«Farmen kjendis»

Dette er mannen bak «Farmen kjendis»-stemmen

- Har ikke helt styr på alle disse gamle ordene.

FORTELLERSTEMMEN: Scott Maurstad formidler flere hendelser i «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli
FORTELLERSTEMMEN: Scott Maurstad formidler flere hendelser i «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

I fjor dukket han opp i «Farmen kjendis» for første gang, men han var ikke blant deltakerne i kampen for tilværelsen. Stemmeskuespilleren Scott Maurstad (33) er nemlig fortellerstemmen som formidler alt av det som skjer inne på gården.

Maurstad startet karrieren allerede i femårsalderen da han var stemmen til kengurubabyen i «Ole Brumm»-serien.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Noen år senere dukket han opp i vaskebjørndrakt sammen med Asgeir Borgemoen (50) i programmet «Fritt fram» på barne-tv. Og da han var 12 år hørte han seg selv på kino for første gang som unge Tarzan i Disney-filmen med samme navn.

Karrieren har fortsatt å blomstre siden den gang, og i dag kan man altså høre stemmen hans i «Farmen kjendis».

Bak kulissene

Når Se og Hør slår på tråden til Maurstad legger han ikke skjul på at han trives godt i yrket sitt, og at det er spennende med den varierte arbeidshverdagen.

- I dubbe-bransjen kan man være så mye rart. På en dag kan jeg være alt fra en fugl til en soldat, til fortellerstemmen på «Farmen». Det er små roller og store roller. Det er egentlig overraskende hvor mye som trenger en stemme. Alt fra en hjertestarter, til solarium, forteller 33-åringen.

STUDIO: For tiden jobber Maurstad på hjemmekontor grunnet pandemien. Foto: Anders Ellingsen
STUDIO: For tiden jobber Maurstad på hjemmekontor grunnet pandemien. Foto: Anders Ellingsen Vis mer

Overfor Se og Hør kan Maurstad fortelle at selv de som jobber med «Farmen kjendis»-episodene må vente ganske nært opp til sendetid før de får se hva som skal skje videre i sesongen.

- Voicene mine for «Farmen» er ganske ferskvare. Jeg tror de jobber ganske tett opp til episodene før det kommer på TV med å redigere episodene. Jeg står klar nå til å gjøre voicene som kommer neste uke, de har jeg ikke gjort ennå. Jeg har gjort halvparten av dem, fortsetter han.

HVIT MÅNED: Adam Ezzari gjorde seg upopulær på «Farmen kjendis» da han valgte å helle ut alkoholen han fikk som storbonde. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

For tiden befinner stemmeskuespilleren seg på hjemmekontor grunnet smitteverntiltakene, noe som har resultert i et hjemmestudio. Her spiller han inn alt av det som til slutt ender opp i programmet.

- Jeg har kjøpt noe som kalles en Isovox som er et mini-studio. Jeg står og har på meg en stor, lydtett romhjelm med mikrofon inni. Det ser dumt ut, men høres fantastisk ut, forteller Maurstad.

Maurstad avslører videre at det er først uken før programmet sendes på TV at han får tilsendt manus av produksjonen. Da får han ikke alltid se scenene han spiller inn stemmen til.

FLØRT: Niklas Baarli bodde i storbondehuset sammen med Isak og Sophie Elise. Men det ble ensomt på rommet hvor hjelperne skulle sove. Sophie byttet nemlig rom til storbondens. Video: TV 2 Vis mer

- Voicen har ganske mye informasjon om hva som for eksempel skjer i ukeoppdraget, så da er det ikke alltid nødvendig for meg å se, innrømmer han, og legger til:

- Om jeg uttaler et ord feil, som det hender at jeg gjør, får jeg det i retur med tilbakemelding om hvordan det skal uttales. Det dreier seg jo om 1920 og det er ikke alle de gamle ordene jeg har helt styr på. Men jeg lærer mye.

- Min aller største drøm

Til tross for at stemmeskuespilleren trives godt bak kamera, legger han ikke skjul på at drømmen er å bytte ut mikrofonstativet med en plass på gården.

- Jeg følger jo spent med på «Farmen kjendis» og min største drøm i livet er å være deltaker. Alt jeg vil er å være deltaker, sier han lattermildt, før han legger til:

FAMILIE: Stemmeskuespillerens mor, Mari Maurstad (63), er også godt kjent i filmbransjen. Her er de på premiere i 2007. Foto: Heiko Junge / NTB
FAMILIE: Stemmeskuespillerens mor, Mari Maurstad (63), er også godt kjent i filmbransjen. Her er de på premiere i 2007. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

- Derfor har jeg også spurt om å ikke få så mye spoilers av det som skjer. Det blir vanskelig, men jeg tror faktisk de var snille med meg i fjor. Da fikk jeg vite en uke før hvem som skulle vinne «Farmen kjendis», og voicen min endte opp med å bli: «Vi gratulerer vinneren av Farmen kjendis». Så jeg endte aldri opp med å si navnet hans. Da skrev de: «Vær så god, Scott. Nå kan du se programmet som alle andre».

SKUFFA: Endelig er «Farmen Kjendis» tilbake, og allerede i første episode blir det tårer når Kjersti Grini kommenterer hvordan kua ser ut. Reporter: Bjørn Ekker/ Thea Hope. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Til tross for at han er en del av «Farmen»-universet, ser ikke Maurstad på seg selv som en kjendis. Dette tror han flere stemmeskuespillere kan kjenne seg igjen i:

- Det heter jo «Farmen kjendis» for en grunn. Jeg anser meg ikke som en kjendis akkurat. Det er vel ikke så mange av oss stemmeskuespillere som egentlig er kjendiser på grunn av det, selv om sikkert mange der ute har hørt oss, kanskje gjennom hele livet sitt, uten å vite hvem vi egentlig er.

- Den stemmen kjenner jeg

Maurstad legger ikke skjul på at det også kan være fordeler ved å være nokså anonym som stemmeskuespiller. Han har likevel blitt gjenkjent for sine tidligere roller.

- Jeg ble gjenkjent da noen la igjen en kommentar på et Instagram-bilde, der de spurte om jeg var fortellerstemmen i «Farmen». Det har jeg fått grønt lys til å si at jeg er, forteller han.

UBEHAGELIG: Kjendisene har ikke vært lenge på «Farmen»-gården før to søte kaniner må slaktes. «Skikkelig ubehagelig» syntes en av deltakerne. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

33-åringen har også jobbet med synstolkning som innebærer å forklare hva som skjer til mennesker som er svaksynte eller blinde. Det resulterte i et rørende øyeblikk på gaten:

- Det var en gang i sommer at en liten gutt kom gående forbi og stoppet opp og sa: «Den stemmen kjenner jeg». Han var veldig svaksynt, og har altså hørt min stemme forklare, som synstolker, hva som skjer på en barne-tv-serie. Så snudde de og spurte meg om det stemte, og da tenkte jeg: «Wow, godt hørt». Ofte bruker jeg jo en litt mer informativ stemme som voice over, men han kjente igjen valøren i stemmen min. Det var litt kult, innrømmer stemmeskuespilleren.

LES OGSÅ: - Droppet fra «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer