- Dette er ren ondskap

Bloggerne er sønderknust etter terrorangrepene i Paris.

KNUST: Sophie Elise skriver åpent på bloggen om tankene sine rundt terrorangrepene i Paris. Foto: Gjengitt med tillatelse / Sophieelise.blogg.no
KNUST: Sophie Elise skriver åpent på bloggen om tankene sine rundt terrorangrepene i Paris. Foto: Gjengitt med tillatelse / Sophieelise.blogg.no Vis mer

SEOGHØR.NO: Natt til 14. november ble storbymetropolen Paris rystet av nok et terrorangrep.

På hele syv forskjellige steder gikk terroristene til angrep på den franske hovedstaden, og ifølge Dagbladet er 128 bekreftet drept.

Hele verden står nå samlet i sorgen - og på sosiale medier uttrykker millioner av mennesker sine følelser og tanker rundt de makabre handlingene.

En av de som har latt seg engasjere er blogger Sophie Elise Isachsen (20). I likhet med mange av oss har hun et nært forhold til den franske hovedstaden - og besøkte senest Paris for to år siden.

I et sterkt innlegg på bloggen, som hun publiserte lørdag formiddag, skriver hun:

«Jeg følte det var helt umulig å åpne bloggen idag uten å snakke om det som har skjedd i Paris. Jeg oppdaterte nyhetene nesten hele natten.. Dette er ren ondskap. Bildene over tok jeg i 2013 sist gang jeg var i den fantastiske byen. Det føles sikkert litt ekstra tungt nå, fordi så mange i verden har et nært forhold til nettopp Paris, inkludert meg selv.»

«Det finnes så mange minner gjemt i den byen.. Dette setter virkelig alt i perspektiv, hvor lite viktig alt vi ellers driver med er. Religion kan være en fin ting, men når det tar over menneskers psyke og liv på denne måten er det uten tvil det mest grusomme jeg vet om. Faktisk.»

Til innlegget har hun også publisert flere bilder fra ferieturen til Paris som hun var på i 2013.

- Vi må ikke slutte å leve

Også tidligere «Fotballfrue» Caroline Berg Eriksen (28) delte sine tanker om den tragiske hendelsen på sin blogg:

«Ord blir fattige. I dag vet jeg ikke hva jeg skal si eller hva jeg skal skrive. Mine tanker går til Paris. Til landet som har mistet så mange og til mennesker som har mistet noen de elsker. Til liv som har gått tapt. Til meningsløs terror og håpløs ondskap. Jeg lurer på hvor verden er på vei. Jeg lurer på hvor dette skal ende og er redd for svaret. Vi må ikke slutte å leve, men vi må leve for dem som ikke er blant oss lenger.»

SKREMT: Blogger Caroline Berg Eriksen er i sjokk etter hendelsene i Paris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKREMT: Blogger Caroline Berg Eriksen er i sjokk etter hendelsene i Paris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kong Harald i sorg

Også kong Harald (78) har latt seg ryste av de grusomme angrepene - og har via Kongehuset.no sendt sine kondolanser til det franske folk.

På dagen, for nøyaktig 27 år siden, var han og daværende kronprinsesse Sonja på offisielt besøk i Paris, og kongeparet har mange gode minner fra kjærlighetsbyen.

«H.M. Kongen har med sorg mottatt nyheten om de grufulle angrepene i Paris fredag kveld. Kongen uttrykker sin dypeste kondolanse og medfølelse med alle som er rammet og med det franske folk.»

- Våre tanker går til de som er blitt drept

Også flere norske og internasjonale kjendiser har benyttet sosiale medier for å uttrykke sorg. Den tidligere fotballspilleren David Beckham (40), som spilte på Paris Saint-Germain i 2013, har skrevet et sterkt innlegg på Instagram:

«I takt med solen som nå stiger opp på himmelen i denne vakre byen, går våre tanker nå til de som er blitt drept, og familiene som har mistet sine kjære. Våre tanker er med dere alle. PrayForParis.»

Seoghør.no har foreløpig ikke fått en kommentar av Sophie Elise angående saken.

LES OGSÅ: Hvem blir årets stjerneblogger?