Kardashian- barna:

Dette er historien bak Kardashian-barnas navn

De verdenskjente realitystjernene er kjent for å gi barna sine navn litt utenom det vanlige.

STOR FAMILIE: Det er ingen tvil om at medlemmene av den berømte Kardashian-familien vokser i rekordtid, og i dag kan Kris Jenner glede seg over ti barnebarn. Realitystjernene er kjent for å gi barna sine navn som er litt utenom det vanlige, men det er nok få som vet historien bak navnevalgene. Foto: NTB Scanpix
STOR FAMILIE: Det er ingen tvil om at medlemmene av den berømte Kardashian-familien vokser i rekordtid, og i dag kan Kris Jenner glede seg over ti barnebarn. Realitystjernene er kjent for å gi barna sine navn som er litt utenom det vanlige, men det er nok få som vet historien bak navnevalgene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Gjennom årenes løp har tilskuddene til den verdenskjente Kardashian-Jenner- klanen vokst i rekordfart. I dag kan overhodet i familien, Kris Jenner (63) glede seg over å være besteforelder til hele ti barnebarn.

Det er ikke til å stikke under stol at flere av «Keeping Up With The Kardashians»-stjernene har tenkt nøye gjennom hva barna deres skal hete. Flere har også tydd til uvanlige navn som har vekket stor oppsikt i internasjonale medier, men det kanskje ikke så mange vet er nettopp historien bak navnene til de verdenskjente stjernenes barn.

Psalm West

Rapperen Kanye West (42) og realitystjernen Kim Kardashian West (38) har tidligere fortalt at det er en betydning bak navnet til alle deres fire barn. Det var derfor intet unntak da det ferskeste tilskuddet til familien, sønnen Psalm, kom til verden i mai ved hjelp av surrogati.

Sønnens uvanlige navn vakte stor oppsikt, og det dukket opp flere humoristiske reaksjoner på navnevalget i sosiale medier.

Det var derimot ikke ekteparet som avslørte historien bak navnet til den nykomne sønnen, men Kims mor, Kris Jenner. Kort tid etter fødselen fortalte 63-åringen til Etonline at navnet var inspirert av salmenes bok - som er en religiøs samling som inngår i den hebraiske bibelen.

View this post on Instagram

I meannnnn my baby Psalm is so sweet!!!

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

- Jeg synes det er en helt fantastisk måte å feire det de føler på, og han er en velsignelse så det er perfekt, fortalte Kris den gang.

En kilde nær Kanye har tidligere uttalt til People at navnet Psalm var en refleksjon over Kanyes store engasjement for sin kristne tro.

View this post on Instagram

For the boys. #kanyewest

A post shared by Kanye West (@kanyew.est) on

- Kanye har gått gjennom en åndelig vekkelse i det siste. Hvert navn har en mening som er personlig for Kim, Kanye og barnet. Psalm er et godt tegn på at Kanye og Kim er åndelige, sa kilden, og påpekte at den rapperen leser salmene i bibelen opptil flere ganger om dagen.

Psalm betyr for øvrig «sang» på hebraisk.

Chicago West

Den 19. januar i fjor kom Kim og Kanyes vesle datter Chicago West (1) til verden. Den gang syntes 38-åringen at det var spesielt vanskelig å velge navn til deres nye datter, men etter mye frem og tilbake landet ekteparet på navnet Chicago - noe realitystjernen i ettertid har uttalt at hun angrer på.

Ifølge People er bakgrunnen for navnevalget at Kanye er født og oppvokst i Chicago. Paret hadde diskutert frem og tilbake over hva den nyfødte datteren skulle hete og flere forslag ble tatt i betraktning. I en video delt på 38-åringens egen hjemmeside i fjor, fortalte hun om bakgrunnen for navnevalget.

- Vi hadde i utgangspunktet tenkt til å kalle henne Rei, etter Kanyes pappa, men hun så ikke ut som en Rei. Vi hadde også tenkt til å kalle henne Jo, etter Mary Jo (Kims mormor, journ.anm.), og at det skulle bli Jo West. Men hun så ikke ut som en Jo, sa hun den gang.

Videre i videoen røpet også Kim at hun ikke er noen stor fan av datterens navn, Chicago, og mente at det ikke klinger så bra.

Selv om det ikke er så mye å gjøre med navnet Chicago, avslørte Kim at hun har store planer om å gjøre en endring likevel. 38-åringen fortalte nemlig at hun skal legge til et mellomnavn til datterens navn, til tross for at hun selv ikke er noen fan av mellomnavn.

View this post on Instagram

My cutie Chi

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

- Jeg vil ha et navn med én stavelse. Noel er mitt mellomnavn, men det har ikke en stavelse. Men det er kort. Jeg elsker navnet Noel, men Kanye gjør ikke det. Jeg tok dermed, uoffisielt, og instagrammet Chi Noel og jeg bare: «Jeg gjør dette fordi jeg vil at mellomnavnet hennes skal være Noel», sa hun.

Saint West

For snart fire år siden kom Kim og Kanyes sønn, Saint West (3) til verden, og navnet på sønnen avslørte Kim selv på Instagram.

Ifølge People skal ekteparet ha slitt med å finne et passende navn til sin førstefødte sønn fordi de hadde et ønske om at navnet skulle ha en betydning.

- Kanye mener at navn er ekstremt viktig, og at det er den første identiteten man får. Han tror at folk lever opp til navnet sitt, noe som er grunnen til at han ønsket et navn som hadde en spiriutell betydning, fortalte en kilde til People.

En annen kilde fortalte til E! Online at ekteparet valgte navnet Saint på bakgrunn av at de så på sønnen som en velsignelse, spesielt med tanke på komplikasjonene Kim opplevde under graviditeten med ham.

MOR OG SØNN: Realitystjernen Kim Kardashian West har tidligere fortalt at hun har vært gjennom vanskelige fødsler, og hun fikk beskjed av legene om at de ikke følte seg trygge hvis hun skulle unnfange flere barn selv. Her er hun avbildet sammen med sønnen Saint. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Realitystjernen Kim Kardashian West har tidligere fortalt at hun har vært gjennom vanskelige fødsler, og hun fikk beskjed av legene om at de ikke følte seg trygge hvis hun skulle unnfange flere barn selv. Her er hun avbildet sammen med sønnen Saint. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter at Saint kom til verden ble det også spekulert på om realitystjernen oppkalte sønnen etter sin avdøde far. Flere utenlandske medier skrev at Saint ikke er det eneste navnet, men at han også har mellomnavnet, Robert.

- Kim har alltid sett på sin far som en helgen, og derfor ble navnet Saint Robert, sa en kilde til Hollywood Life den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

North West

Kim og Kanyes førstefødte, datteren North West (6), kom til verden fem uker før termin i 2013. Det var ikke før over ett år senere at ekteparet bestemte seg for å dele historien bak datterens navn.

- Det gikk noen rykter i pressen om at det kunne bli North, men vi hadde egentlig aldri vurdert det navnet seriøst. Men så spiste Kanye og jeg lunsj for ett års tid siden, og da kom Pharrell (Williams, rapper, journ.anm.) bort til oss og sa: «Kommer dere virkelig til å kalle babyen for North? Det er det beste navnet!», fortalte Kim til GQ i 2014, ifølge People.

View this post on Instagram

💋

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Videre fortalte 38-åringen at hun svarte Pharell at det ikke var planen, men kort tid senere kom også Vogue-redaktør Anna Wintour (69) bort og spurte om akkurat det samme. Det var først da de begynte å vurdere navnet North seriøst.

- Vi så egentlig bare på hverandre og lo. Jeg tror det var på det tidspunktet at navnet virkelig festet seg, fortsatte hun.

True Thompson

Khloé Kardashians (34) første barn, datteren True Thompson (1) kom til verden i april i fjor på et sykehus like utenfor Cleveland. Fødselen ble hyppig omtalt i mediene ettersom det oppsto utroskapspåstander vedrørende Khloés daværende kjæreste og barnets far, Tristan Thompson (28), dagen før fødselen.

Når det kommer til navnevalget på realitystjernens datter har hun tidligere fortalt at det var vanskelig å komme til en beslutning om hva hun skulle hete.

- Jeg visste at jeg ville at babyen min skulle ha initialen «T». En kveld var vi alle samlet for middag og tenkte over ulike forslag til navn. Bestemoren min MJ foreslo True, skrev Khloé på sin egen hjemmeside, ifølge People.

- Hun fortalte meg at det var min oldefars navn, og bestefaren min sitt mellomnavn. Navnet fulgte meg gjennom hele graviditeten og var det eneste navnet jeg ikke fikk ut av hodet, fortsatte hun.

View this post on Instagram

My baby bunny 🐰

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on

Navnet på den vesle datteren ble avslørt uken etter fødselen med et bilde av rosa ballonger og roser delt på Instagram-profilen til den nybakte moren. Også den stolte bestemoren til realitystjernens datter, Kris Jenner, delte historien bak navnevalget.

- Jeg er så stolt av å kunne ønske mitt vakre lille barnebarn True velkommen til verden. FUN FACT ... Min bestefars navn på min fars side var True Otis Houghton. Min fars navn var Robert True Houghton. Jeg er dermed så glad for at Khloé har gitt sin datter navnet True, skrev Kris i et innlegg delt på Instagram.

View this post on Instagram

It’s Mothers Day!!! Happy Mother’s Day 💕💕

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on

Den angivelige utroskapsskandalen rundt Tristan fikk enkelte fans til å rynge på nesen over valget av babynavn, og flere påpekte at navnet True, som betyr ting som sann, ekte og tro, klinget dårlig når faren til barnet skal ha vært det motsatte.

MAMMAKROPPEN: I Khloé Kardashians program «Revenge Body», forteller hun om tiden etter fødsel. Video: Hayu via TV2 Sumo Vis mer

Stormi Webster

I februar i fjor ble det endelig slutt på fansens spekulasjoner, da Kylie Jenner (21) kunne annonsere at hun hadde blitt mamma til en liten jente med navn Stormi Webster (1).

21-åringen holdt nemlig både graviditeten og barseltiden forholdsvis privat, i alle fall til å være et meldem av Kardashian-Jenner-klanen.

To måneder etter datterens ankomst avslørte sminkemogulen bakgrunnen for det noe spesielle navnevalget, som for øvrig ikke var et nøye planlagt valg ifølge henne selv.

I et intervju med Evening Standard, gjengitt av People, fortalte 21-åringen at hun og kjæresten Travis Scott (28) vurderte å gi datteren kallenavnet Storm.

- Jeg aner virkelig ikke hvordan vi kom på «Storm». Faren mener det var ham, men jeg føler det var meg. Men navnet ble bare ved oss, sa hun og la til at paret valgte å legge til en «i» i navnet til datteren fordi hun ikke var noen fan av navnet Storm.

View this post on Instagram

my real life bestie 👯‍♀️

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Videre fortalte Kylie at det var flere andre forslag til navn som hun likte bedre, men at hun føler at datteren var den som valgte navnet, som om det var det hun skulle hete.

Det litt uvanlige navnevalget vakte stor oppsikt i internasjonale medier, og flere mente at babynavnet minner mye om «Stormy Daniels» som er artistnavnet til president Donald Trumps (73) angivelige elskerinne fra 2006, pornostjernen Stephanie Clifford (40).

View this post on Instagram

mamas gotchu forever baby ♥️

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Tidligere i år avslørte imidlertid realitystjernen hva datteren egentlig skulle hete. Det gjorde hun i en lengre videosnutt delt på sin Instagram-story.

- Jeg skal fortelle dere ett navn, fordi jeg ikke tror jeg kommer til å kalle en eventuell datter jeg får i fremtiden det. Men jeg ville kalle henne for Rose. Det navnet likte jeg godt, var noe av det 21-åringen sa.

Mason Dash Disick

Da eksparet Scott Disick (36) og Kourtney Kardashian (40) skulle bestemme navnet til sin førstefødte sønn, Mason (9) tenkte de først over fremst over hvilke navn de selv likte best.

- Første gangen jeg begynte å se på babynavn var Mason det eneste navnet jeg likte, har Kourtney tidligere uttalt i et intervju med Life & Style, gjengitt av MTV News i 2010.

View this post on Instagram

Marty

A post shared by Scott Disick (@letthelordbewithyou) on

- Det var det eneste navnet som fulgte meg. Rett før han ble født fortalte jeg tanten min at vi tenkte å gå for det navnet, og hun fortalte meg at Mason betyr det samme på engelsk som det Kardashians betyr på armensk - steinhugger, fortsatte hun.

View this post on Instagram

Mini me you complete me

A post shared by Scott Disick (@letthelordbewithyou) on

Mellomnavnet til Mason, Dash, har imidlertid stor betydning for realitystjernen da det var hennes avdøde far sitt kallenavn. Det er for øvrig også navnet på kleskjeden Kourtney har sammen med søstrene sine, ifølge People.

Saken fortsetter nedenfor.

Penelope Scotland Disick

Sommeren 2012 kom Scott og Kourtneys første datter til verden, og den vesle jenta fikk navnet Penelope Scotland Disick (7).

Navnevalget har imidlertid ingen spesiell betydning for eksparet annet enn at de likte det og syntes det var «søtt».

Mellomnavnet Scotland ble på sin side foreslått av realitystjernens mor, Kris Jenner som mente det navnet kunne være en kobling til Penelopes far sitt navn, Scott. Etter at navnet på Kourtney og Scotts datter ble kjent, kom det frem at eksparet opprinnelig hadde planlagt å kalle datteren Mila.

Reign Aston Disick

Bare ti dager før julaften i 2014 fikk Kourtney og Scott verdens fineste gave i form av et tredje barn. Den lille krabaten, Reign Aston Disick (4) ble født på samme dag som storebroren Mason.

View this post on Instagram

My dog 🐕

A post shared by Scott Disick (@letthelordbewithyou) on

Kort tid etter fødselen avslørte Kourtney hva sønnen skulle hete, og navnet skilte seg tydelig ut i forhold til de to andre barna deres.

Til People fortalte realitystjernen at hun hadde ventet lenge på å få bruke navnet Reign, og at det hadde vært på listen over forslag til babynavn før begge fødslene av de to andre barna, Penelope og Mason.

Det var imidlertid ikke før hun fikk den nyfødte sønnen sin i armene for første gang at hun varsikker på navnevalget.

- Jeg elsker det, uttalte hun til People den gang.

Dream Renee Kardashian

Rob Kardashian (32) og hans tidligere forlovede Blac Chyna (31) fikk sitt første barn sammen da datteren Dream Renee Kardashian (2) kom til verden i november 2016.

Babyen ble oppkalt etter bestemoren sin, som opprinnelig heter Angela Renée White, og betyr «gjenfødt» på fransk, ifølge Elle. En kilde nær eksparet uttalte til People at Rob og Chyna hadde tenkt på navnet Dream i lang tid.

View this post on Instagram

😆😍

A post shared by Rob Kardashian (@robkardashianofficial) on

- De ga henne navnet Dream fordi de har alltid sagt at hun er en drøm som gikk i oppfyllelse, uttalte kilden.

LES OGSÅ: Fansen raser etter North (6) sitt Instagram-bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer