<strong>DEN «UKJENTE» BROREN:</strong> Da Kate Middleton giftet seg med prins William i 2011, ble både hun og lillesøster Pippa verdensberømte. Broren deres, James, har hatt en litt seigere vei mot toppen. Foto: Reuters/ NTB scanpix
DEN «UKJENTE» BROREN: Da Kate Middleton giftet seg med prins William i 2011, ble både hun og lillesøster Pippa verdensberømte. Broren deres, James, har hatt en litt seigere vei mot toppen. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Kate og Pippa Middletons ukjente bror vekker oppsikt

Dette er Pippa og Kates «hemmelige» bror

Lillebroren til hertuginne Kate og Pippa Middleton har slitt med å skape sin egen suksesshistorie.

Publisert

Den 29. april 2011, hadde en hel verden øynene sine rettet mot den britiske middelklassejenta Kate Middleton, som var på vei inn i Westminster Abbey for å gifte seg med prins William (34).

I samme øyeblikk fanget Kates yngre søster, Pippa Middleton (33), kanskje enda mer av oppmerksomheten. Pippa ble verdens mest omtalte brudepike, etter at hun iførte seg en hvit, ettersittende kjole i det kongelige bryllupet til storesøsteren.

Nå har det gått seks år siden Middleton-søstrene ble kjent over hele verden, og nylig var det for øvrig Pippas tur til å stå brud selv. Lørdag 20. mai giftet hun segmed den velstående fondsforvalteren og arvingen James Matthews (41), i et overdådig og celebert bryllup.

Noe det imidlertid er lett å glemme, er at de to søstrene faktisk har en lillebror: James William Middleton (30). Og hans vei opp og fram har tilsynelatende vært en god del mer brokete enn søstrenes.

<strong>KONGELIG SVOGER:</strong> James Middleton avbildet med prins William i bryllupet til Pippa. Foto: NTB scanpix
KONGELIG SVOGER: James Middleton avbildet med prins William i bryllupet til Pippa. Foto: NTB scanpix Vis mer

Kort tid etter at storesøster Kate ble til hertuginne Catherine av Cambridge, var James involvert i en aldri så liten nakenbilde-skandale.

Ifølge E!News ble det spredd flere pikante bilder av ham på nettet, og fotografiene bød på blant annet et «sexy stuepike»-kostyme, en hårføner og en strategisk plassert hånd for James' vedkommende - som forhindret et «Basic Instinct»-øyeblikk, for å sitere nettstedet.

Familien måtte dekke tapet

Imidlertid er ikke dette den eneste gangen James Middleton er blitt «avkledd» offentlig. 30-åringen har også måttet tåle mange overskifter som fremstiller ham som en mislykket forretningsmann, ifølge This is Money.

Han droppet ut av Edinburgh University i 2007, etter kun å ha fullført ett av fire år av graden sin, ifølge The Daily Telegraph. De ti siste åra har Middleton heller satset på flere ulike selskaper, med varierende hell.

Det første, Cake Kit Company, startet han i 2007. Konseptet gikk ut på at man kunne bestille bakesett på nettet, deriblant barnevennlige kaker formet som skattekister, fotballbaner eller prinsesser, og få dem levert hjem på døra, ifølge GQ.

Businessen gikk ikke dårlig for unge Middleton, som i et intervju med The Daily Telegraph i 2011 kunne fortelle at selskapet hadde vunnet to priser året før. I mai 2015 ble imidlertid selskapet frivillig oppløst, ifølge Companies House.

Mens Cake Kit Company fortsatt eksisterte, i 2011, startet Middleton tre nye selskaper: Nice Cakes, Nice Wine og Nice Group London Ltd.

I starten av 2013 skrev The Daily Telegraph at Nice Group London hadde gått med et tap på 16 858 pund, eller omlag 180 000 norske kroner i dagens valuta, det første året. Den gang måtte familien komme ham til unnsetning for å dekke underskuddet.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>FIKK HJELP:</strong> James Middleton, her med mamma Carole, fikk pengehjelp fra familien da et av selskapene hans gikk med store tap. Foto: NTB scanpix
FIKK HJELP: James Middleton, her med mamma Carole, fikk pengehjelp fra familien da et av selskapene hans gikk med store tap. Foto: NTB scanpix Vis mer

Oppløste tre selskaper

Selv uttalte James Middleton at han ikke var bekymret for det nyoppstartede selskapet sitt, selv om han skulle ønske at ting gikk raskere framover.

- Nice Group er et gründerselskap og som du kan forestille deg, finnes det utgifter som er nødvendige for å starte et selskap. Jeg tok den avgjørelsen å finansiere forretningen selv, i tillegg til et lån, framfor å gå til investorer, forklarte han The Daily Telegraph i 2013.

Selv om Middleton understreket den gang at det ikke er uvanlig at nyopprettede selskape går med tap i starten, valgte han til slutt å gi opp selskapet:

Nice Group London Ltd. ble faktisk frivillig oppløst denne uka, ifølge Companies House. To år tidligere, i mai 2015, ble dessuten både Nice Cakes og Nice Wine frivillig oppløst.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>PÅ SLOTTSBALKONGEN:</strong> James Middleton (ytterst t.h.) var til stede på balkongen på Buckingham Palace på bryllupsdagen til storesøster Kate og prins William. Pippa Middleton (midten) så ut til å få mer oppmerksomhet enn ham. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix
PÅ SLOTTSBALKONGEN: James Middleton (ytterst t.h.) var til stede på balkongen på Buckingham Palace på bryllupsdagen til storesøster Kate og prins William. Pippa Middleton (midten) så ut til å få mer oppmerksomhet enn ham. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer

Ifølge The Times har ikke Nice Group London vært et aktivt selskap siden mars 2015, og på det tidspunktet hadde selskapet et underskudd på 48 894 pund. Dette utgjør omlag en halv million kroner i dagens valuta.

- Å forlate en jobb og begynne med en annen, blir ikke ansett som en fiasko. Det er framskritt i ens karriere. Det er det eneste jeg gjør, har framgang i karrieren min, har Middleton selv uttalt om oppløsningen av selskapet, ifølge The Times.

Lykkes til slutt

Selv om hertuginne Kate og Pippa Middletons lillebror har lagt ned samtlige av de selskapene han i sin tid startet, har han ikke forlatt søtsak-bransjen. Siden 2014 har han drevet Boomf, som han også var med på å starte, ifølge Express.

We've named him Marshmallow! 🐶🐶🐶 #puppy #mascot #marshmallow #boomf #humpday

Et innlegg delt av Boomf (@boomf)

Selskapet produserer marshmallows med spesiallagde, spiselige trykk på. I et intervju med This is Money i 2015, fortalte Middleton at han hadde brukt lærdommen fra de nedlagte selskapene sine i Boomf.

Og dét har tilsynelatende gitt resultater for 30-åringen. Etter en vanskelig start sikret Boomf seg investeringene de trengte og fikk et kraftig oppsving i salget sitt i Asia, skrev The Guardian i mai 2016.

Per oktober 2016 hadde Boomf en omsetning på 2,4 millioner pund, eller omlag 25 millioner kroner i dagens valuta, samt en stab på 13 personer, ifølge This is Money.

- Vi har vokst med nesten 400 prosent siden ifjor, omsetningen har økt fra 500 000 pund, så vi er veldig fornøyde, uttalte James Middleton den gang - selv om selskapet hadde til gode å gå med overskudd.

Støtte fra Kate og Pippa

Foreldrene til James og hans berømte søstre, Carole (62) og Michael Middleton (67), driver på sin side det suksessrike selskapet Party Pieces. I 2015-intervjuet med This is Money understreket James at foreldrenes selskap ikke noen forbindelser til Boomf.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>MED FAMILIEN:</strong> Pippa og James Middleton ( bak t.v.) sammen med hertuginne Kate, prins William og barna deres, prinsesse Charlotte og prins George, på vei til kirken i jula - nær Middleton-familiens hjem i Berkshire. Foto: Zak Hussein/ REX/ NTB scanpix
MED FAMILIEN: Pippa og James Middleton ( bak t.v.) sammen med hertuginne Kate, prins William og barna deres, prinsesse Charlotte og prins George, på vei til kirken i jula - nær Middleton-familiens hjem i Berkshire. Foto: Zak Hussein/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Da storesøster Pippa giftet seg i slutten av mai, var imidlertid marshmallows med brudeparets initialer blant gavene gjestene fikk med seg fra bryllupet.

Hello! Magazine skrev den gang at det etter alt å dømme var Boomf som hadde levert de romantiske søtsakene.

Uavhengig av om Pippa hyret inn sin egen bror i anledning bryllupet sitt eller ikke, er både hun og hertuginne Kate positive til James' forretningsidéer.

- De er utrolig støttende og er alltid nysgjerrige på det jeg finner på. Familien min er vanligvis de første prøvekaninene som får teste ut de nye oppskriftene mine. Marshmallows'ene fikk tommel opp med det samme, så jeg var ganske fornøyd med det, sa Middleton til Brides i 2014.

NYGIFT: Pippa Middleton gifter seg med hedgefond-forvalteren James Matthews (41). Her kommer de ut av kirken. Video: AP Vis mer

Bier, hunder og en syv år eldre kjæreste

I likhet med søstrene sine, gikk James på kostskolen Marlborough College før sitt korte opphold ved Edinburgh University. På skolen ble han ertet av de andre guttene fordi han hadde bilder av hunder og biler på veggene, framfor bilder av damer.

Det røpet han i et intervju med Daily Mail i november 2016, og la til at han i dag røkter bier, avler opp hunder og restaurerer gamle Land Rovere, traktorer og båter på fritiden.

Og i 2012 snakket han første gang ut om det faktum at han har dysleksi, ifølge The Telegraph. Dysleksien var mye av grunnen til at han valgte å slutte på universitetet og begynne for seg selv.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>I CELEBERT SELSKAP:</strong> James Middleton og Donna Air sammen med skuespiller Anna Friel (t.v.), blant annet kjent fra NRK-serien «Kampen om tungtvannet», på The Animal Ball i London i november 2016. Foto: Nick Harvey/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
I CELEBERT SELSKAP: James Middleton og Donna Air sammen med skuespiller Anna Friel (t.v.), blant annet kjent fra NRK-serien «Kampen om tungtvannet», på The Animal Ball i London i november 2016. Foto: Nick Harvey/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Et par år etter at hans eldre søster giftet seg inn i den britiske kongefamilien, ble James for øvrig koblet til den syv år eldre sangeren og skuespilleren Donna Air (37).

Hun er mor til tenåringsdattera Freya, og overfor Daily Mail har Middleton fortalt at forholdet mellom ham og Air har vært litt til og fra de siste åra.

- Vi tenker på hvor vi skal gå videre. Jeg elsker Donna veldig høyt, og Freya er en veldig stor del av Donna, og jeg elsker dem begge like mye, sa 30-åringen til den britiske tabloidavisa i fjor høst.

<strong>I GULT - ELLER HVITT?:</strong> Donna Air i bryllupet til pippa Middleton og James Matthews i mai. Foto: Beretta/Sims/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
I GULT - ELLER HVITT?: Donna Air i bryllupet til pippa Middleton og James Matthews i mai. Foto: Beretta/Sims/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Da Pippa giftet seg for en knapp måned siden, var lillebrorens kjæreste også blant gjestene. Og hennes tilstedeværelse gikk ikke ubemerket hen, i hvert fall ikke hos Cosmopolitan:

- Det er mulig at kjolen, fra den britiske designeren Emilia Wickstead, egentlig er veldig, veldig lys gul. Men det som betyr mer i dette bryllupet enn i de fleste andre bryllup, det er bildene, og på bilder ser den hvit ut, noe som virkelig er fy-fy, mente magasinet om Donna Airs utradisjonelle kjolevalg.

Hvorvidt det er duket for bryllup mellom James Middleton og Donna Air, gjenstår å se. I et intervju med Fabulous Magazine i fjor, understreket Air i hvert fall at hun ikke var ute etter et bryllup i stor skala.

- Tanken på et stort bryllup ... Jeg ville heller bare gått ut og spist lunsj! sa hun den gang, ifølge Hello! Magazine.

LES OGSÅ: Fikk sparken etter «Ungkaren»-skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer