allerede ha en formue på over fire millioner dollar, noe som tilsvarer 42,7 millioner norske kroner.

Ifølge nettstedet tar TikTok-stjernen minimum 100 000 dollar, eller om lag én million kroner, for hvert sponsede innlegg. Det kan være alt fra antrekk til produkter hun har med i videoene sine.

Tidligere i år medvirket hun blant annet i en Super Bowl-reklame, som hun angivelig fikk en million dollar for, og har også signert med UTA management.

Selv om Charli uten tvil har klart å skaffe seg en solid karriere på egen hånd, kan man nok si at det å være en del av «The Hype House», som det kalles, har sine fordeler.

GÅR VIRALT: På appen TikTok kan alt skje. Det har musikkprodusentene Mathias Haukeland og Sander Meland virkelig fått oppleve nå. Video: TikTok/Rød Løper Vis mer

Brudd

«The Hype House» er en gruppe som ble opprettet av Thomas Petrou (21) og Chase Hudson (17) i 2019, og har flere av TikToks største stjerner i stallen. Det skal også sies at Charli og Chase innledet et forhold på slutten av 2019, men i april kom sjokkbeskjeden om at de har gått hver til sitt.

Det bekreftet de begge på sine respektive Instagram-kontoer.

«Hei dere. Siden dere har fulgt forholdet mellom Chase og meg fra starten av, har jeg bestemt meg for at jeg må fortelle dere at vi ikke lenger er et par. Det gjør vondt å si det, men vi har bestemt oss for at dette er det beste for oss begge», skrev Charli blant annet til sine 17,2 millioner Instagram-følgere.

Se dette innlegget på Instagram

baby :) photos by @bryant

Et innlegg delt av charli d’amelio (@charlidamelio)

«Vi er fremdeles gode venner, noe jeg overhodet ikke ønsker å endre på. Jeg har oppriktig så mye kjærlighet for Chase og ønsker han kun det beste. Det gjør meg så glad å få se alt han har på gang. Jeg er lei meg for at jeg ventet så lenge med å fortelle dere dette, men jeg ønsket å bruke tid på å fordøye bruddet alene. Brudd er vanskelig for alle, så jeg ønsker ikke å snakke mer om det», fortsatte hun.

Også Chase, eller «LilHuddy» som mange kjenner han som, skrev noen lignende ord til sine 7,6 millioner Instagram-følgere.

«Hei alle sammen. Charli og jeg ønsker å dele med dere at mens vi alltid vil ha kjærlighet for hverandre, er vi ikke lenger sammen. Charli er en fantastisk person og jeg er så takknemlig og velsignet for å ha fått dele tiden med henne», skrev han, og fortsatte:

«Vi vil alltid være venner, og hun vil for alltid ha en helt spesiell plass i hjertet mitt».

I likhet med 16-åringen, skrev også Chase at han ikke ønsker å utdype bruddet, men at han heller vil se fremover.

Charli og Chase er imidlertid ikke alene på toppen av TikTok-tronen.

NY TREND: Det dukker opp nye trender og utfordringer på TikTok hele tiden. Denne utfordringen er ikke for alle, men flere har kastet seg på. Video: TikTok/Rød Løper Vis mer

Flyttet for å satse

Der finner man nemlig også 19 år gamle Addison Rae fra Lafayette i Louisiana. Addison har over 35,5 millioner følgere, og i likhet med Charli har også så å si hele familien hennes inntatt appen.

STJERNE: Addison Rae er å regne som en av TikToks største stjerner. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Addison Rae er å regne som en av TikToks største stjerner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men hva var det egentlig som gjorde at Addison tok av på TikTok?

Hun kan nemlig takke selveste Mariah Carey for sin suksess. Ifølge Seventeen Magazine likte den verdensberømte artisten en video 19-åringen la ut, som igjen sørget for at hun gikk viralt.

Og resten kan man på mange måter si er historie.

Tidligere denne måneden lanserte hun sitt eget «merch», så populariteten rundt henne er naturligvis stor. Både Addison, foreldrene, og hennes to yngre brødre signerte med WME Agency i januar, men det var imidlertid allerede i desember at hele familien slo på stortrommen.

Da flyttet de nemlig fra Louisiana og til Los Angeles for å satse på 19-åringens karriere.

Romanserykter

Hun har også blitt koblet til TikTok-stjernen Bryce Hall (20), og sa følgende om ham i februar:

- Vi elsker å være rundt hverandre og er veldig gode venner. For nå tror jeg det er best at det forblir sånn, sa hun i et intervju med ET Online.

På spørsmål om de på et tidspunkt datet hverandre, fortalte Addison at de snakket om det, og forsøkte å finne ut av ting, men at de kom til enighet om at det var bedre å være venner.

Før TikTok-karrieren satte fart var hun i et seriøst forhold i fem år, men velger å fokusere på seg selv og egen karriere fremfor dating for tiden.

TV-profil

En annen som har flyttet for karrieren, er 24 år gamle Sarah Ashley Callahan, bedre kjent under navnet Sarati.

Allerede som 16-åringen flyttet hun fra College Station i Texas til Los Angeles, og har gjort seg bemerket på flere forskjellige plattformer. På Instagram har hun over 257 000 følgere, mens på TikTok er det over 7,7 millioner som følger henne.

FLYTTET: Sarah Ashley Callahan flyttet fra Texas til Los Angeles for karrierens del. Foto: NTB scanpix
FLYTTET: Sarah Ashley Callahan flyttet fra Texas til Los Angeles for karrierens del. Foto: NTB scanpix Vis mer

For tre år siden hadde hun hovedrollen i Eminem og Ed Sheerans musikkvideo for «River», men er også kjent som en av koffertjentene i «Deal or no Deal», nærmere bestemt koffertjente nummer 12.

Privat er hun gift med Jesse Callahan, som for øvrig også har en bruker på TikTok med 70 200 følgere. Sammen eier ekteparet Montford Agency - et markedsførings-og sosiale medier-byrå som blant annet hjelper influensere opp og frem.

Det kommer nok godt med når de skal løfte sine egne sosiale medier-brukere.

Veteran

At nevnte Sarati er 24 år og bruker av appen har ikke alltid vært en selvfølge. Den populære appen ble nemlig for alvor kjent da den byttet navn til TikTok i 2018. Før den tid var majoriteten av brukerne under 18 år, men det skulle raskt vise seg å endre seg.

I dag blir appen brukt av unge voksne, i tillegg til at flere eldre influensere og foreldre har latt seg friste.

Det var imidlertid en tid før den eldre generasjonen inntok appen, og da var 18 år gamle Loren Gray blant dem som regjerte. Hun begynte nemlig å legge ut videoer på appen så tidlig som i 2015, da den ennå var kalt Musical.ly.

VÆRT MED LENGE: Loren Gray ble kjent da TikTok ennå het Musical.ly. Foto: NTB scanpix
VÆRT MED LENGE: Loren Gray ble kjent da TikTok ennå het Musical.ly. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da gikk det for det meste i «lip syncing», noe Loren fortsatt driver med. Hun tok nemlig med seg følgerskaren over til TikTok, og var lenge den mest fulgte brukeren med sine 43 millioner følgere. I april ble hun derimot passert av ovennevnte Charli D'Amelio, og må nøye seg med en andreplass på plattformen.

Det kan imidlertid tenkes at sorgen ikke er stor av den grunn, da hun ifølge Celebrity Networth har en formue på tre millioner dollar, tilsvarende rundt 30 millioner norske kroner.

Se dette innlegget på Instagram

🤍

Et innlegg delt av loren gray (@loren)

I likhet med nevnte Sarati er også Loren populær på flere plattformer. På YouTube kan hun smykke seg med 3,7 millioner abonnenter, mens hun på Instagram har hele 19 millioner følgere.

Seksuelt overgrep

Til tross for sin økende popularitet, bærer stjernen også på en mørk historie - som visstnok er grunnen til at hun begynte å lage videoer i utgangspunktet. I en ny video på TikTok avslørte 18-åringen nemlig at hun for fem år siden ble utsatt for et seksuelt overgrep.

@lorengray

TW. when I say you have helped me more than you know, I truly mean it.

♬ original sound - marbarboyce

Til et bilde av seg selv satt inni videoen, skriver hun følgende:

- Dette er meg for over fem år siden, ikke lenge før 13-årsdagen min. På dette tidspunktet hadde jeg fått uskylden min frastjålet i kjelleren til noen jeg stolte på. Jeg fortalte bare en person og til denne dagen er hun min beste venn. Vi gråt på badet mitt, skriver hun.

Det skal ha tatt Loren to måneder før hun klarte å fortelle foreldrene sine om hendelsen, da hun følte seg «skitten, håpløs, ødelagt og verdiløs».

- Jeg hadde hjemmeskole og begynte å lage videoer for å få tiden til å gå og for å gjøre ensomheten og isolasjonen jeg følte mindre. Folk så videoene mine, og selv om jeg fortsatt slet, følte jeg at jeg endelig hadde funnet folk som brydde seg, uavhengig av situasjonen, står det skrevet i videoen.

SJOKKERER: Den latinamerikanske influenseren Lele Pons har lagt ut en TikTok som sjokkerer. Vis mer

Offentlig forhold

Som tidligere nevnt er TikTok en kreativ app der man får se alt fra dans, imitasjoner, humor og musikk. Flere har blant annet utnyttet den gylne muligheten appen tilbyr, til å promotere egne interesser. I Jacob Sartorius' (17) tilfelle har det sparket i gang en karriere som artist.

Da TikTok fremdeles var kjent som Musical.ly var 17-åringen blant de aller største, og har vært svært populær blant den yngre generasjonen. Populariteten fulgte han også riktignok til TikTok.

ARTIST: Jacob Sartorius fikk fart på artistkarrieren blant annet gjennom TikTok. Foto: NTB scanpix
ARTIST: Jacob Sartorius fikk fart på artistkarrieren blant annet gjennom TikTok. Foto: NTB scanpix Vis mer

I skrivende stund har han nemlig 23,4 millioner følgere på appen, og over 1,5 milliarder likerklikk sammenlagt på videoene sine. På Spotify har han over 241 000 månedlige lyttere, og har over tre millioner abonnenter på YouTube-kanalen sin - som også er dedikert til musikken.

Den økende populariteten stoppet ikke akkurat da han ble involvert med skuespiller og «Stranger Things»-stjernen Millie Bobby Brown (16) i begynnelsen av 2018, noe som skapte overskrifter i verdenspressen.

BRUDD: Jacob og Millie ble koblet til hverandre i 2018. Noen måneder senere gikk de hver til sitt. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Jacob og Millie ble koblet til hverandre i 2018. Noen måneder senere gikk de hver til sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Romansen skulle likevel bare vise seg å vare i noen måneder, da paret i juli samme år bekreftet på sine respektive Instagram-kontoer at de hadde gått hver til sitt, ifølge Teen Vouge.

- Valget mellom Jacob og meg var totalt gjensidig. Vi er begge glade og forblir venner, skrev Bobby Brown.

Sartorius skrev også en lignende melding til sine følgere.

LES OGSÅ: Venter barn med 27 år yngre kone

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer