Dette er spill for galleriet

Maten som ble vraket av Hellstrøm fikk nytt liv.

HARDT TIL VERKS: Eyvind Hellstrøm legger ikke fingerene imellom når han er misfornøyd med noe i TV-programmet «Hellstrøm rydder opp». Her tømmer han fryseboksene til «Bizco» restaurant i Slemmestad. Foto: TV3
HARDT TIL VERKS: Eyvind Hellstrøm legger ikke fingerene imellom når han er misfornøyd med noe i TV-programmet «Hellstrøm rydder opp». Her tømmer han fryseboksene til «Bizco» restaurant i Slemmestad. Foto: TV3 Vis mer
SEHER.NO:  I tre sesonger har mesterkokken Eyvind Hellstrøm (61) avlagt kritiske besøk på norske restauranter i TV-programmet «Hellstrøm rydder opp», noe som for mange har ført til store forandringer på menyen og varelageret.

Men selv om restauranteierne ofte reagerer med vantro når Hellstrøm beordrer full utskiftning på kjølerommet, kan Seher.no avsløre at virkeligheten ikke er like dramatisk som det kan virke på TV.

David Mwanyolo (54), som driver Slemmestad-restauranten «Bizco» hevder han tok kreativiteten til hjelp da Hellstrøm fikk fjernet alle fryseboksene hans i forbindelse med TV-programmet.

- Heldigvis slapp jeg å kaste noe som helst, bortsett fra sausene. Jeg hadde mange pizzabunner, som jeg gjorde om til urtebrød, og de ble veldig populære. Mye mat ble også brukt til buffeten som dere så i programmet.

- Noen av kakene som jeg hadde fryst, ga jeg bort, mens resten spiste jeg selv, sier 54-åringen til Seher.no.

Produksjonsleder for «Hellstrøm rydder opp», Gard Mortensen, sier til Seher.no at det er opp til restauranteierne hva de vil gjøre med maten som fjernes etter at Hellstrøm har vært på besøk.

- Noen steder beholder de jo mat fordi rettene de inngår i fotsetter på menyen, andre ganger tar eierne med seg maten hjem, eller gir den bort. Jeg vet også om et par steder som har gitt bort maten til Frelsesarmeen, sier han.

Mortensen hevder han ikke har noen oversikt over hvor stor mengde mat restaurantene har måttet kaste.

- Vi kaster ikke brukbar mat uten videre. Som regel er det bare den som for eksempel er fryseskadet, som går i søpla, sier han til Seher.no.


«Hellstrøm rydder opp» ser du torsdager på kl 20.30 på TV3.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Jeg ble nesten forelsket