NY RUNDE: Tore Strømøy er aktuell med ny runde "Tore på sporet" i september. Han advarer mot TV2s nysatsing "Sporløs". Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
NY RUNDE: Tore Strømøy er aktuell med ny runde "Tore på sporet" i september. Han advarer mot TV2s nysatsing "Sporløs". Foto: Anne Liv Ekroll, NRKVis mer

- Dette er ingen vanlig programlederjobb

Tore Strømøy advarer TV2.

SEHER.NO: TV2 skal til høsten ta opp kampen mot NRKs konsept "Tore på sporet". Med Sturla Berg Johansen (42) som programleder i satsingen "Sporløs" som er hentet fra utlandet - skal TV2 også hjelpe nordmenn å finne familiemedlemmer de har mistet kontakten med.

Tore Strømøy (49) som har 12 års erfaring med denne typen jobbing, advarer mot "Sporløs" slik han har sett det i Sverige og Danmark.

- De tar med seg familiemedlemmer og går og banker uanmeldt på dører - hvertfall framstår det slik. Deltakerne opplever skuffelse på skuffelse, og jeg har til og med sett at de fortalte en kvinne på direkten at moren hennes var død. Hun brøt sammen i studio. Noe slikt ville aldri jeg gjort. Vi er ikke så brutale, sier Tore Strømøy til Dagbladet.

Tore som er aktuell med ny runde "Tore på sporet" på NRK i september, forklarer at han gjør all researchen selv og vet utfallet av sakene før han reiser.

Sturla Berg Johansen fra TV2 mener han har ballast nok til å håndtere såre skjebner.

- Jeg tør påstå at jeg har stor innsikt i det som skjer i mennesker som har savn og lengsler. Da tenker jeg både på det å bli edru, og det som skjedde da det smalt på Chat Noir. Punkt nummer én er at vi ikke skal begå overgrep. De som deltar skal være trygge, sier programlederen fra Norske Talenter.

Johansen har en fortid som alkoholiker og narkoman, og i vinter sto han offentlig fram som homofil i sitt stand up-show på Chat Noir i Oslo.