Scott Maurstad:

Dette er mannen bak «Farmen»-stemmen

Det er stemmeskuespiller Scott Maurstad (32) som er den ukjente fortellerstemmen i «Farmen kjendis».

PÅ TV: Det er Scott Maurstad som gjemmer seg bak den ukjente fortellerstemmen i «Farmen kjendis». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
PÅ TV: Det er Scott Maurstad som gjemmer seg bak den ukjente fortellerstemmen i «Farmen kjendis». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere sesonger av «Farmen» og «Farmen kjendis» har oppturene, intrigene og progresjonene blitt formidlet av en sterk fortellerstemme. I den vanlige versjonen av «Farmen» har dette blitt presentert av en av Norges fremste skuespillere, Erik Hivju (73).

I «Farmen kjendis» har det nå kommet en ny fortellerstemme, nemlig Scott Maurstad (32).

Maurstad, som er sønn av den kjente skuespilleren Mari Maurstad (63) og musikeren Aage Kvalbein (73), er godt kjent for å formidle tekst i ulike programmer.

Maurstad, som har jobbet som stemmeskuespiller siden 1994, har hatt den norske stemmen til en rekke roller gjennom åra. Han har også regissert flere norske versjoner av filmer, blant annet for Disney, Sony og Universal.

KRANGEL: John Arne Riise og Espen Thoresen kom ikke godt overens under innspillingen av «Farmen Kjendis». Video: TV2 . Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

En stor ære

Dette er Maurstads første sesong som fortellerstemme i «Farmen kjendis». Den erfarne 32-åringen, som lenge har jobbet med voicing, innrømmer overfor Se og Hør at dette er hans første, store programlederstemme.

- Helt ærlig så vet jeg ikke hvordan de fant meg, man skal jo ha en veldig spesiell stemme for å gjøre slike jobber. Men jeg er veldig glad, dette er jo den første store programledervoicen jeg har gjort, sier han.

Den kjente dubberen ser på det som en stor ære å få være i samme katalog som den kjente fortellerstemmen, Erik Hivju, men sier selv at han ikke prøver å etterligne skuespilleren på noen måte.

FAR OG SØNN: Scott Maurstad med pappa Aage Kvalbein på rød løper i 2013. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FAR OG SØNN: Scott Maurstad med pappa Aage Kvalbein på rød løper i 2013. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hvis jeg skulle prøve å være Erik så hadde det nok vært altfor store sko å fylle, sier han.

Tommel opp fra mamma

Maurstad, som kommer fra en familie med flere skuespillere, forteller at det til tider har vært vanskelig å ha oversikt over hva alle i familien er med på. Selv kom det som en overraskelse da broren, Aslak Maurstad (28), var å se i den populære serien «Basic Bitch».

Da Se og Hør spør 32-åringen om mora hans har gratulert ham med jobben, flirer Maurstad.

- Hun har vel for så vidt påpekt det og spurt om det er meg. «Ja» svarte jeg, så var det tommel opp og det var det. Det er nok litt vanskelig å henge med på hva alle gjør, til alle tider, ler stemmeskuespilleren.

FAMILIE: Mari Maurstad (63) skal ha gjenkjent sønnens stemme i programmet og gitt tommel opp. Her er de på premiere i 2007. Foto: Heiko Junge / NTB
FAMILIE: Mari Maurstad (63) skal ha gjenkjent sønnens stemme i programmet og gitt tommel opp. Her er de på premiere i 2007. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Flere i familien har også hatt mange kjente norske stemmer, blant annet i flere tegnefilmer. Stjerneskuespilleren Mari Maurstad har hatt stemmen til blant andre Scars flekkhyeneundersått Shenzi i «Løvenes konge», og karakterene Ole, Dole, Doffen.

Men de sistnevnte karakterene, Ole, Dole og Doffen, har nå Maurstad og hans to brødre, Aslak (28) og Stinius (27), tatt over. Nå er også hele familien med på den nye versjonen av «Ducktales», der mora har stemmen til Dolly Duck.

Hemmelig drøm

Selv om 32-åringen gir uttrykk for at han liker å høre seg selv på skjermen, innrømmer han overfor Se og Hør at han har en enda større drøm.

- Jeg har jo et hemmelig oppdrag om å prøve å bli såpass kjendis at jeg kan bli med på «Farmen kjendis» selv. Det har jeg sykt lyst til, sier han.

Maurstad forteller videre at han har fått en stor kjærlighet for programmet gjennom åra, og at han følger med hver uke.

TURBULENT: Etter en krangel med Espen Thoresen skader Mira Craig foten sin og forlater produksjonen. Nå har TV 2 forklart hva som skjedde i etterkant av situasjonen. Video: Rød Løper/TV 2 Sumo Vis mer

32-åringen beskriver «Farmen»-drømmen som en av hans største drømmer. Den er faktisk så stor at han har til og med har tipset produksjonen om det store ønsket.

- Jeg har faktisk sendt inn til de som jobber med «voicen» og sagt: «Hei hei, jeg vil gjerne være med hvis dere ikke får med noen A-kjendiser mer, da kan alltid jeg stille», sier han.

Maurstad legger til at han har elsket opplevelsen programmet har gitt ham og at han gjerne vil ha fortellerstemmen i flere slike serier i framtida.

Ensomt yrke

Stemmeskuespilleren, som aldri har hatt en annen jobb enn nettopp det, forteller at han har hatt stor glede av å kunne leve av yrket - som dessverre ikke alle er like heldige å få muligheten til.

- Det har vært min hverdag, jeg har aldri hatt noe annet. Jeg har vært heldig som bare har kunnet drive med dette. Men jeg er jo hundre prosent frilanser, så jeg er ekstremt avhengig av at telefonen ringer hver uke. Nå har den heldigvis gjort det i de siste åra, sier Maurstad.

DRØMMEPROGRAM: Scott Maurstad (32) har lenge hatt en drøm om å delta i det populære programmet. Foto: Espen Solli/TV 2
DRØMMEPROGRAM: Scott Maurstad (32) har lenge hatt en drøm om å delta i det populære programmet. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Selv om 32-åringen elsker yrket, forteller han også at jobben kan by på sine utfordringer.

- Det er jo et veldig ensom yrke, for man er omtrent bare i studio - en og en av gangen. Vi spiller aldri mot hverandre, avslutter Maurstad.

LES OGSÅ: Influenser (35) skutt og drept

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer