Justin Bieber og Hailey Baldwin:

Dette er historien bak sjokk-forlovelsen

13 år gamle Hailey Baldwin ante nok ikke hva hun hadde i vente ni år etter at hun møtte sitt store idol.

FORLOVET: Justin Bieber og modell Hailey Baldwin er forlovet, opplyser flere kilder. Men hvem er egentlig Baldwin? Dagbladet forklarer. Video: CNN Vis mer
Publisert

Det var nok mange som sperret opp øynene da en av verdens største stjerner, Justin Bieber (24), denne uken bekreftet at han har forlovet seg med modellen Hailey Baldwin (21).

Man trenger nemlig ikke å gå så mange uker tilbake i tid for å se de aller første bildene av duoen i kjærlig omfavnelse, noe som førte til at ungpikehjerter verden over gikk i tusen knas.

Men selv om mange har reagert på at forlovelsen mellom de to stjernene skjedde lynraskt, har sangeren og modellkjæresten en historie som strekker seg langt tilbake i tid.

Som ung og fersk popstjerneyndling møtte Justin sin fremtidige forlovede allerede som 15-åring, da 13 år gamle Hailey Baldwin var med sin berømte skuespillerpappa, Stephen Baldwin (52), på morgenshowet «Today».

Justin Bieber skulle opptre, og trioen hadde et kortvarig møte i korridorene til tv-studioet.

Den siste tiden har en videosnutt fra duoens første møte sirkulert på nettet. I klippet hilser en sjenert Hailey forsiktig på sitt store idol.

«Baby»-sangeren fremstår selvsikker og vender bare et kort blikk mot Hailey idet han håndhilser på jenta som senere skulle vise seg å bli hans forlovede.

FØRSTE MØTET: I 2009 møtte Hailey Baldwin sitt store idol, Justin Bieber. Nå, ni år seinere, er duoen forlovet. Foto: Skjermdump
FØRSTE MØTET: I 2009 møtte Hailey Baldwin sitt store idol, Justin Bieber. Nå, ni år seinere, er duoen forlovet. Foto: Skjermdump Vis mer

Var stor fan

Selv om unge Hailey virket rolig og avslappet da hun møtte popstjernen i 2009, viste det seg nemlig at hun egentlig var en ekte «belieber».

På denne perioden, og noen år seinere, skrev hun nemlig en rekke meldinger om «Sorry»-sangeren på Twitter, og det er liten tvil om hvem som var hennes store ungpikeidol.

«OMG! Jeg trenger Bieber-gavepapir med en gang», skrev hun på julaften i 2011.

Hun delte også sine tanker om Justins kjærlighetsliv, og var - ironisk nok - stor tilhenger av hans tidligere forhold med sangstjerna Selena Gomez (25).

«Jeg bryr meg ikke om hva noen sier, men Justin Bieber og Selena Gomez sammen er definisjonen på en tenåringsdrøm», skrev hun i september 2011.

Året etter skrev hun følgende melding:

«Jeg må si at jeg gledet meg veldig til å se fargekombinasjonen Jelena (Justin og Selena, red.anm.) ville ha på seg under årets Vanity Fair-fest».

2011 was a different time! 👀

Et innlegg delt av The Cut (@thecut)

Av-og-på-forhold

Justin og Selena hadde nemlig et turbulent av-og-på-forhold i flere år, men i 2013 tok forholdet slutt. Etter det svært offentlige bruddet skapte den prisbelønte hitartisten en rekke overskrifter for sin hyppige utskiftning av damer.

Tre år senere, i januar 2016, overrasket han imidlertid fansen da han helt ut av det blå delte et hett kyssebilde med Hailey Baldwin fra en idyllisk ferietur.

Dette hadde han nemlig ikke gjort med noen av sine andre ekser, og mye tydet på at det var mer enn bare en ferieflørt mellom dem.

I tida etterpå ble duoen fotfulgt av paparazzoer, og det var ingen tvil om at vennskapet deres hadde utviklet seg til noe mer. Duoen ble avbildet i romantiske omgivelser på de eksotiske øyene St. Barts og Anguilla.

Etter bare noen måneder ble det plutselig helt stille rundt paret, og bruddrykter begynte å svirre i internasjonale medier.

I april samme år kunne modellen bekrefte overfor bladet Marie Claire at virvelvindromansen var over.

- Jeg ønsker ikke å få masse oppmerksomhet rundt å date noen. Tekstmeldinger tikket inn, flere sinnssyke personer ringte ... Det er vanskelig å date en kjendis. Man må være veldig tykkhudet og svært sterk. Man må fokusere på bare den personen og ingenting annet, sa hun til bladet.

- Vil ikke såre henne

Bieber la på sin side aldri skjul på sine varme følelser for Hailey Baldwin. I februar 2016 åpnet han seg i et intervju med bladet GQ, der han fortalte at han befant seg på et sted i livet der han ønsket å fokusere på karrieren.

- Jeg ønsker ikke å sette noen i en posisjon der ei jente føler at jeg er bare hennes, for så å bli såret. Akkurat nå ønsker jeg ikke å bli holdt tilbake av noe. Jeg har allerede så mye å drive med og veldig mye ansvar, sa han og fortsatte:

- Hva om Hailey er den personen jeg skal gifte meg med? Å haste inn i noe vil bare ødelegge henne, og da kommer det for alltid til å være ødelagt. Det er vanskelig å fikse noe som er ødelagt. Det er så vanskelig ... Jeg vil bare ikke såre henne, sa han, ifølge Contact Music.

Og dermed gikk de begge videre, i hvert fall for en liten stund.

KOM IKKE LANGT: Idet Justin Bieber skulle kjøre hjem fra et arrangement i Beverly Hills, California, kjører han på en fotograf. Ingen er blitt siktet i hendelsen som skjedde natt til torsdag. Video: RMG News via CNN Vis mer

Fant tilbake til eksen

Justin Bieber fortsatte tilværelsen som ettertraktet ungkar, og ble nok en gang stadig observert med en ny skjønnhet i armkroken - frem til han på tampen av fjoråret ble avbildet sammen med ekskjæresten, Selena Gomez, igjen.

Sammen skapte de en ekte déjà vu-følelse for fansen, og mange var i ekstase over at ungdomskjærestene hadde gjenopptatt romansen.

EKSEN: Selena Gomez og Justin Bieber var blant Hollywoods mest profilerte par fra 2011 til 2013. Tidligere i år hadde de en kortvarig gjenforening, før Bieber kort tid etter forlovet seg. Foto: NTB Scanpix
EKSEN: Selena Gomez og Justin Bieber var blant Hollywoods mest profilerte par fra 2011 til 2013. Tidligere i år hadde de en kortvarig gjenforening, før Bieber kort tid etter forlovet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Likevel skrev internasjonale kjendisnettsteder at 24-åringen fremdeles hadde kontakt med sin eks, Hailey Baldwin, og kilder hevdet overfor TMZ at Bieber og Gomez hadde flere høylytte krangler på grunn av nettopp dette.

Og det er jo ikke utenkelig å tro at det lå noe sannhet i ryktene. For bare få måneder etter at sangstjernen hadde med seg Selena Gomez i farens bryllup på Jamaica, ble han og Hailey avbildet sammen igjen for første gang.

Bare én måned før dette snakket kjendisdatteren imidlertid om eksen i et lengre intervju med bladet Elle, der hun hevdet at de bare var venner.

- Justin og jeg var venner veldig lenge. Jeg møtte ham da jeg var svært ung, og han var en av mine beste venner. Alle vet at det kom til et punkt der vi var mer enn det, men det skjer når man er 18-19 år. Etter bruddet gikk vi gjennom en lang periode der vi ikke var venner. Vi snakket ikke sammen på veldig lenge, og det var merkelig stemning mellom oss. Vi har kommet oss videre fra det, sa hun i starten av mai.

21-åringen poengterte videre at duoen fungerer bedre som venner.

- Jeg hadde aldri vært i et høyprofilert forhold som det. Det fikk oss begge til å innse at vi fungerte mye bedre som venner. Han er en jeg setter pris på, og situasjonen er mye mer moden nå. Alt er bra, sa hun.

Vis mer Vis mer

Rykter om frieri

Det var i midten av juni at turtelduene ble tatt på fersken av paparazzoene under Miami Church Conference, og i ukene etterpå var de nærmest uatskillelige.

Det hele skulle imidlertid ta en stor vending da paret reiste på kjærlighetsferie til Bahamas i starten av denne måneden.

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Noen dager etter at romantiske bilder av paret i idylliske omgivelser ble publisert i tabloidavisene, begynte ryktene å svirre om at sangstjernen hadde fridd til kjæresten.

Det var TMZ som først meldte at to kvinner hevdet å ha vært til stede da Bieber gikk ned på kne på et restaurant på Bahamas.

Gjestene på restauranten skal ifølge kvinnene ha fått beskjed om å legge vekk telefonene sine, og kort tid etter fridde 24-åringen til kjæresten foran alle restaurantgjestene.

Bekreftet nyheten

I flere dager ble det hele oppfattet som rykter. Flere trodde trolig ikke på at duoen allerede hadde tatt forholdet et så stort steg videre.

Søndag kveld (norsk tid) bekreftet popstjernen imidlertid at hendelsen faktisk fant sted, og at paret skal gifte seg.

«Hadde tenkt å vente med å si noe, men nyhetene sprer seg fort. Så her er saken: Hailey, jeg er såååå forelsket i alt ved deg! Så forpliktet til å tilbringe livet mitt til å bli kjent med hver eneste del av deg», skrev han i en lengre tekst på Instagram.

Videre røpet Justin at frieriet fant sted lørdag 7. juli, og påpekte at tallet sju står for «åndelig perfeksjon».

«Du er mitt livs store kjærlighet, Hailey Baldwin, og jeg ønsker ikke å dele livet mitt med noen andre. Du gjør meg så mye bedre. Jeg gleder meg til den beste tiden av livet. Det er morsomt, fordi jeg føler at alt har falt på plass nå», skrev Bieber videre.

Hailey kommenterte også selv hendelsen på Twitter.

«Ikke sikker på hva jeg har gjort i livet for å fortjene denne lykken, men jeg er så takknemlig for at Gud ga meg denne fantastiske personen å dele livet med! Ingen ord kan beskrive takknemligheten min», meddelte hun.

LES OGSÅ: Lena Dunham feirer 11 kilos vektoppgang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer