Fredrik Skavlan gir seg:

Dette er Skavlans arvtaker

Svenske Carina Bergfeldt tar over talkshowet.

NY PROGRAMLEDER: Carina Bergfeldt tar over stafettpinnen. Foto: Christine Olsson / TT / NTB
NY PROGRAMLEDER: Carina Bergfeldt tar over stafettpinnen. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kom nyheten om at Fredrik Skavlan (54) gir seg som talkshow-vert etter 25 år. I et innlegg på Facebook skriver 54-åringen at høstens sesong blir hans siste. Talkshow-kongen informerte SVT, TV 2 og YLE tidligere i år om beslutningen.

Carina Bergfeldt (40) tar over som programleder, bekrefter SVT på sine nettsider. Hun har tidligere vikariert for Skavlan mens han har vært i pappapermisjon.

Bergfeldt tar over programlederrollen våren 2022.

Hun bekrefter også nyheten på sin egen Instagram-profil tirsdag.

«Jeg har blitt spurt av SVT om jeg vil gjøre en sesong av talkshowet mitt og har gått med på det. Så får vi se. Så høsten 2021 kan du henge med Skavlan på fredagskvelder klokka 21, og på samme tid neste vår håper jeg du vil henge med meg», skriver hun i innlegget.

Bergfeldt skriver videre at hun fikk vite om Skavlans beslutning mandag kveld, da de møtte hverandre i Oslo. Hun innrømmer at hun ble paff da hun fikk høre det.

I innlegget takker hun for all støtte hun har fått fra Skavlan i tiden hun har vært vikar.

«Du har vært så himla fin mot meg. Håper du får mange bra gjester i høst, men spar noen til meg», avslutter hun.

Trygve Rønningen, kanaldirektør i TV 2, forteller til Se og Hør at de ikke har planer om å erstatte Skavlan med Carina Bergfeldt våren 2022, slik SVT skal gjøre.

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

Gode seertall

Tv-seerne ser ut til å sette pris på å ha Bergfeldt i talkshow-stolen, og hun kan vise til svært gode seertall på SVT denne våren.

Se og Hør har hentet inn opplysninger om SVTs seertall, og det er ingen tvil om at Bergfeldt har trukket flere seere enn Skavlan. Seertallene varierer fra 1,4 millioner og opp til nesten to millioner. Flest seere hadde Bergfeldts første sending i midten av januar.

Dermed får vårsesongen et snitt på 1,59 millioner visninger, mens Skavlans høstsesong ender vesentlig lavere - på 1,146 millioner seere.

Bergfeldt har også hatt bedre strømmetall enn Skavlan. Gjennomsnittet av vårsesongens strømmetall er litt over 136 000, mens høstsesongen ender rett over 90 000.

SE INTERVJU: - Jeg er veldig glad i organer, og synes det er veldig fint, så jeg spurte om jeg kunne få med meg blindtarmen hjem. Det sa artisten Aurora Aksnes da hun gjestet «Skavlan». Video: TV 2 Vis mer

Skavlan har også slitt med seertallene i Norge. Ifølge VG varierte seertallene høsten 2020 fra 167.000 til 312.000, noe som gir et snitt på 246.000.

Også strømmetallene var dårlige for «Skavlan» i Norge. Ifølge VG var det 18 000 seere som strømmet første program. De to siste programmene var det bare 1000 som strømmet. Dermed endte snittet for antall strømminger per program for hele sesongen på 8700.

Overfor Se og Hør forklarer daglig leder i Monkberry, produksjonsselskapet bak programmet, Marianne Torp Kierulf, at talkshowet med Bergfeldt heter «Carina Bergfeldt» og ikke «Skavlan».

Josefine Frida Pettersen skadet seg under innspillingen av filmen «Disco». Det forteller hun om i ukens «Skavlan». Video: TV 2 / Vis mer

- Det er Monkberry og redaksjonen bak Skavlan som produserer Carinas program, så vi er selvfølgelig glade og stolte for at den helsvenske varianten av formatet vårt fikk en pangstart blant SVTs seere, sier hun.

Videre forklarer hun at Skavlans sesong strekker seg noe lenger utover våren, og at det ikke er så overraskende at Bergfeldts premieresesong har litt høyere snitt-tall da sendingen avtar.

- Hva vi kan se på tallene SVT gir oss ligger Skavlan på 1 423 000 i fjor vår mot Carinas 1 590 000 i år. Så vi er i bunn og grunn veldig fornøyd med seertallene til begge programmene, noe jeg tror vi deler med kanalen.

LES OGSÅ: - Var redd for at et sjette barn skulle stresse meg enda mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer