SKÅL: Marion Ravn og Andreas Ygre Wiig giftet seg på lørdag, i strålende solskinn. Etter endt vielse bar det videre til Engø gård, med middag, fest og nachspiel.    Foto: Oddvar Walle-Jensen
SKÅL: Marion Ravn og Andreas Ygre Wiig giftet seg på lørdag, i strålende solskinn. Etter endt vielse bar det videre til Engø gård, med middag, fest og nachspiel. Foto: Oddvar Walle-JensenVis mer

Dette er spesielt med Marions bryllupskake

- Marion er en ordentlig kakemoms, sier en av konditorene bak den uvanlige bryllupskaken til Ravn og Andreas Ygre Wiig.

SEOGHØR.NO: Til tonene fra «brudemarsj fra Lødingen» kom Marion Ravn (29) og Andreas Ygre Wiig (32) ut av Nøtterøy kirke som mann og kone

Bryllupsfeiringen fortsatte utover lørdagskvelden i en gammel låve på idylliske Engø Gård på Tjøme i Vestfold. Der underholdt Åge «Glam» Sten Nilsen.

– Jeg skal spille «Love of my life» – og så har Marion spurt om jeg også kan gjøre noe rock n’roll. Det er party, vet du, sier Åge til Se og Hør.

Middagen varte til midnatt - og det skal ha vært mye tårer og latter. Etter bryllupsfeiringen var over, postet Marion et bilde av sin lekre bryllupskake.

Den er fire etasjer høy, og dekorert med lyserosa og mørkerosa roser - noe som gikk igjen i brudens brudebukett. På toppen troner brudeparet i miniatyr. Kaken er fra konditoriet Kakemomsen i Sande i Vestfold.

 
Trendy søtsaker
Det som er spesielt med bryllupskaken og de øvrige kakene på bordet - er at mesteparten er glutenfritt. Det betyr at de er laget uten hvete, bygg, rug, havre og spelt. De er også tilberedt etter glutenfrie metoder.

I USA og England er glutenfri mat blitt trend, spesielt i bryllup. Den glutenfrie bryllupskake-trenden startet da tidligere president-datter Chelsey Clinton gikk ut offentlig og fortalte at hun valgte bort hvete i sin bryllupskake. Men for Marion er grunnen ganske enkelt at hun ikke tåler mel!

- Vi var så heldige å få lov til å lage bryllupskaken til Marion Ravn og Andreas Wiig. Det var en stor ære! Det var også veldig hyggelig å bli litt «kjent» med brudeparet, og få oppleve hvor sympatiske og varme personer de er. I tillegg er det moro å lage en såpass stor kake, den er større enn de fleste vi lager, forteller Ruth Kronstad til Se og Hør.

Hun eier og driver Kakemomsen sammen med Mirjam Ødegård.

- Marion fortalte oss hva hun ønsket, og vi ser jo at kaken står veldig godt til blomstene og kjolen. Kaken består av over hundre roser - så vi har laget en del blomster, sier Ruth og ler.


Konditoren forteller at hun ser en dreining mot glutenfritt i samfunnet.

- Man kan si det er en trend, og vi ønsker å møte utviklingen. Marion kan jo ikke spise mel, og så er hun en ordentlig kakemoms, så glutenfrie kaker er det som gjelder for henne! Andreas derimot er ikke så glad i kaker, men da han smakte sjokoladekaken sa han flere ganger at den var fantastisk. Så de er begge fornøyde!


Velfylt kakebord
Bryllupskaken er i 4 etasjer og beregnet til ca 120 personer. De to øverste er glutenfri sjokoladesuksess, og de to nederste er sjokoladekake med friske bringebær. Kaken er trukket med ekstra hvit marsipan, og altså dekorert med masse roser i gammelrosa nyanser.

- Vi leverte også hennes favoritt, 50 glutenfrie red velvet cupcakes med nydelig ostetopping pyntet som disse med like roser. Vi lagde også en glutenfri marsipankake i samme stil som bryllupskaken. En «Verdens Beste» ble også levert. Håper at alle som smakte kakene fikk en god smaksopplevelse! Vi takker for oppdraget og ønsker Marion og Andreas all mulig lykke i livet deres videre, skriver kakemomsen på bloggen sin. 

Er du nysgjerrig på hvilke overraskelser festen bydde på? Les mer og se de lekre bryllupsbildene i Se og Hør som er i salg nå! 

LES OGSÅ: Her bryter hun sammen på scenen