Nina Jensen og Nicolai Roan:

- Dette er sommeren vi skal vinne kampen mot hjernekreften

Før jul kom gladbeskjeden. Nå er Nicolai Roans hjernesvulst tilbake.

SYKDOM: «Denne sommeren blir den viktigste i hele mitt liv. Det er sommeren vi skal vinne kampen mot hjernekreften», skriver Nina Jensen i Facebook-innlegget. Foto: Privat
SYKDOM: «Denne sommeren blir den viktigste i hele mitt liv. Det er sommeren vi skal vinne kampen mot hjernekreften», skriver Nina Jensen i Facebook-innlegget. Foto: Privat Vis mer
Publisert

For et drøyt år siden ble det kjent at den mangeårige miljøaktivisten Nina Jensens (43) samboer, Nicolai Roan (39), hadde fått hjernekreft.

Roan har siden vært gjennom flere operasjoner, og i desember gjennomgikk han nok en operasjon, etter at legene mistenkte at svulsten var kommet tilbake. Den gang kom legene med gladmeldingen om at det verken dreide seg om en svulst eller kreft.

Nå, drøye seks måneder senere, er realiteten en annen. Det avslører Jensen selv i et lengre innlegg på sinFacebook-side.

Eksperimentell behandling

«Denne sommeren blir den viktigste i hele mitt liv. Det er sommeren vi skal vinne kampen mot hjernekreften», åpner Jensen Facebook-innlegget.

I innlegget forklarer hun at nye MR-bilder viser at samboerens hjernesvulst er tilbake på to steder. Den vokser i tillegg raskt.

Som følge av svulsten, sliter Roan med språket, synet og har mistet motorikken på høyre side. Svulsten sitter på en måte som gjør at den ikke kan opereres ut, og Jensen skriver at de i stedet nå tester alle former for eksperimentell behandling, inkludert immunterapi.

I innlegget legger ikke Jensen skjul på at situasjonen er beintøff for hele familien, men skriver at de ikke gir opp kampen og håpet om et langt og godt liv sammen.

- Det er en sykdom med en dyster prognose, men det umulige er bare umulig til det er mulig, skriver Jensen i en SMS til Se og Hør.

SØSTRE: Nina Jensen (t.v) har et nært forhold til storesøsteren Siv Jensen. Her er de to avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix
SØSTRE: Nina Jensen (t.v) har et nært forhold til storesøsteren Siv Jensen. Her er de to avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kjemper som en helt

I Facebook-innlegget benytter 43-åringen også anledningen til å komme med noen varme ord om sin kjære samboer.

«Nicolai er ufattelig tøff, klager aldri og kjemper som en helt! Er så imponert og stolt over kjæresten min», skriver hun, etterfulgt av et hjerte.

Videre kommer hun med en varm, men klar oppfordring til alle som kan nyte sommerferien fri fra sykdoms-bekymringer.

«Til alle som nå er på ferie eller snart drar på ferie: nyt den, hverandre, de lange sommerkveldene, dagene da du faktisk kan gjøre hva som helst og helst bare la humla suse. Ikke bruk opp tiden på å krangle, ha urealistiske forventninger eller press på dere selv og familien på hva dere skal få til eller gjøre. Det å få være sammen og i god helse er en gave som ikke bør tas for gitt».

Vis mer

- Fra himmel til helvete

Jensen, som er marinbiolog og for øvrig også er kjent som finansminister Siv Jensens (50) søster, har i en årrekke vært en av landets mest profilerte miljøaktivister.

43-åringen har arbeidet i miljøorganisasjonen WWF i flere år og var også leder de fem siste årene av hennes karrière i organisasjonen. Høsten 2017 gikk Jensen inn i rollen som administrerende direktør for forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean, etablert av olje- og fiskemilliardær Kjell Inge Røkke.

Roans diagnose ble påvist i april 2018. Det var tre uker etter at Jensen og Roan fikk sitt første barn, Eik (1).

I oktober snakket både Jensen og Roan åpenhjertig om den tøffe tiden i Dagbladet Magasinet.

- Vi hadde akkurat blitt mamma og pappa til verdens vakreste baby. Vi var overlykkelige, og i tre uker følte jeg meg som verdens heldigste, sa Jensen.

De to, samboere gjennom ti år, fikk med ett verden snudd fullstendig på hodet.

LES OGSÅ: Lothepus fikk påvist strupekreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer