- Dette er jo helt sykt

Benedikte får tidenes sjokk, når «Lukusfellen»-Hallgeir viser hva hun har kastet bort tusenvis av kroner på.

SEOGHØR.NO: I «Luksusfellen» må ekspertene trå til og hjelpe folk i både personlige og økonomiske kriser.

Benedikte Uteng (37) fra Tromsø, som jobber nattskift som hjelpepleier, har havnet i økonomisk uføre etter at samboeren hennes døde brått og uventet i 2008.

Hun har brukt shopping som sorgterapi i flere år, og de krevende arbeidstidene hennes sørger for at pengene også har forsvunnet i netthandel og strømmetjenester for TV-serier.

Når økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim viser hvordan regningene har vokst, i takt med at hun ikke har nedbetalt kjøp hun har gjort over internett, får Benedikte seg et skikkelig sjokk.

- Det er vanvittig. Det er trist, det er hodeløst. Det er jo helt sykt, utbryter 37-åringen i ukens episode.

Saken fortsetter under bildet.

FÅR SJOKK: Benedikte tror ikke sine egne øyne, når hun får se hvor mange varer hun kunne ha kjøpt - med det beløpet de ubetalte nettkjøpene hennes har vokst til.  Foto: TV3
FÅR SJOKK: Benedikte tror ikke sine egne øyne, når hun får se hvor mange varer hun kunne ha kjøpt - med det beløpet de ubetalte nettkjøpene hennes har vokst til. Foto: TV3 Vis mer

Benedikte får nemlig se hvordan netthandling for i utgangspunktet 10.000 kroner, har vokst til et beløp på nesten 33.000 kroner - over en tredobling, bare fordi hun ikke har gjort opp for innkjøpene sine.

Se hvordan «Luksusfellen»-eksperten gir Benedikte pengesjokk i videoen øverst i saken!

Når «Luksusfellen»-Hallgeir kommer trekkende med tre handlevogner fulle av varer, som tilsvarer de tusenvis av kronene hun nå skylder, blir Benedikte helt satt ut.

- Jeg har overhodet ikke tenkt på det sånn før. Altså, jeg kunne i realiteten ha eid alt dette, hvis jeg hadde betalt det jeg må betale for det lille her, sier hun til økonomen mens hun gestikulerer mot haugene av varer.

Se hele episoder av «Luksusfellen» på Se.no!

En vond oppvekker

Overfor Seoghør.no utdyper Benedikte hvordan det føltes å se hva den uansvarlige nettshoppingen hennes innebar:

- Det var et sjokk, rett og slett. En veldig effektiv lærdom. Én ting er å høre beløpene, men å faktisk se det, hva pengene kunne ha gitt meg, var vondt å oppleve.

Saken fortsetter under bildet.

SHOPPET MOT SORGEN: Benedikte Uteng opplevde å miste samboeren sin uventet, og shoppet for å takle sjokket og sorgen. Denne uken må hun få hjelp av Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum i «Luksusfellen» på TV3. Foto: TV3
SHOPPET MOT SORGEN: Benedikte Uteng opplevde å miste samboeren sin uventet, og shoppet for å takle sjokket og sorgen. Denne uken må hun få hjelp av Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum i «Luksusfellen» på TV3. Foto: TV3 Vis mer

Hun understreker at aha-opplevelsen med Hallgeir Kvadsheims bugnende handlevogner, satte en effektiv stopper for all impulsshopping over internett.

- Skal jeg ha noe i dag, så skal jeg kunne betale for det med én gang, sier Benedikte til Seoghør.no.

Tidligere abonnerte hun dessuten på flere strømmetjenester for TV-serier og filmer. I dag har hun kun abonnement på TV 2 Sumo, noe «Luksusfellen»-ekspertene var enige i at hun kunne beholde.

- Jeg har nemlig ikke noe vanlig TV-abonnement. Men serietitting og slikt som det var veldig mye av før, eksisterer ikke lenger, sier 37-åringen bestemt til Seoghør.no.

Se flere «Luksusfellen» videoer nederst i saken!

SKJERPET SEG: Benedikte forteller at hun i dag har endret radikalt på de dårlige vanene sine. Foto: TV3
SKJERPET SEG: Benedikte forteller at hun i dag har endret radikalt på de dårlige vanene sine. Foto: TV3 Vis mer

Se hvordan det går med Benedikte i «Luksusfellen» på TV3 klokken 20.30!

Nedenfor kan du få et gjensyn med noen tidligere «Luksusfellen»-oppvekkere:

LES OGSÅ: Her koker det over for «Luksusfellen»-Silje