STORBY: Las Palmas har sol og varme - og mange fristelser. Foto: Henning Jensen
STORBY: Las Palmas har sol og varme - og mange fristelser. Foto: Henning JensenVis mer

Dette er nordmenns favorittreisemål

Her er våre 10 på topp favoritter fra de vidunderlige Kanariøyene.

SEOGHØR.NO: 

Naturperlen La Gomera

Egentlig egner alle Kanariøyene seg til fotturer. Men mest spesielt og samtidig populært er det nok lille La Gomera, samt nasjonalparken Garajonay. Det vulkanske landskapet byr på ville og steile klippeformasjoner. Gå ikke glipp av: Bor du på øyas flotteste
hotell, det Fred Olsen-eide Jardín Tecina sør på øya, bor du praktisk talt midt i en utrolig vakker og diger botanisk hage.

SÆREGEN: Katktusparken Jardin de Cactus byr på en helt spesiell opplevelse
SÆREGEN: Katktusparken Jardin de Cactus byr på en helt spesiell opplevelse Vis mer

Jardín de Cactus, Lanzarote

Kaktusparken nord på Lanzarote er anlagt av den berømte kunstneren og arkitekten César Manrique som har satt sitt preg på hele den vakre vulkanøya. Jardín de Cactus er en imponerende hage med over 10 000 planter fordelt på mer enn 1400 arter.

 

 

Maspalomas / Meloneras

En av Gran Canarias aller fineste strender, og et antall hoteller i virkelig toppklasse. Strandpromenaden er full av hyggelige restauranter og serveringssteder, masse butikker og god stemning.

Gå ikke glipp av: På femstjernershotellet Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso får du massasje med DEN havutsikten og samtidig adgang til et fantastisk anlegg. Du må ikke bo på hotellet for å få adgang. Pris fra 35 euro for dem som ikke er gjester.

 

 

Biltur på Fuerteventura

Den vakreste og villeste av de syv Kanariøyene har en natur som er så vakker at den tar pusten fra deg. Fuerteventura er et eventyr. Fra de ørkenaktige områdene i nord med nydelige vindmøller, til de endeløse øde strendene i sør. Og veistandarden er utrolig.

Gå ikke glipp av: Den gamle fiskerlandsbyen Ajui på vestkysten ligger værhardt, men flott til, omgitt av klipper som er herjet av havet gjennom årtusener og er et perfekt mål for lunsj.

 

Las Palmas og Santa Cruz

Hovedstedene på Gran Canaria og Tenerife er forholdsvis store spanske
byer, der det i begge tilfeller er veldig god shopping, et stort antall fabelaktige
spisesteder og flotte museer og attraksjoner. Hva er vel bedre enn en bytur når
du er lei av å ligge på stranden?

Gå ikke glipp av: Susana Alvarez er «personal shopper» og kjenner alle de
små hemmelige butikkene og kan style hvem som helst fra topp til tå. Blant annet
har hun hjulpet Sienna Miller, og Susana er dessuten utrolig hyggelig og morsom.

 

GLEDE: Badeparken Siam Park er Europas største - og definitivt verdt en tur! Foto: Oddvar Walle Jensen
GLEDE: Badeparken Siam Park er Europas største - og definitivt verdt en tur! Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

Badeperlen Siam Park

Europas største badepark – og uten tvil den flotteste vi har besøkt – ligger sør på Tenerife. Her koser du deg uansett alder, på et enormt område full av vannsklier, bassenger og en og annen halsbrekkende opplevelser. Det er også sjøløveshow, strand og mye mer her.

Gå ikke glipp av: Sklien «Tower of Power» er for de aller tøffeste, med et tilnærmet fritt fall på 28 meter. Hei, som det går! Moro for hele familien er «Naga Racer» der opptil seks personer kan skli om kapp.

 

Restaurant ved vulkanen

Den 3718 meter høye vulkanen Teide på Tenerife er Spanias høyeste fjell, og i nasjonalparken ligger en gammel parador (hotell) med en restaurant som er vel verdt å besøke. Overlat alt til personalet, og de vil diske opp med et utvalg lokale lekkerbiskener
av ypperste kvalitet.

Gå ikke glipp av: Stuingen som bærer navnet «Puchero Canario» er spesielt god, en innkokt rett med forskjellige typer kjøtt, poteter, kikerter, gulrøtter
og andre grønnsaker.

 

Det aller fineste hotellet

Med sin beliggenhet i det litt slitne Playa del Inglés på Gran Canaria hører Bohemia
Suites & Spa
liksom ikke hjemme her. Det er et supermoderne boutiquehotell
der absolutt alle detaljer er utrolig smakfulle. Restauranten i toppetasjen er dessuten en perle.

Gå ikke glipp av: Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har fått en bedre massasje enn på hotellspaet Siam – og da sammenligner jeg med Thailand, Maldivene, Seychellene, Mauritius og andre steder.

 

Puerto de la Cruz

Litt gammeldags utseende badeby på Tenerife. Strendene er ikke de peneste, men det er et flott badeanlegg midt i byen, et stort utvalg gode restauranter, bra shopping, og papegøye-parken Lolo Parque (som også huser mange andre dyr).

Gå ikke glipp av: Tapasrestauranten Stones med kjøkkensjefen Raul Brito som har bakgrunn fra El Bulli og Arzak, to av verdens beste restauranter. Lave priser og fantastisk mat!

 

DEILIGE DAGER: Puerto de Mogán er lite og intimt. I den herlige, lille bystranden ligger flere gode spiseseteder. Foto: Oddvar Walle Jensen
DEILIGE DAGER: Puerto de Mogán er lite og intimt. I den herlige, lille bystranden ligger flere gode spiseseteder. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer

Idylliske Puerto de Mogán

Sør på Gran Canaria ligger den lille og idylliske fiskerlandsbyen Puerto de Mogán, det mest solsikre stedet på hele øya, og perfekt for alle som søker en roligst mulig Syden-ferie. Her går livet i sakte tempo.

Gå ikke glipp av: Hvorfor ikke ta en tur til selve Mogán? Den lille landsbyen ligger 15–20 minutters rolig kjøring oppover dalen, og her er det virkelig stille. Veldig koselig
med et par-tre restauranter som er verdt å prøve ut.

 

LES MER OM REISE I VÅR REISESEKSJON HER