Gullruten 2023:

Dette er finalistene

Disse kan vinne Publikumsprisen.

TV-seerne lot seg begeistre av Julian Rassat i «Kompani Lauritzen - Tropp 1». Nå kan han vinne Publikumsprisen på Gullruten. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk TV-bransje skal hylles når Grieghallen nok en gang blir klar for fest om knappe to uker - når årets «Gullruten»-priser skal deles ut.

Prisutdelingen nærmer seg med stormskritt, og fra 10 kandidater til den gjeve Publikumsprisen, som deles ut i samarbeid med Se og Hør, gjenstår det nå fire finalister.

Her kan du lese mer om finalistene!

Demenskoret

En av årets store TV-suksesser har vært NRK-serien «Demenskoret». Med hjelp fra programleder Ingrid Gjessing Linhave (45) og dirigent Kim Wigaard (35), fulgte serien 15 kormedlemmer, som alle har ulike demensdiagnoser, veien mot å synge foran en fullsatt sal på Chat Noir.

Serien ga oss flere rørende øyeblikk, og TV-programmet førte til flere lignende prosjekter rundt i landet. Både Wigaard og Gjessing Linhave har opplevd å være pårørende av en som er syk av demens.

- Jeg var han som sendte meldinger til andre i samme situasjon for å søke hjelp da min familie og jeg sto i kaoset med pappa. Derfor kjenner jeg det dypt i hjerterota, fordi jeg vet hvor vondt det er som pårørende, har Wigaard tidligere uttalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.