Malika Haqq

- Dette er så trist

Gravide Malika Haqq (36) får hard medfart etter at hun delte et Instagram-innlegg sammen med en plastikkirurg.

OPERASJON: Malika Haqq (36) får følgerne til å rase etter hun tilsynelatende fortalte om operasjonen hun skal utføre etter fødselen. Foto: NTB Scanpix/ Skjermdump fra Instagram
OPERASJON: Malika Haqq (36) får følgerne til å rase etter hun tilsynelatende fortalte om operasjonen hun skal utføre etter fødselen. Foto: NTB Scanpix/ Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Malika Haqq (36) er blitt et kjent ansikt gjennom realityprogrammet «Keeping Up with The Kardashians» som bestevenninnen til Khloé Kardashian (35). Venninnene har vært gjennom både opp- og nedturer i løpet av sitt vennskap, og nå gleder begge seg til at Malika skal bli mamma.

Det var i fjor høst den hyggelige nyheten kom om at Malika var blitt gravid. 36-åringen delte nyheten selv på sin egen Instagram-konto ved å vise frem en graviditetstest hun holdt i hånden.

Det nærmer seg nå termin for reality-stjernen, og hun holder ikke tilbake når det kommer til planleggingen etter fødselen. Spesielt ikke når det gjelder sitt eget utseende.

- Dette er så trist

På Instagram har nemlig den snart nybakte moren delt et innlegg sammen med kjendiskirurgen Jason Diamond (49), hvor hun indirekte skriver at hun skal legge seg under kniven etter fødselen.

- Stakk innom for å hilse på min favoritt Jason Diamond, og jeg er fullstendig klar for min «forvandling etter graviditeten», skriver Malika.

Jason Diamond er altså kirurgen som tilsynelatende skal fikse på Malikas utseende etter svangerskapet. Ifølge Us Magazine har kirurgen lang erfaring med kjendiser, og har blant annet vært med i programmene «Dr. 90210» og «The Celebrity Plastic Surgeons of Beverly Hills».

Innlegget får imidlertid flere av 36-åringens følgere til å reagere sterkt.

- Virkelig ... Hvis du ikke kan godta strekkmerkene som kommer sammen med graviditeten burde du ikke bli mamma, lyder den brutale meldingen fra en av følgerne.

- Dette er så trist, skrev en annen.

En tredje person spør om dette er vanlig, og fortsatte:

FULL KRANGEL: Det blir opphetet stemning mellom bestevenninnene Khloé Kardashian og Malika Haqq når sistnevnte feirer bursdagen sin. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

- Hun bestiller seg time for plastisk kirurgi før hun ser hvordan kroppen ser ut etter fødselen? Kan noen hjelpe henne med å forstå dette?

- Er dette seriøst? Tanken om at det er for slitsomt å trene kroppen tilbake til slik den var gjør meg kvalm. Denne «raske løsningen» er latterlig, kommenterte en annen.

Mens noen forsøkte å påpeke at «mammakroppen» følger med graviditeten, var det også noen som komplimenterte den fremtidige mammaen.

- Du trenger ikke plastisk kirurgi, elsk strekkmerkene babyen din gir deg!

En annen skrev også:

- Du er i det minste ærlig! Klar for «mamma-makeover».

Plastikkirurg Børge Davik ved Aleris Frogner i Oslo, har tidligere uttalt seg til Se og Hør om det å legge seg under kniven kort tid etter fødsel. Da understreket han at kvinners kropp under graviditeten lagrer mer energi - nettopp for at kvinnen skal kunne gjennomføre svangerskapet og amme barnet etter fødselen.

- En tommelfingerregel er at kaloriforbruket øker med 500 kalorier per dag når kvinnen ammer, så vanligvis vil kvinnen naturlig gå tilbake til sin normale vekt og huden vil trekke seg sammen igjen. Kvinner bør derfor ikke la seg fettsuge i perioden rett etter fødsel, sa han til Se og Hør.

Davik understreket videre at denne prosessen er individuell, og at det dermed er vanskelig å si hvor lenge man bør vente før man eventuelt vurderer kosmetiske tiltak.

BESTEVENNER: Malika Haqq og Khloe Kardashian har blitt gode venner gjennom årene. Foto: NTB Scanpix
BESTEVENNER: Malika Haqq og Khloe Kardashian har blitt gode venner gjennom årene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Etter et større eller mindre vekttap, eller graviditet, kan noen kvinner oppleve at huden og bukmusklene kan miste noe elastisitet. Disse forandringene kan korrigeres ved en operasjon, der den overflødige huden fjernes og bukmuskulaturen eventuelt strammes opp. Dette anbefaler vi på Aleris imidlertid ikke så kort tid etter en fødsel: Da er det tid for å kose seg med barnet sitt og la kroppen restituere seg på naturlig måte, uttalte Davik.

RAAD: En åpenhjertig Isabel Raad har byttet side i debatten om plastisk kirurgi. Video: Celina Morken Vis mer

Svarer på kritikken

I etterkant av innlegget har Malika selv publisert flere gravidbilder på sin Instagram-konto. I det ene innlegget har en av følgerne lagt igjen en kommentar angående det tilsynelatende planlagte inngrepet.

View this post on Instagram

nine

A post shared by Malika (@malika) on

- Ikke utfør operasjonen, forsøk heller å trene, var det en av følgerne som kommenterte.

Da så Malika seg nødt til å svare på kritikken.

SVARER: Malika forteller i kommentarfeltet i et nytt innlegg at hun ikke skal ta plastisk kirurgi. Foto: Skjermdump Instagram
SVARER: Malika forteller i kommentarfeltet i et nytt innlegg at hun ikke skal ta plastisk kirurgi. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Vent, hvem har sagt at jeg skulle operere meg? Jeg trenger det ikke. Har aldri trengt det, skriver Malika.

Plastikkirurgen Jason Diamond er for øvrig ekspert på ansiktsløftninger og konsentrerer praksisen sin om ansiktet - ikke kroppen, ifølge hjemmesiden sin.

Bekreftet barnefaren

Tidligere denne måneden ble Malika overrasket med en gigantisk babyshower, arrangert av bestevenninnen Khloé Kardashian.

Ifølge People holdt æresgjesten selv en følelsesladet tale der hun takket venner for all støtten hun har fått, og avslørte at babyfaren - som tidligere er blitt holdt hemmelig - faktisk er ekskjæresten hennes, rapper O. T. Genasis (32). Hans egentlige navn er Odis Oliver Flores.

- Jeg er utrolig takknemlig overfor Odis Flores for den lille gutten min, sa Haqq om ekskjæresten.

Hun publiserte også selv et Instagram-innlegg med henne og babyfaren Odis.

- Forhold fungerer ikke alltid slik man ønsker, men mellom kjærlighet og vennskap har vi laget en gutt som vil være her ganske snart, skrev Malika.

- Barnet vårt ville aldri blitt som han er uten pappaen sin, og jeg takker gud for den sjelen som vokser inni meg, fortsatte hun.

SØSTER-KRANGEL: Kim og Khloé er misfornøyd med Kourtneys åpenhet i realityserien «Keeping Up with the Kardashians». Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Rapperen bekreftet også farskapet på Instagram, hvor han delte et bilde av seg selv fra arrangementet.

- Sønnen min er på vei, gi meg et babynavn nå, GÅ! skrev 32-åringen.

LES OGSÅ: Derfor har hun «flyttet»fra Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer