Prins Daniel:

Dette er hans egentlige navn

Visste du dette om den svenske prinsen?

FYLLER ÅR: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria har vært gift siden 2010. På fredag fyller førstnevnte 50 år. Foto: Shutterstock / NTB
FYLLER ÅR: Prins Daniel og kronprinsesse Victoria har vært gift siden 2010. På fredag fyller førstnevnte 50 år. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den svenske kongefamilien går en begivenhetsrik uke i møte.

Fredag markerer kong Carl Gustaf 50 år på den svenske tronen, noe som selvsagt skal feires. Det er derimot ikke det eneste store som skjer den dagen - prins Daniel fyller også 50 år.

«Visste ikke dette»

I anledning prinsens kommende 50 årsdag har det blitt delt en hyggelig hilsen på det svenske kongehusets offisielle Instagram.

«Klokken 06:54 15. september 1973, ble Olof Daniel Westling født på Regionshospitalet i Örebro. Prinsens fødselsdag er også samme dag som kronprins Carl Gustaf ble konge av Sverige», står det skrevet i innlegget.

Selv om lykkønskningene og gratulasjonene strømmer til i kommentarfeltet, er det noen som har bitt seg merke i prinsens «ukjente» fornavn, Olof. Det melder Billedbladet.

«Vi har en fin prins. Visste ikke at han egentlig het Olof Daniel. Til lykke med dagen uansett, prins Daniel», skriver en av kongehusets følgere.

I forbindelse med at prins Daniel fyller 50 år, har SVT laget en dokumentar. Der forteller han blant annet om oppveksten sin og hvordan det var å gifte seg inn i den svenske kongefamilien. Video: SVT Vis mer

- Aner ikke hvorfor

For de fleste har den svenske prinsen vært kjent som prins Daniel, og de færreste har trolig visst at prinsen ble født med et annet fornavn.

Prins Daniel er heller ikke den eneste som har et mindre kjent fornavn blant de kongelige. Også prins Harry (38) har et annet fornavn, som muligens har gått under radaren til de fleste.

Da 38-åringen ble født ble han tildelt navnet prins Henry av Wales. Hans korrekte fulle navn er nemlig Henry Charles Albert David.

- Jeg heter også Henry, men alle kaller meg Harry. Jeg aner ikke hvorfor, har prinsen tidligere uttalt i en videosamtale med organisasjonen WellChild, ifølge Danske Se og Hør.

Søndag 3. september ble Emma Tallulah Behn konfirmert. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør/Shad Madian. Vis mer

Det er derimot ikke uvanlig at kongelige har lange navn, eksempelvis er hans brors fulle navn prins William Arthur Philip Louis (40), og deres far heter Charles Philip Arthur George (73).

LES OGSÅ: Solgte utstyret

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer