- Dette er så fjernt som det kan få blitt

Den tidligere soknepresten Einar Gelius går hardt ut mot «Farmen»-Andreas.

Publisert
Sist oppdatert
Se video fra da Andreas Nørstrud mente jentene i «Farmen» gikk for lettkledd øverst i saken!

SEOGHØR.NO: Denne uka startet TV 2 opp med en ny runde av «Farmen». Den første uka er det Andreas Nørstrud (28) som har fått mest oppmerksomhet av dem alle - først og fremst for sitt noe oppsiktsvekkende syn på kvinner.

Nørstrud legger nemlig ikke skjul på at han mener kvinner bør kle seg «sømmelig» for ikke unødvendig å friste menn i nærheten. 28-åringen baserer store deler av livet sitt på sin kristne tro. Han er også tilhenger av flerkoneri og har et meget konservativt syn på homofile. Han har ikke lagt skjul på at han mener at «hor» - det starter i hjertet.

Den tidligere soknepresten Einar Gelius (53), som i 2010 ga ut boka «Sex i bibelen», er meget kritisk til hvordan Nørstrud opptrer på TV-skjermen.

- Det jeg først og fremst tenker er at han bør lese bibelen én gang til. Synspunktene han kommer med er rett og slett så fjernt fra evangeliet som det kan få blitt. Andreas bør lære mer av Jesus, for Jesus hadde en helt annen holdning enn det Andreas har, sier Gelius til Seoghør.no.

53-åringen understreker at han ikke har fått sett noe selv av årets «Farmen», men at han har fått med seg mye av det som har vært skrevet om hva som har blitt sagt og gjort på gården i Valdres.

- Jesus er utrolig inkluderende og lite dømmende. Andreas Nørstruds uttalelser er stikk motsatt - de er dømmende! Derfor er dette stikk i strid med det Jesus sto for, mener Gelius, som håper at seerne ikke tar inn over seg det som blir sagt av den 28 år gamle «Farmen»-deltageren fra Tuddal.

- Jeg håper at folk klarer å lese bibelen selv. Dette er noe helt annet. Han dummer seg ut, dette hører ikke hjemme noe sted. Hele kvinnesynet hans stammer jo fra middelalderen, tordner han.

Ifølge Gelius er det ikke veldig utbredt med så ekstreme holdninger som «Farmen»-Andreas representerer i kristne miljøer.

- Man vil nok finne slike holdninger i marginale miljøer. Det spesielle etter min mening, er at det i slike tilfeller ofte er snakk om unge mennesker. Og det er det som er ille. Mange tror jo at det er eldre folk som står for de ekstreme holdningene. Andreas dummer seg ut, dette er så fjernt fra kristendom som det kan få blitt.

KrF-politiker Inger Lise Hansen (31) fikk mye kritikk da hun kastet klærne for Det Nye i 2010. Den tidligere «Skal vi danse»-deltageren har ikke lyst til å si for mye om Andreas Nørstruds utspill på TV.

- Jeg har ikke sett programmet, derfor synes jeg at det er dumt å uttale seg om dette. Men jeg kan vel si så mye som at det høres ganske gammeldags ut, sier hun til Seoghør.no.

Pastor i kirkemenigheten Oslokirken, Jan-Aage Torp (55), har heller ikke sett programmet.

- Jeg har en kone som ofte går i shorts og som jobber som et vanlig menneske. Men det blir vanskelig å uttale seg noe utover dette, mener Torp.

Presseansvarlig for Farmen i TV 2, Alex Iversen, ønsker ikke å gå i noen teologisk debatt med Einar Gelius, men sier til Seoghør.no at han forstår at noen av holdningene til Nørstrud vekker oppsikt.
 
- Andreas er en ung kristen mann som har et verdisett som helt åpenbart er i utakt med samtiden. Men det er ikke det samme som at han er fordømmende mot mennesker som ikke er enige med ham. Tvert i mot oppfatter jeg Andreas som en veldig åpen og redelig person, som synes det er viktig å diskutere etiske og moralske problemstillinger. Etter hvert som seerne blir bedre kjent med Andreas, kommer de også til å se flere sider av han, mener Alex Iversen.

«Farmen»-Andreas selv er i disse dager ikke tilgjengelig for pressen.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Du burde hatt større sosiale antenner  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer