Dette er Marits nye hemmelighet

Skidronningen Marit Bjørgen la om kostholdet etter at hun ble innlagt på sykehus.

SEOGHØR.NO: Se video øverst i saken!

Langrennsdronningen Marit Bjørgen (33) slet med sykdom, trening og kosthold før OL i Vancouver 2010.

Onsdag inviterte hun pressen for å presentere "Marit metode" - som handler om nettopp dette. 33-åringen er ambassadør for Godfisk - og sjømat har fått Marit på rett spor.

- Sjømat har betydd mye for meg. Det har vært veien tilbake etter år med motgang og at jeg har slitt i langrennssporet. En av de tingene jeg endret på var kostholdet, og jeg har fikk beskjed om å få i meg mer sjømat. Det jobbet jeg mye med fram mot Vancouver - og det ga resultater, sier hun til Seoghør.no. 

I desember 2012 ble OL-vinneren lagt inn på sykehus med rytmeforstyrrelser i hjertet, og måtte dermed stå over Tour de Ski. 

- Er dette god mat for hjertet?

LEI AV MUSKELDEBATT: Skistjernen Marit Bjørgen gidder ikke høre på spekulasjoner og diskusjoner om musklene sine, og velger nå å «kle på seg» i stedet. Her på verdenscupavslutningen i Falun i fjor. Foto: Se og Hør
LEI AV MUSKELDEBATT: Skistjernen Marit Bjørgen gidder ikke høre på spekulasjoner og diskusjoner om musklene sine, og velger nå å «kle på seg» i stedet. Her på verdenscupavslutningen i Falun i fjor. Foto: Se og Hør Vis mer

- Det inneholder mye Omega 3 - så det er viktig for hjerte- og karsykdommer.

Saken fortsetter under bildet
 

Men selv om hun er ambassadør for sjømat, innrømmer Marit at også hun kan skeie ut innimellom. 

- Det er lov å kose seg meg dessert og godteri. Jeg er spesielt svak for potetgull, sier hun og ler.

LES OGSÅ: Slik får hun superkroppen