Gunilla Persson:

Dette er planen for å renvaske Gunilla Persson

- Jeg tar ikke politiets ord som sannheten. De har gått hardt ut mot Gunilla Persson.

UHELDIG: Advokaten til Gunilla Persson synes det er uheldig at politet har gått ut med sin versjon før Persson har fått uttalt seg om sin side saken om solbrillehendelsen som fant sted forrige lørdag. Foto: Expressen
UHELDIG: Advokaten til Gunilla Persson synes det er uheldig at politet har gått ut med sin versjon før Persson har fått uttalt seg om sin side saken om solbrillehendelsen som fant sted forrige lørdag. Foto: Expressen Vis mer
Publisert

21. juni skal den svenske «Hollywoodfruen» Gunilla Persson (59) fremstilles for retten etter at hun ble pågrepet av politiet i Palm Beach i Florida for å ha stjålet et par eksklusive solbriller i en luksusbutikk.

Ifølge Gunilla har det hele vært en misforståelse, og sammen med hennes advokat, Michael Murphy, skal de nå forsøke å overbevise retten om at Gunilla er uskyldig.

- Jeg tar ikke politiets ord som sannheten, sier Michael Murphy til Expressen lørdag.

Gunillas advokat mener politiet har gått hardt ut mot Gunilla, og at juryen og pressen må vente på å få høre Gunillas side av saken før de gjør seg opp en mening om.

Ikke snakket om det

Gunilla, som er kjent fra tv-serien «Svenske Hollywoodfruer», skal ha blitt pågrepet tirsdag rundt 21.30 lokal tid, men etter å ha betalt en kausjon på 5000 dollar, altså omtrent 40 000 kroner, skal hun senere samme natt ha blitt sluppet fra politiets varetekt.

SNAKKER UT: Gunilla Persson sier hun føler seg mobbet i alle sesongene av «Svenske Hollywoodfruer». Video: MTG Sverige Vis mer

Ifølge rapporten, som Expressen har fått tak i, skal 59-åringen angivelig ha satt et par solbriller av merket Chanel på hodet mens hun betalte for en håndveske, og deretter forlot butikken. Dette skal ha blitt fanget opp på et overvåkningskamera, og skal ha vært grunnen til at politiet ble kontaktet.

Til Se og Hør onsdag skrev Gunilla i en sms at det hele dreier seg om en misforståelse, og har ingen kommentar utover dette.

Hva slags misforståelse det er snakk om, har ikke advokaten snakket med Gunilla om foreløpig, ifølge den svenske avisen.

Laget en plan

Når Expressen spør advokat Michael Murphy om dette lørdag, svarer advokaten følgene til avisen:

- Du må forstå at vi ikke vil snakke om fakta i en pågående forhandling. Vi må være veldig forsiktige slik at vi kan fokusere på å løse dette, sier han og legger til:

- Vi forsøker å ikke uttale oss om dette for å ikke «spille det ut» i media. Det tror jeg ikke er det riktige akkurat nå.

Michael Murphy synes det er uheldig at politiet har gått ut med sin versjon, og at det setter Gunilla i en vanskelig situasjon.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

Høy strafferamme

Det skal ha vært i en gate nær butikken, at politiet stoppet Gunilla. I rapporten skal det stå beskrevet at hun tok opp solbrillene fra vesken og satte dem på hodet, før hun hevdet det var meningen at hun skulle returnere solbrillene på et senere tidspunkt.

Betegnelsen «grovt tyveri» skal ifølge avisen innebære et tyveri av verdier mellom 300 og 5000 dollar, altså et sted mellom 2500 og 40 000 kroner, og en dom skal ha en strafferamme på inntil fem års ubetinget fengsel.

LES OGSÅ: Derfor giftet hun seg ikke med Ben Affleck

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer