<strong>FIKK GULLBILLETT:</strong> - Det at disse fem ekstra personene får prøve seg som gullbillett-kandidater går på ingen måte utover andre deltakeres mulighet på audition. Disse fem kommer i tillegg til og på toppen av alle de andre, mener Bjarne Laastad i TV 2 Foto: TV 2
FIKK GULLBILLETT: - Det at disse fem ekstra personene får prøve seg som gullbillett-kandidater går på ingen måte utover andre deltakeres mulighet på audition. Disse fem kommer i tillegg til og på toppen av alle de andre, mener Bjarne Laastad i TV 2 Foto: TV 2 Vis mer

- Dette er overhodet ikke bestemt på forhånd

TV 2 hevder det ikke har blitt lovet bort «gratisbilletter» i årets «Idol»...

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: «Idol» er i full gang på norske TV-skjermer, og i en drøy uke allerede har norske TV-seere fått se at Hans Erik Dyvik Husby, Marion Ravn, Bertine Zetlitz og Gunnar Greve Pettersen har reist rundt om i landet i jakten på en superstjerne.

De fleste som har svippet innom «Idol» denne høsten, har nok registrert at dommerne reiser enda litt mer enn de har gjort tidligere. Nå oppsøker nemlig dommerne enkeltpersoner hver for seg der de holder til, på bakgrunn av tips de har fått inn på de aktuelle deltagerne. Her er det snakk om personer som av diverse årsaker ikke hadde mulighet til å stille på audition.

I søndagens program fikk man se at Hans Erik Dyvik Husby oppsøkte 25 år gamle Linda, som jobber som flyvertinne i Norwegian. Det hele endte i at Linda hadde sin audition over høytaleranlegget i flyet - og at hun til slutt ble belønnet med en gullbillett til den neste runden i Oslo.

Ut fra det som ble vist på TV-skjermen søndag, er det kanskje vanskelig å tro at Husby ville sagt nei til Linda - sett i lys av settingen de befant seg i. Men ifølge TV 2, har ingen deltagere på forhånd blitt lovet gratisbillett til den neste runden.
 
- Dette er overhodet ikke bestemt på forhånd, sier informasjonsansvarlig for «Idol» i TV 2, Bjarne Laastad, til Seher.no.
 
Ifølge Laastad blir produksjonen og dommerne tipset om enkeltpersoner enten gjennom et søknadsskjema eller gjennom venner og kjente. Blant annet har Marion Ravns egen søster tipset om én person.

- Deretter har vi plukket ut fem personer som vi tror er gode. Men de må likevel levere varene for å få gullbilletten. Hvis de så kommer videre, er det jo slik at de møter alle dommerne i den neste runden, og her stiller de med et handicap - ettersom de ikke har møtt de tre andre dommerne, mener han.

Han forsikrer at hele prosessen er ærlig spill fra start til slutt.

- Hver deltager koster penger for oss, så da er det opp til dem selv å prestere.

- Men er ikke dette urettferdig overfor deltagere som ikke får denne muligheten?

- Det at disse fem ekstra personene får prøve seg som gullbillett-kandidater går på ingen måte utover andre deltakeres mulighet på audition. Disse fem kommer i tillegg til og på toppen av alle de andre. Ingen mister plassen sin eller lignende på grunn av disse ekstra gullbillett-kandidatene. Derfor har vi heller ikke fått noen reaksjoner på dette, sier Bjarne Laastad til Seher.no.

Neste Idol-sending ser du på TV 2 tirsdag klokka 20. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Satser på å være rar  

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer