- Dette er frekt gjort av NRK

Margrethe Røeds Melodi Grand Prix jr-kjole skaper storm.

SKAPER DEBATT: Klesdesigner Fam Irvoll reagerer på at NRK brukte hennes typiske varemerke med godteri på kjolen til programleder Margrethe Røed under helgens Melodi Grand Prix jr.-sending. Foto: Espen Solli, Se og Hør
SKAPER DEBATT: Klesdesigner Fam Irvoll reagerer på at NRK brukte hennes typiske varemerke med godteri på kjolen til programleder Margrethe Røed under helgens Melodi Grand Prix jr.-sending. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Programleder Margrethe Røed fikk mye skryt for sin kjole prydet med engelsk lakris, da hun brukte den under helgens Melodi Grand Prix jr.-finale.

Men en som kan styre sin begeistring for kjolen, er den kjente norske designeren Fam Irvoll.

Hun mener godteribruken er slående lik det hun har brukt på flere av sine kjoler, og beskylder NRK for kopiering.

- Jeg har vært kjent for å pynte kjoler med godteri, og spesielt lakris, siden 2008. Det er ikke første gangen jeg blir kopiert, men første gangen det skjer fra NRK sin side. Jeg reagerer nå fordi jeg mener statskanalen har et ansvar for å støtte norske designere, istedenfor å  tilsnike seg andres arbeide, sier hun til Seoghør.no.


Fam Irvoll får også støtte av flere fans på sin Facebook-side, som hevder de ble overrasket da de fikk vite at det ikke var en av hennes kjoler Røed gikk i.

Irvoll sier hun ikke tror hun er alene om å bli kopiert av statskanalen. Nå ber hun NRK skjerpe seg.

- Dette har også skjedd med andre norske designere. Vi jobber beinhardt, og da er det skuffende at NRK ikke vil gi oss kred. Neste gang håper jeg NRK ringer rett til kilden og håper hun kan gjøre det istedenfor.


Designsjef i NRK, Arild Gundhus, sier at de i dag har vært i kontakt med Fam Irvoll om saken, basert på henvendelsen fra Seoghør.no.


- Fam Irvoll har forklart at hun ikke reagerer på design av selve kjolen til programlederen i MGP Jr, men at hennes reaksjon er knyttet til bruk av engelsk konfekt som effekter på antrekket. I følge  Fam Irvoll anser hun engelsk konfekt som en del av sitt varemerke, forklarer Gundhus til Seoghør.no.

- NRK har ikke hatt intensjon om å kopiere eller bevisst benytte seg av andres varemerker i denne sammenhengen. Fam Irvoll og NRK er forlikt i saken. Hun er ikke sint på NRK lenger, og vi kommer ikke til å gå videre med denne saken. Vi er opptatt av å ha en godt forhold og konstruktivt samarbeid med norske designere, og har derfor beklaget opplevelsen til Fam Irvoll i denne konkrete sammenhengen, understreker Grundhus.   Designsjefen sier imidlertid at NRK vil hevde at engelsk konfekt har eksistert som selvstendig produkt i markedet i svært mange år.

- NRK er antagligvis ikke alene om å ha benyttet engelsk konfekt som elementer i designsammenheng. Oppdraget til NRKs designer til MGP Jr var å designe noe lekent og litt «candy» for programmets målgruppe, påpeker Grundhus overfor Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dorthes datter raser mot Jan Thomas

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer