- Dette er som et gufs fra fortiden

«Skal vi danse»-stjernen Noman Mubashir er kritisk til hvordan avisen har gjort jobben sin.

KRITISK: - Jeg får assosiasjoner til 60-tallet og aviser som «»Se, en neger har kommet til bygda. Det er en veldig gammeldags måte å lage avis på, sier Noman Mubasir som her er avbildet med sin «Skal vi danse»-partner Nadya Khamitskaya. Foto: Stella Pictures
KRITISK: - Jeg får assosiasjoner til 60-tallet og aviser som «»Se, en neger har kommet til bygda. Det er en veldig gammeldags måte å lage avis på, sier Noman Mubasir som her er avbildet med sin «Skal vi danse»-partner Nadya Khamitskaya. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: «Se, en sporty pakistaner». Det var tittelen Aftenpostens aftenutgave brukte tirsdag på forsiden der de la fram en undersøkelse der det blant annet fremgår at bare fire prosent av norskpakistanere driver med fysisk aktivitet.

For å personifisere saken hadde de dratt til Oslo-bydelen Grønland for å snakke med Ashred Khan - en representant for minoriteten av pakistanere i Norge som faktisk driver med fysisk aktivitet.

«Skal vi danse»-kjendis og og NRK-programleder Noman Mubashir reagerer på hvordan avisen velger å selge saken, skriver Dagbladet.

- Det er som et gufs fra fortiden. Jeg får assosiasjoner til 60-tallet og aviser som «Se, en neger har kommet til bygda». Det er en veldig gammeldags måte å lage avis på, selv om tanken sikkert er god. Det blir litt «Se, så flink han er som sykler» over det. Etter 22. juli trodde jeg media skulle bruke mer inkluderende betegnelser. Her skiller Aftenposten veldig på «vi» og «de», mener Mubashir.

Etikkekspert Gunnar Bodahl-Johansen er også kritisk til tittelen som ble brukt i saken.

- Forsiden med den pakistanske mannen på sykkel framstår som dum. Det vitner om dårlig skjønn og vurderingsevne å presentere saken på denne måten. Det ligger en stigmatisering av en etnisk gruppe i tittelen, og det er helt unødvendig for tittelen, sier Gunnar Bodahl-Johansen til Dagbladet.

Redaktør i Aftenposten Aften, Kjersti Løken Stavrum vedkjenner at avisen burde gjort en bedre jobb ved utformingen av forsiden.

- Vi hadde selvfølgelig ingen baktanker med tittelen annet enn å vinkle sakens hovedbudskap. Men når jeg ser at noen reagerer på den, er det enkelt for meg å si at vi kunne funnet mange andre måter å løse tittelen på, sier hun til avisen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Det var et sirkus  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer