- Dette er litt for godt til å være sant!

Tooji jubler over finaleplass i Eurovision Song Contest. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
BAKU (SEOGHØR.NO): Tooji Keshtkar (23) er klar for finalen i Eurovision Song Contest til lørdag! Torsdag kjempet han mot 17 andre land i kampen om ti finaleplasser og 23-åringen er nå en av finalistene.

Tooji imponerte Europa med sin energiske tolkning av poplåten «Stay», og Eurovision lot seg sjarmere av Norges persiske prins.

- Jeg skal vinne hele konkurransen, det er derfor jeg kom hit, sa en selvsikker Tooji da han møtte verdenspressen natt til fredag etter semi-finalen.


- Vi har jobbet så hardt for å komme hit og jeg er så lykkelig.

Tooji har med moren sin Lily til Baku og han møtte nettopp tanten sin fra Iran for første gang på ti år. Han forteller at det har vært en følelsesladet reise så langt.

- Det har vært noen dager fulle av følelser. Jeg blir emosjonell av å være sammen med menneskene som betyr mest for meg, sa han på pressekonferansen.

Det var noen nervepirrende minutter før Tooji endelig ble ropt opp som en av de ti finalistene fra semi-finalen.

- Dette er litt for godt til å være sant! Det var virkelig ille å sitte der og vente, men nå er det verste over. Nå skal vi vinne dette her! Jeg er dritfornøyd, takk, takk, takk – jeg elsker dere! jubler Tooji.

All fokus er på finalen på lørdag og 24-åringen skulle ta en rolig feiring. Før han la seg skrev han en hilsen til fansen på Facebook.  

- Takk for all støtte, historien er ikke over, finalen er på bursdagen min!!! Yeaaaaayh! Natta;)

Norge hadde mange konkurrenter i den andre semi-finalen, blant annet Sverige og Serbia ble sett på som sterke deltagere og også disse landene gikk videre til finalen.

Under pressekonferansen trakk hver deltagerne rekkefølgen på sangene, og Tooji opptrer som nummer tolv i finalen på lørdag.

Programlederne Marte Stokstad og Per Sundnes har fulgt Tooji hele veien og var ikke i tvil om at han skulle klare å kvalifisere seg.

- Det er få timer til vi skal feire at vi har gått videre til finalen! Og når man ser de andre vi konkurrerer mot kan jeg ikke skjønne annet enn at vi går videre, sa Stokstad kun timer før sending.


Sundnes tror Tooji kan gå hele veien til toppen med sin selvsikre, men likevel ydmyke holdning.

- Han skal gjøre det han er best på. Han skal ville det så mye at han får med seg hele Europa. Vi har sett Rybak gjøre akkurat det, oppføre seg som en vinner.


 
Disse landene kvalifiserte seg under torsdagens semi-finale i Baku:
 
Litauen
Bosnia
Serbia
Ukraina
Sverige
Makedonia
Norge
Estland
Malta
Tyrkia


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Det kan bli kveldens største sjokk  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer