Dette er kjendisenes norske påskeparadis

- Selve lekegrinden for mange av de virkelig rike.

POPULÆRT BLANT «FIFFEN»: En rekke kjente nordmenn eier hytte eller leilighet på Geilo, og destinasjonen har i en årrekke vært populær for skientusiaster fra hele landet. Hemsedal havner også langt oppe på lista hva gjelder popularitet. Avbildet er Dr. Holms Hotel på Geilo. Foto: Terje Bjørnes
POPULÆRT BLANT «FIFFEN»: En rekke kjente nordmenn eier hytte eller leilighet på Geilo, og destinasjonen har i en årrekke vært populær for skientusiaster fra hele landet. Hemsedal havner også langt oppe på lista hva gjelder popularitet. Avbildet er Dr. Holms Hotel på Geilo. Foto: Terje Bjørnes Vis mer

I Norge er det for mange en fast tradisjon å reise på fjellet i påska. I en årrekke har blant annet Hemsedal, Trysil, Geilo og Hafjell toppet listene over de mest populære skistedene her til lands.

At mange norske kjendiser også drar til fjells i påska for hytteliv, afterski og en tur i alpinbakken, er ingen hemmelighet.

LANG FARTSTID I BRANSJEN: Miguel Sørholt jobber som eiendomsrådgiver og investor i USA. Han trekker fram både Geilo og Hemsedal som noen av de mest populære skidestinasjonene. Foto: Andreas Fadum
LANG FARTSTID I BRANSJEN: Miguel Sørholt jobber som eiendomsrådgiver og investor i USA. Han trekker fram både Geilo og Hemsedal som noen av de mest populære skidestinasjonene. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Likevel finnes det noen destinasjoner som er mer populære enn andre. Ifølge tidligere kjendismegler Miguel Sørholt, som har solgt flere av landets aller dyreste eiendommer, finnes det flere «hot spots», hvor både kjendiser og noen av Norges rikeste personer holder til.

- Det finnes så klart perler over hele Norge, men når det kommer til selve lekegrinden for mange av de virkelig rike, skiller Geilo seg ut, sier Sørholt, som i dag jobber som eiendomsrådgiver og investor i USA, til Dagbladet.

Hytter i millionklassen

Sørholt begrunner dette med at Geilo blant annet har tilgang fra både øst, vest og sør - i tillegg til at bygda har en egen flyplass.

- Toget går midt i byen, også byr Geilo på litt mer by og sentrum. Også er jo Dr. Holms er et varemerke. Der har pappa Fredriksen og døtrene hver sine leiligheter.

Både rallykjører Petter Solberg (42), artist Bjørn Eidsvåg (63), programleder Fredrik Skavlan (50), og værmelder Eli Kari Gjengedal (46) er blant dem som eier hytte eller leilighet på Geilo.

John Fredriksen eier ifølge bladet en leilighet til en verdi av 22 millioner kroner, mens Skavlans hytte skal være verdt 17 millioner kroner.

- Når det kommer til finanseliten, er det helt klart flest på Geilo. Dette er stedet som har greid å holde på veldig mange av dem gjennom mange år og generasjoner, forklarer Sørholt.

Boblebad og vinkjeller

Foruten Geilo trekker den tidligere megleren fram Hemsedal, Trysil, Norefjell, Hafjell, Oppdal og Kvitfjell som noen av de «hotteste» stedene.

Det er likevel ikke til å komme unna at prisene i landets mest populære hytteområder er stive. Koster man eksempelvis på seg både svømmebasseng, boblebad, vinkjeller og badstue, kan man også regne med høye driftskostnader.

POPULÆRT: Hemsedal er kjent for gode skibakker, afterski og uteliv. I løpet av vintermånedene er dette en svært attraktiv destinasjon for skiglade nordmenn. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
POPULÆRT: Hemsedal er kjent for gode skibakker, afterski og uteliv. I løpet av vintermånedene er dette en svært attraktiv destinasjon for skiglade nordmenn. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

- Det er gjerne snakk om hytter på mellom 700 og 1100 kvadratmeter. Ta for eksempel hyttene til Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten. De koster nok i alle fall mer enn 100 000 kroner årlig å drifte, sier han og fortsetter:

- Det er jo forsikring, oppvarming, vaktmestere og så videre. De har behov for store hytter, da de gjerne har mer behov for å lade batteriene sammen med venner, men også å kunne være litt alene. Det blir litt som Kongsseteren.

ULIKE ARRANGEMENTER: Påskefolket lot seg underholde av popgruppen A1 og Christian Ingebrigtsen i Hemsedal i 2010. Ofte holdes det slike arrangementer gjennom hele vinteren. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX 
ULIKE ARRANGEMENTER: Påskefolket lot seg underholde av popgruppen A1 og Christian Ingebrigtsen i Hemsedal i 2010. Ofte holdes det slike arrangementer gjennom hele vinteren. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX  Vis mer

Venner i samme område

Ifølge Se og Hør betalte Eli Kari Gjengedal og ektemannen 12,5 millioner kroner for å sikre seg toppleiligheten på nye Dr. Holms Hotel på Geilo da 25 nybygde leiligheter ble lagt ut for salg tidligere i vinter.

Overfor Dagbladet forklarer Gjengedal hvorfor familien gikk for feriebolig nettopp her.

- Vi har leilighet på Geilo, fordi mannen min er så glad i stedet. Geilo er perfekt for oss å møtes midt mellom Bergen og Drammen. Hele familien er glad i å stå på ski og vi har masse venner som enten bor eller har hytte der, sier Gjengedal til Dagbladet.

TRIVES PÅ GEILO: Eli Kari Gjengedal sammen med ektefelle og investor Tom Saxegård (48). Foto: Se og Hør
TRIVES PÅ GEILO: Eli Kari Gjengedal sammen med ektefelle og investor Tom Saxegård (48). Foto: Se og Hør Vis mer

Videre forklarer 46-åringen at hun som regel tilbringer feriene sammen med ektemann og barna, men at de ofte får besøk av venner og familie.

- Når vi er på påskeferie, bruker vi å sove lenge og spise lange frokoster. Så står vi på ski, og spiser god mat. Ellers koser vi oss i sola med afterski. Og så kjører vi full guffe med påskeegg-jakt på påskeaften, sier hun.

- Danse på bordet

Kjendisblogger Espen Hilton har som regel tilbragt påska på fjellet, og har en klar formening om hvilke destinasjoner her til lands som er mest populær for både kjendiser og unge.

- Hemsedal og Geilo er kanskje de mest populære skistedene. Det er alltid noe som skjer der, og man trenger sjelden mer enn farge på klærne, og en øl i hånda før stemningen er på topp, sier han til Dagbladet.

TV-personlighet Petter Pilgaard (37) har i år byttet ut ski med Syden, men forklarer at han som regel har reist til Hemsedal i påska.

Og det er ingen tvil om at det er afterski som er påskas høydepunkt for Pilgaard.

- Så det er ikke så veldig sporty påske for meg. Jeg er sporty med å løfte glass og danse på bordet. Jeg er mer sliten etter påske enn før. Men det er jo selvpåført, så man kan ikke klage.

Takk til @andreaswiig som lånte bort gullet, og fikk meg til å føle meg som en vinner på @xgamesnorway🥇 #2sumox

Et innlegg delt av Petter Pilgaard (@petterpilgaard)