EKSPERT: Halvor Bakke (t.v.) er blant annet kjent fra «Eventyrlig oppussing» på TV 3. Her fra «Norges styggeste rom» med programleder Jannecke Weeden og snekker Torkel Gjerset. Foto: TV3
EKSPERT: Halvor Bakke (t.v.) er blant annet kjent fra «Eventyrlig oppussing» på TV 3. Her fra «Norges styggeste rom» med programleder Jannecke Weeden og snekker Torkel Gjerset. Foto: TV3Vis mer

Halvor Bakke:

- Dette er nordmenns verste interiørtabber

Interiørekspert Halvor Bakke røper hva en bør unngå når en innreder hjemmet.

(Se og Hør): - Fjoråret var ekstremt hektisk, veldig travelt.

Da Se og Hør møtte interiørekspert Halvor Bakke (47) under Se og Hørs Kjendisgalla, kunne 47-åringen fortelle at han nylig hadde kommet hjem fra en etterlengtet ferie.

Halvor, som har gjort suksess med programmer som «Norges styggeste rom» og «Eventyrlig oppussing» på TV3, har vært spesielt synlig i tv-ruten i året som gikk.

- Jeg hadde ti episoder av «Eventyrlig oppussing», pluss fire med «Eventyrlig jul», så det har gått i ett. Heldigvis var jeg så heldig å kunne ta to måneders pause i vinter, hvor jeg har vært i Cape Town i Afrika.

- En katastrofe

Halvor, som også er kjent fra «Homsepatruljen», har i en årrekke hjulpet mange nordmenn med tips og råd rundt hvordan å få et hyggelig og fint hjem. Han har også designet møbelkolleksjon Signatur Collection for Bohus, og er tilknyttet Magnor Glassverk.

KJENT FRA «HOMSEPATRULJEN»: Jon Ødegaard Jensen (liggende), Jan Soløy (til venstre), Halvor Bakke, Birger Løkeng og Adam A. Schjølberg var å se i den norske realityserieen som gikk på TV3 fra 2004 til 2012. Foto: Morten Holm / Scanpix
KJENT FRA «HOMSEPATRULJEN»: Jon Ødegaard Jensen (liggende), Jan Soløy (til venstre), Halvor Bakke, Birger Løkeng og Adam A. Schjølberg var å se i den norske realityserieen som gikk på TV3 fra 2004 til 2012. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Hva er den verste interiørtabben nordmenn gjør?

- Det er å male alt hvitt. Eller eventuelt eggehvitt, med fargekode 0502Y, som er en katastrofe, konstaterer Halvor lattermildt.

- «Home»-bokstavene er også fortsatt en katastrofe. Det er mange som har bokstaver, ord og ordtak. «My home is home», for eksempel. Selvfølgelig er det ditt hjem! Eller at det står «Vin» på vinglassene - ja, det er et vinglass, det ser vi, sier han med et glimt i øyet.

- Det er viktig

Den minimalistiske trenden med mye grått og hvitt har dominert interiørbildet i Norge i en årrekke. Selv mener Halvor at man frarøver seg selv den hyggelige og lune stemningen ved å ikke sette bruke noen form for nyanser.

- Å ikke putte inn noen farger, gjør at man mister det personlige preget. Ved å bruke litt farger og nyanser, så gjør man det mye lunere med en gang. Bruk for eksempel gardiner, som både er veldig fint og som virker lyddempende. Jeg mener også det er viktig med gode møbler.

Selv om 47-åringen har den faglige tyngden til å uttale seg, er det ikke slik at han på noe som helst vis ønsker å opphøye seg selv.

- Jeg skal ikke sette meg over og si at: «Ting må være på den eller den måten». Så lenge man er fornøyd når man setter nøkkelen i døren, så er dét det viktigste.

- Man må prøve å skape sitt eget hjem, og drite i trendene. Jeg håper og ønsker at jeg klarer å formidle nettopp dette, fortsetter han.

- Er det slik at du noen gang faller for fristelsen om å kommentere venners hjem når du er på besøk?

- Ha ha! Absolutt ikke, tvert om, da tenker vi ikke på det, da er det bare kos og hygge. Men jeg vet at de jeg kommer på besøk til er opptatt av hva jeg synes, og da svarer jeg alltid: «Så lenge du er happy, så er det det viktigste». Hva jeg mener, er jo egentlig helt uvesentlig.

LES OGSÅ: Halvor Bakke skilles etter 10 år