- Dette er kjempespennende for alle

De norske popyndlingene Marcus & Martinus vil legge Skandinavia for sine føtter.

KLARE FOR SVERIGE: Marcus og Martinus gleder seg til å delta i det svenske TV-programmet «Allsång på Skansen». Foto: Morten Eik, Se og Hør
KLARE FOR SVERIGE: Marcus og Martinus gleder seg til å delta i det svenske TV-programmet «Allsång på Skansen». Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: De norske tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen (14) har sjarmert hele landet med hitlåter som «Elektrisk» og «Hei».

I sommer skal den populære duoen prøve seg over grensa også. Den 12. juli skal de nemlig opptre i SVT-programmet «Allsång på skansen», den svenske versjonen av TV 2-programmet «Allsang på grensen». Det skriver Expressen.

- Det er svært stor interesse for Marcus & Martinus i Sverige nå, både blant publikum og media. Bookingen kom på plass i etterkant av en showcase guttene hadde i Stockholm i vår, bekrefter Sara Skarpaas i Sony Music til Seoghør.no.

Hun forteller videre at svenskene virkelig har fått øynene opp for de populære guttene.

- Hele 40 prosent av alle Marcus & Martinus-streams på Spotify kommer fra Sverige, så de har en betydelig fanskare der, sier Skarpaas. 

Opptredenen i nabolandet kommer cirka to uker etter at de opptrer på TV 2s «Allsang på grensen» 29. juni.

Saken fortsetter under bildet.

ENORM SUKSESS: Marcus & Martinus har tatt landet med storm! Bildet er fra duoens opptreden under VG-lista 2015, der over 70.000 mennesker var til stedet på Rådhusplassen i Oslo.  Foto: NTB scanpix
ENORM SUKSESS: Marcus & Martinus har tatt landet med storm! Bildet er fra duoens opptreden under VG-lista 2015, der over 70.000 mennesker var til stedet på Rådhusplassen i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Er dette guttenes første skritt mot å «erobre» Sverige, slik de har gjort med Norge allerede?

- Marcus & Martinus har streamet bra i Sverige en lengre periode nå, og vi merker stadig større interesse. Dette er kjempespennende for alle! legger Skarpaas til.

Skal opptre i flere land

Hun røper også at tvillingbrødrenes opptreden på «Allsång på skansen» ikke blir deres eneste opptreden i Skandinavia i sommer.

Marcus & Martinus slipper dessuten sitt første engelskspråklige album senere i år, og Skarpaas hinter om at det kan bli konserter utenfor Norden også.

- Det er så langt satt konserter i Göteborg den 19. juni, Stockholm den 27. juni og København den 18. august. Norge og Norden er i fokus nå i sommer og høst, så får vi se hva som skjer etter det, avslutter Sara Skarpaas i Sony Music.

I «Allsång på skansen» får norske Marcus og Martinus selskap av flere svenske artister, deriblant stjerneartisten Laleh (34). I 2012 fikk Laleh sitt store gjennombrudd her i Norge, og hitlåta «Some Die Young» ble brukt for å minnes ofrene etter terrorangrepet på Utøya, ifølge Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNE: Svenske Laleh har gjort stor suksess som artist de siste årene, og opptrer på «Allsång på skansen» samme dag som Marcus og Martinus. Her synger hun under minnekonserten på Rådhusplassen i Oslo i juli 2012, ett år etter terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.  Foto: NTB scanpix
STJERNE: Svenske Laleh har gjort stor suksess som artist de siste årene, og opptrer på «Allsång på skansen» samme dag som Marcus og Martinus. Her synger hun under minnekonserten på Rådhusplassen i Oslo i juli 2012, ett år etter terrorangrepene i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

Populær duo

Dette er ikke første gang tvillingene viser seg fram på TV-skjermen. I både 2014 og 2015 var de medprogramledere i «Sommer i Dyreparken» på TV 2. Til høsten blir de dessuten å se i sitt eget nett-tv-serie på TVNorge.

Tidligere har Marcus og Martinus sagt til Se og Hør at de har veldig lyst på kjærester.

- Vi får 20-40 kjærlighetsbrev i uka, og det er gøy. Vi er single begge to, og har veldig lyst på kjærester. Men vi har så lite tid, dessverre.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆRE: Marcus og Martinus har tatt Norge med storm. Foto: Morten Eik, Se og Hør
POPULÆRE: Marcus og Martinus har tatt Norge med storm. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer


Marcus og Martinus vet imidlertid godt hva slags jenter de faller for.

– Snille og søte jenter, det er det vi liker og trenger. Og så må de forstå at vi er mye borte, så de kan ikke være sjalu, sa tvillingbrødrene til Se og Hør i januar.

Sikkerhetsvakter og fanpost

Tidligere har den sjarmerende duoen altså gjort suksess i TV 2-programmet «Sommer i Dyreparken», der de var medprogramledere sammen med Gaute Grøtta Grav (37) og Janne Formoe (40).  

De to brødrene setter stor pris på den enorme populariteten sin, som har kommet i kjølvannet av MGP Jr.-seieren i 2012. Suksessen innebærer imidlertid at de nå trenger å ha sikkerhetsvakter på oppdragene sine.

- Vi er veldig ydmyke og takknemlige for at vi har fått denne sjansen. At vi har så mange fans, er bare hyggelig og en ekstra bonus, sa guttene til Se og Hør i fjor sommer.

Samtidig røpet Marcus og Martinus at de får fanbrev fra både gutter og jenter, men at brevene er litt forskjellige:

- Det er en del jenter som sender bilder av seg selv og vil at vi skal bli kjærester, sa Marcus med et lurt blikk til Se og Hør den gang.

Se video fra da Marcus & Martinus fremførte låta «Elektrisk» sammen med Atle Pettersen:

LES OGSÅ: - Vi har veldig lyst på kjærester