«Love Actually»:

Dette er «Love Actually»-barna i dag

Nesten 20 år senere har barneskuespillerne blitt voksne.

FORELSKET: Sam, spilt av Thomas Brodie-Sangster og stefar Daniel, spilt av Liam Neeson, forsøker å finne ut hvordan Sam kan kapre sin store kjærlighet. Foto: Moviestore/REX / NTB
FORELSKET: Sam, spilt av Thomas Brodie-Sangster og stefar Daniel, spilt av Liam Neeson, forsøker å finne ut hvordan Sam kan kapre sin store kjærlighet. Foto: Moviestore/REX / NTB Vis mer
Publisert

Sammen med andre juleklassikere, som «Tre nøtter til Askepott», «Hjemme Alene», og «Reisen til Julestjernen», er også «Love Actually» en film mange må se for å komme i skikkelig julestemning.

I år er det 19 år siden den romantiske komedien hadde premiere på kinoer over hele verden. Hvert år er det fortsatt mange som trekker frem filmen som en del av juletradisjonen, og det er ikke få som har et nært forhold til karakterene.

Filmen tar seerne med inn i juleforberedelsene til en statsminister, en popstjerne, en forfatter og flere andre som forsøker å håndtere kjærligheten inn mot høytiden.

SJOKKERENDE: Flere sjokkerende avsløringer om juleklassikerne «Hjemme alene», «Love actually», «The Holiday» og «Elf» Vis mer

Sam

Blant disse er historien om unge Sam, som i filmen er håpløst forelsket i en av de mest populære jentene på skolen, Joanna. Sammen med sin stefar Daniel (Liam Neeson) legger Sam en plan for hvordan han kan få Joanna til å legge merke til han.

STEFAR OG SØNN: Sam har et nært forhold til stefaren sin, spilt av Liam Neeson, i filmen. Foto:Moviestore/REX/NTB
STEFAR OG SØNN: Sam har et nært forhold til stefaren sin, spilt av Liam Neeson, i filmen. Foto:Moviestore/REX/NTB Vis mer

Kjærlighetshistorien til den unge gutten sjarmerer mange hvert eneste år, og skuespilleren Thomas Brodie-Sangster (32) har heller ikke sluttet å sjarmere på TV-skjermen i ettertid.

Den britiske skuespilleren var ikke mer enn tolv år da han slo igjennom med sin rolle i «Love Actually». I senere tid har han fortsatt med skuespill, og har blant annet medvirket i «The Maze Runner».

IKKE LITEN LENGER: Thomas Brodie-Sangster i 2019. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB
IKKE LITEN LENGER: Thomas Brodie-Sangster i 2019. Foto: Ken McKay/ITV/REX/NTB Vis mer

Brodie-Sangster var en av skuespillerne som stilte opp i ABCs TV-spesial «Latteren og hemmelighetene om «Love Actually»: 20 år senere», som nylig kom ut.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

Her fortalte skuespilleren at han så filmen for første gang siden premieren til jul i fjor.

- Jeg hadde glemt hvor bra den var, sier han om filmen, ifølge Daily Mail.

Joanna

Sams store kjærlighet, Joanna, spilles av Olivia Olson (30). Hun var den yngste skuespilleren på Love Actually-settet, bare ti år gammel.

JOANNA OG SAM: Olivia Olson og Thomas Brodie-Sangster. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX / NTB
JOANNA OG SAM: Olivia Olson og Thomas Brodie-Sangster. Foto: Dave Allocca/Starpix/REX / NTB Vis mer

I filmen fremfører hun en versjon av julesangen «All I Want For Christmas Is You» som kan trollbinde de fleste.

Tidligere har blant andre regissøren av filmen, Richard Curtis, uttalt at innspillingen av sangen var så bra at han var redd ingen skulle tro at det var henne, ifølge The Sun. Derfor redigerte de syngingen hennes, for å få den til å høres mindre profesjonell, og mer troverdig ut.

Olson har ikke sluttet å synge i ettertid, og har med (u)jevne mellomrom sluppet nye sanger. Det er imidlertid ikke bare sang hun holder på med.

GÅR VIRALT: Postens julefilm i år har fått navnet «When Harry met Santa». Se hvorfor den har skapt reaksjoner flere steder i verden. Video: Posten. Vis mer

Hun er nemlig også stemmeskuespiller, og har dubbet flere filmer og serier. En av de er tegneserien «Phineas and Ferb», hvor også medskuespiller Brodie-Sangster dubber.

Som om ikke sang og stemmeskuespill er nok fylle dagene med, har også Olson gjort stor sukess som forfatter av en bestselgende bok, «Time Encyclopedia».

Også Olson lot seg intervjue under ABCs «Love Actually»-spesial.

- Når jeg ser tilbake på alt, så er jeg kjempestolt over å ha vært med på noe så stort, forteller hun.

«Blekksprutgutten»

En av de mindre rollene, men som likevel kanskje har fått mest oppmerksomhet i ettertid, er «Blekksprutgutten». Den ikoniske karakteren er spilt av Billy Campbell.

BLEKKSPRUT: Gutten i blekksprutkostyme ble sittende mellom statsministeren og Natalie i bilen. Foto: NTB
BLEKKSPRUT: Gutten i blekksprutkostyme ble sittende mellom statsministeren og Natalie i bilen. Foto: NTB Vis mer

Det er i scenen da statsminister David har innsett at han vil ha Natalie, og står på døra der hun bor, at seerne får sitt første møte med gutten i blekksprutkostyme, som i filmen er Natalies bror.

Den komiske scenen hvor gutten i blekksprutkostymet sitter mellom Natalie og statsministeren i bilen åpner opp for nye humoristiske vrier hvert år.

Det toppet seg imidlertid da Campbells gudmor twitret et bilde av han, 15 år etter innspillingen.

«Vil du føle deg gammel? Slik ser blekksprutgutten aka gudsønnen min ut nå», skrev hun til bildene.

Daisy

Datteren til Karen (Emma Thompson) og Harry (Alan Rickman) i filmen, Daisy, spilles av da 11 år gamle Lulu Popplewell.

VISSTE DU DETTE?: Det hittil ukjente faktumet får den kjente julefilmens fans til å sperre opp øya. Vis mer

Rollen er spesielt godt husket for sin ikoniske replikk hvor Daisy gladelig forteller moren sin at hun skal spille «first lobster», altså «første hummer», i skolens juleforestilling.

I dag har Popplewell blitt 31 år gammel. Nå satser hun på en karriere innen komedie, og har delt flere innlegg på sin Instagram hvor hun gjør stand up-opptredener.

- Hver jul nevner folk «Love Actually» for meg og jeg blir litt klein fordi jeg spilte en veldig liten rolle. Det har nesten blitt en vits. Jeg hadde knapt fylt elleve år og det er ikke mange hummerroller som fremdeles er like populære, har hun tidligere uttalt, ifølge The Sun.

LES OGSÅ: Gladnyhet: - Et lite mirakel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer