«Skal vi danse»:

Dette er reglene

Slik regner de ut stemmene i «Skal vi danse».

DANSEPARTNERE: Jørgine Massa Vasstrand og Santino Mirenna danser sammen i årets sesong. Her med programledere Helene Olafsen og Anders Hoff. Foto: Thomas Andersen / TV 2
DANSEPARTNERE: Jørgine Massa Vasstrand og Santino Mirenna danser sammen i årets sesong. Her med programledere Helene Olafsen og Anders Hoff. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Skal vi danse» er allerede godt i gang, og på lørdag får glade seere igjen se deltakerne, som også har briljert på parketten i tidligere sesonger.

«Skal vi danse: All stars» kan ses på TV 2 og TV 2 Play klokken 19:30 hver lørdag fremover. Finalen er 12. november.

Under sendingen kan seerne som kjent stemme sine favoritter videre i programmet, enten på tv2.no eller ved å sende en sms til 26400.

Dommerpoeng og seerstemmer teller

Det er imidlertid ikke bare seerne som kan gi en (eller flere) stemmer til favorittparet. Også dommerne gir dommerpoeng etter hver dans, hvor skalaen går fra en til ti.

KRITIKK: Kollega Bjørn Wettre Holthe gir programleder Helene Olafsen en skjennepreken etter «Skal vi danse»-premieren. Video: Luna Lea / TV 2. Reporter: Jonas Hammer. Klipp: Celina Morken Vis mer

Når resultatet for kveldens sending avgjøres, teller dommerpoengene og stemmene fra seerne like mye. Det er altså like viktig for danserne å imponere dommerne, som det er å sjarmere publikum.

De tre parene med lavest poengsum blir ramset opp mot slutten av sendingen. De to som ligger lavest på lista for kvelden, må danse i en duell hvor seerne får mulighet til å stemme på nytt.

Men hvordan regnes poengene egentlig ut?

Se og Hør har fått svar fra TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl, som sier følgende:

- Dommerpoeng og seerstemmer legges sammen og teller like mye. I tilfeller der to par står likt, vil seerstemmene telle mest.

UTE: Lasse Matberg ble singel rett før «Skal vi danse»-innspillingen begynte, men hadde til gode å kommentere bruddet offentlig før han lørdag røk ut av konkurransen. Video: Luna Lea Vis mer

Regnes om til poeng

Likevel har ikke poengene i seg selv noe særlig å si for utfallet av konkurransen, kan Dahl forklare. Danserne rangeres nemlig på en resultatliste.

Med utgangspunkt i at det er tretten par i «Skal vi danse: All stars», vil deltakerne rangeres fra en til tretten, først basert på dommerpoeng. De vil rangeres på samme måte når seerne har gitt sine stemmer.

Det vil si at hvis deltaker nummer en har fått tretten poeng på resultatlisten over dommerpoeng, som her er høyeste poengsum da de er tretten deltakere, også har fått flest seerstemmer vil det gi ytterligere tretten poeng. Til sammen 26 poeng.

Hvis deltaker nummer en derimot har fått færrest seerstemmer, men flest dommerpoeng, vil resultatet bli tretten dommerpoeng og ett publikumspoeng, til sammen 14 poeng.

For hvert par som ryker, blir også skalaen lavere. I skrivende stund er det ni par igjen, da vil skalaen gå fra 1-9.

- Ved poenglikhet, vil altså seerstemmene telle mest, avslutter Dahl.

SJARMERTE: Jørgine Vasstrands eldste datter Filippa ble intervjuet sammen med moren etter lørdagens «Skal vi danse»-sending. Video: Luna Lea Vis mer

Skal vi danse er nå inne i sin 18. sesong. Nytt for året er at dette er en All star-sesong, hvor deltakerne også har vært med i konkurransen tidligere.

LES OGSÅ: - Jeg må hente meg inn igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer