SKAM:

Dette er kjendisenes favorittøyeblikk fra «SKAM»

Den populære TV-serien går mot slutten, og en rekke norske kjendiser trekker frem det de husker best.

KJENSIDENE ELSKER SKAM: På Universal Music sin sommerfest ble kjendisene spurt om hvilke øyeblikk de likte best i «SKAM». Det er liten tvil om at spesielt én karakter er spesielt godt likt av kjendisene. Video: Henriette Eilertsen / Kristine Karlsen / Redigering: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Onsdag denne uken gikk den årlige sommerfesten til musikkselskapet Universal av stabelen.

En rekke norske kjendiser dukket festklare opp for å feire selskapet og musikken.

Det er ingen hemmelighet at NRK-serien «SKAM» nå går mot slutten. Men hvilket øyeblikk er det egentlig de norske kjendisene husker best?

Dette er det nemlig stor uenighet om. Alt fra Noora og Williams første kyss, Isak og Evens hete bassengscene til den spektakulære «O helga natt»-scenen i kirken trekkes frem.

  • Se video øverst i saken

Kjenner seg igjen

Artist Alexandra Joner (27) klarer imidlertid ikke å trekke frem et nøyaktig øyeblikk, men forteller heller at hele kjærlighetshistorien mellom Noora og William har gjort sterke inntrykk.

Joner forteller til Seoghør.no at hun kan kjenne seg igjen i ungdomsromansen.

- Det føler jeg alle gjør, og jeg tror at det er derfor veldig mange elsker SKAM, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

KJENNER SEG IGJEN: Alexandra Joner forteller til Seoghør.no at hun kjenner seg igjen i kjærlighetshistorien mellom Noora og William. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJENNER SEG IGJEN: Alexandra Joner forteller til Seoghør.no at hun kjenner seg igjen i kjærlighetshistorien mellom Noora og William. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Man må gi to sjanser

Radioprofil Markus Neby (25), kjent fra P3morgen, var ikke snau da han fikk spørsmålet.

Han valgte nemlig å trekke fram hendelsen hvor jentegjengen kommer i russevanen «Los Loosers» etter at Sana tidligere har trukket seg fra russebussen.

Saken fortsetter under bildet.

RASKE: Både Ronny Brede Aase og Markus Neby fra P3morgen er raske til å trekke frem sitt favorittøyeblikk. De er begge klar i sin tale om at venner må få en sjanse til. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RASKE: Både Ronny Brede Aase og Markus Neby fra P3morgen er raske til å trekke frem sitt favorittøyeblikk. De er begge klar i sin tale om at venner må få en sjanse til. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Etter en rekke dårlige beslutninger velger jentene likevel å støtte Sana ved å komme kjørende i russevanen, og tar henne inn i varmen igjen.

- De godtok Sana selvom hun hadde vært nokså slem, sier Markus til Seoghør.no og legger til hun tydeligvis har vært en god nok venn som kvalifiserer til et såpass godt vennskap.

Denne høsten er det rollefiguren Isak Valtersen spilt av Tarjei Sandvik Moe som har hovedrollen i sesong 3 av den populære NRK-serien Skam. Sandra Lyng Haugen, Lise Karlsnes, Katarina Flatland, Emilie "Voe" Nereng og Linnea Myhre uttaler seg om serien på Se & Hør´s Kjendisgalla. Vis mer

- Det var en utrolig god handling de kom med der, sier han.

Også programleder for samme radioprogram, Ronny Brede Aase (30), sier til Seoghør.no at et vennskap dreier seg om mer enn noen krangler.

- Du må huske på Marcus, at man må gi vennene sine en sjanse selv om det går at skogen, mener Aase - og forteller videre at han tror på at man skal gi flere sjanser.

Lager bursdagsvideoer

Ronny ønsker også å trekke frem et annet høydepunkt fra den siste sesongen.

- Det at Even lager bursdagsvideo til Isak på YouTube. Det var ganske søtt. Den var meget søt, sier han før Marcus hopper inn med en spydig kommentar til sin kompis og kollega.

- Du lager jo sånne videoer selv.

Kommentaren vipper likevel ikke Ronny av pinnen.

- Sånne 18-årsdags videoer ja?, sier han og bryter ut i latter.

- Har du ikke sett SKAM?

Dagny Norvoll Sandvik (26), bedre kjent som «Dagny», har hatt enorm suksess den siste tiden. Hun innrømmer til Seoghør.no at det måtte noen svensker til før hun begynte å se på suksesserien.

- Jeg dro faktisk til Sverige og da fikk jeg beskjed om «Hva, har du ikke sett SKAM?» Så da endte jeg med å se i hvert fall halve SKAM på to dager, deler hun.

Saken fortsetter under bildet.

MÅTTE SE: Etter oppfordring fra svensker så Dagny seg nødt til å se på SKAM - nå er hun fan. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MÅTTE SE: Etter oppfordring fra svensker så Dagny seg nødt til å se på SKAM - nå er hun fan. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Artisten har kun sett opp til slutten av sesong to, og sliter litt med å trekke frem en spesiell ting.

- Det tror jeg må være et av disse venninne-øyeblikkene, nei jeg vet ikke om jeg har noe favorittøyeblikk som jeg klarer å trekke frem akkurat nå, sier Dagny og legger til at hun stadig får sommerfugler i magen når hun ser på serien.

- Det er mange gode øyeblikk.

- Jeg begynte faktisk å gråte

Artist Elisabeth Carew (32) skiller seg ut i valg av favorittøyeblikk og er ivrig da hun får spørsmålet.

SKILLER SEG UT: Elisabeth Carew vet godt hva som er sitt favorittøyeblikk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKILLER SEG UT: Elisabeth Carew vet godt hva som er sitt favorittøyeblikk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det jeg syns var finest var da Isak og Even var ute og sykla, sier hun til Seoghør.no og legger til at bakgrunnsmusikken satt hele stemningen i scenen.

- Isak satt bakpå Even tror jeg, og jeg tror ikke de hadde hatt sitt første kyss en gang, sier hun.

NRJ-programleder Marte Bratberg velger en scene fra siste sesong.

- Jeg tror jeg velger fra denne sesongen her jeg. Da Isak og Sana hadde den praten oppe i parken, sier hun før Carew bryter inn:

- Jeg begynte faktisk å gråte da da de kom i den russebussen og dreit i de andre jentene. Jeg måtte stoppe, og gå å tørke bort tårer på badet, deler hun lattermild.

Uenighet om «SKAM»

Seoghør.no møtte også artist Sandra Lyng (30) og samboeren, Lasse Joachim Langrud på festen, og de er begge ivrige «SKAM»-fan.

Paret trekker imidlertid ikke frem et favorittøyeblikk, men samtaleemnet vekker tydelig diskusjon dem imellom.

Det viser seg nemlig at duoen pleier å se på serien sammen, men at Lasse nå har «jukset» og sett flere episoder uten Sandra.

Saken fortsetter under bildet.

- HAR DU SETT UTEN MEG?: Sandra Lyng og samboeren Lasse Joachim Langrud er stor SKAM-fans. Paret følger med på serien sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- HAR DU SETT UTEN MEG?: Sandra Lyng og samboeren Lasse Joachim Langrud er stor SKAM-fans. Paret følger med på serien sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Har du sett uten meg? spør artisten kjæresten overrasket.

Han tar dermed igjen ved å etterligne Sandra:

- «Har du sett på serien uten meg?!» hermer han med tilgjort stemme.

- Nå gidder jeg ikke henge med deg lengre. Ha det! fleiper Sandra tilbake.

- Det er veldig basic

Blogger og forfatter Sophie Elise Isachsen (22) forteller til Seoghør.no at i likhet med de fleste andre nordmenn følger hun med på serien.

- Jeg ser jo på SKAM selvfølgelig, sier bloggeren.

Saken fortsetter under bildet.

SELVFØLGELIG: I likhet med de fleste nordmenn ser også blogger Sophie Elise på SKAM. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SELVFØLGELIG: I likhet med de fleste nordmenn ser også blogger Sophie Elise på SKAM. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Sophie Elise mener at hennes favorittøyeblikk vil være det samme som mange andres.

- Det er veldig basic av meg å si, men «under vann»-scenen med Isak og Even er jo den beste, sier hun.

- Nå står det stille

Tv-profil Mona B. Riise (44), kjent som blant annet dommer i «Stjernekamp», er rask når «SKAM» nevnes.

- Jeg er SKAM-fan!, sier hun til Seoghør.no og er klar i sin tale:

- Det går ikke an å si noe annet enn selveste øyeblikket, fader, nå står det stille, sier hun og trekker, i likhet med flere, scenen fra kirken frem.

Saken fortsetter under bildet.

ER FAN: Mona B. Riise er stor fan av suksesserien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ER FAN: Mona B. Riise er stor fan av suksesserien. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Vanligvis sendes «SKAM» på fredager, men denne uka får fansen testet tålmodigheten sin. Siste episode, noensinne, blir nemlig utsatt.

NRK sine nett-tv-sider står det nemlig at episode ti av «Skam» først blir tilgjengelig lørdag.

«Det kan jo se ut som Sana har invitert til eid-feiring på lørdag, så den som venter får se», opplyser presseansvarlig i NRK Nathalie Sprus.

Innspillingen av en amerikansk versjon av «Skam» skal etter planen starte nå i sommer.

LES OGSÅ: Falt pladask for 22 år yngre mann

GÅR MOT SLUTTEN: Etter fire sesonger går det mot slutten for suksesserien «Skam». Foto: NRK
GÅR MOT SLUTTEN: Etter fire sesonger går det mot slutten for suksesserien «Skam». Foto: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer