- Dette er noe vi har drømt om ei stund

Skiløper Martin Johnsrud Sundby bygger videre på karrieren - bokstavelig talt!

GLEDER SEG: Langrennsløper Martin Johnsrud Sudby og kona Marieke er i ferd med å få bygget seg ny hytte i skieldoradoet Sjusjøen. Der skal det både legges ned utallige treningstimer i skiløypene og legges opp til familiehygge med sønnen Markus. Foto: Mette Bugge/ NTB Scanpix
GLEDER SEG: Langrennsløper Martin Johnsrud Sudby og kona Marieke er i ferd med å få bygget seg ny hytte i skieldoradoet Sjusjøen. Der skal det både legges ned utallige treningstimer i skiløypene og legges opp til familiehygge med sønnen Markus. Foto: Mette Bugge/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: To år på rad har langrennsesset Martin Johnsrud Sundby (31) vunnet verdenscupen, men skiløperen vil ikke hvile på laubærene.

Derimot vil han stå på ski i langrennsparadiset Sjusjøen, der han og kona Marieke (30) er i ferd med å bygge seg en ny hytte til familien. Det forteller han til Dagbladet.

- Dette er noe vi har drømt om ei stund. Nå blir det endelig en realitet. Hytta skal være ferdig til jul, og det er ingen tvil om at den kommer til å bli brukt mye, sier Johnsrud Sundby til avisen.

31-åringen, som har sønnen Markus (2) sammen med kona, legger til at planen for hvordan hytta skal brukes er klappet og klar.

- Her får vi muligheten til å være sammen mens jeg gjør jobben min, prøver å bli en bedre skiløper, sier han til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

SEIERSSULTEN: Her er Martin Johnsrud Sundby fotografert like etter at han vant verdenscupen sammenlagt i midten av mars. Til Dagbladet sier han at han er sulten på enda en gul trøye.   Foto: NTB scanpix
SEIERSSULTEN: Her er Martin Johnsrud Sundby fotografert like etter at han vant verdenscupen sammenlagt i midten av mars. Til Dagbladet sier han at han er sulten på enda en gul trøye. Foto: NTB scanpix Vis mer

Solid familieliv

Og forholdene bør absolutt ligge til rette for det på Sjusjøen i Hedmark. Ifølge Visit Sjusjøen er området blitt kåret til landets beste langrennsdestinasjon en rekke ganger, og ivrige skiløpere kan meske seg med 350 kilometer preparerte løyper.

Selv om Martin Johnsrud Sundby utvilsomt har en travel høst og vinter foran seg, kan han se tilbake på en svært hyggelig sommer. I starten av juli ble han og Marieke smidd i hymens lenker i gamlebyen i Dubrovnik.

- Jeg har aldri vært så glad gjennom en hel helg og en hel dag som jeg har vært nå. Jeg opplever det fortsatt som sjokkerende at hun faktisk har lyst til å gifte seg med meg. I dag er jeg verdens lykkeligste mann, sa brudgommen til Se og Hør på bryllupsdagen.

Saken fortsetter under bildet.

IDEELLE FORHOLD: Allerede i slutten av september åpnet de første meterne med skiløype på Sjusjøen. Skisesongen i området kan vare helt fra tidlig høst til midten av mai.   Foto: NTB scanpix
IDEELLE FORHOLD: Allerede i slutten av september åpnet de første meterne med skiløype på Sjusjøen. Skisesongen i området kan vare helt fra tidlig høst til midten av mai. Foto: NTB scanpix Vis mer

Paret, som ble forlovet i 2014, vil sikkert få mange koselige stunder sammen i den nye familiehytta. I starten av 2013 fikk Martin og Marieke sønnen Markus, etter at skiesset avslørte i et vinnerintervju at han skulle bli far.

Tidligere har Martin Johnsrud Sundby sagt til Se og Hør at sønnen er både glad i og flink til å gå på ski.

- Han har god balanse og er veldig flink. Men det viktigste er at han synes det er gøy, så han får gå så langt eller kort han har lyst til, sa langrennsløperen til Se og Hør påsken 2015.

LES OGSÅ: - Det er et mirakel at jeg ikke endte opp i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer