«Farmen kjendis» sesong to:

Dette er «Farmen kjendis»-profilene egentlig kjent for: - Jeg visste ikke hvem noen var

Skal forsøke å sikre en ny seersuksess for TV 2.

PREMIEREKLARE: «Farmen kjendis»-deltakerne Dennis Vareide, Stian Sandø, Inga Berit Lein, Erlend Elias, programleder Gaute Grøtta Grav, Frank Løke, Martine Ek Hagen, Maiken Wahlstøm Nilssen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Lene Elise Bergum. Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Aune Sand var ikke til stede under presselanseringa. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PREMIEREKLARE: «Farmen kjendis»-deltakerne Dennis Vareide, Stian Sandø, Inga Berit Lein, Erlend Elias, programleder Gaute Grøtta Grav, Frank Løke, Martine Ek Hagen, Maiken Wahlstøm Nilssen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Lene Elise Bergum. Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Aune Sand var ikke til stede under presselanseringa. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I kveld, på den første dagen i 2018, går startskuddet for sesong to av «Farmen kjendis» på TV 2.

Fjorårets versjon ble en eventyrlig suksess for kanalen, som med et snitt på 948.000 seere slo alle rekorder.

I forkant av TV 2s offentliggjøring av navnene på årets deltakere, var det knyttet stor spenning til hvem som skulle ta over stafettpinnen.

- Er dette kjendiser?

Da deltakerlista endelig ble kjent i mai, var det imidlertid flere som klødde seg i hodet. I både tradisjonelle og sosiale medier ble følgende spørsmål gjentatte ganger stilt: «Hvem er egentlig disse kjendisene?».

- Da jeg så de andre deltakerne for første gang, tenkte jeg: «Hvor har de hentet disse menneskene fra? Er dette kjendiser?» Jeg visste ikke hvem noen var, sier Frank Løke (37) til Se og Hør.

Håndballspilleren er selv en av deltakerne i den nye sesongen. 37-åringen nøler ikke med å si at det var flere av hans realitykolleger han ikke dro kjensel på, da de møttes for første gang i sommer.

- Etter hvert kjente jeg igjen Martine Ek Hagen og «Staysman». Dennis hadde jeg sett før, men jeg husket ikke hva han var kjent for. Hva gjelder modellen og «Jakten»-dama, var jeg helt blank. Jeg stusset litt over at de ikke hadde hentet inn flere kjente fjes, men det handler vel like mye om å ha en viss dynamikk i gruppa, forteller han.

- Ikke bygge merkevare

At TV 2 sendte ut forespørsler om deltakelse til mange av Norges mest kjente profiler, er ingen hemmelighet. Se og Hør har tidligere omtalt hvordan flere av dem, av ulike årsaker, valgte å la tilbudet passere.

Mange av fjorårets deltakere har økonomisk sett hatt mye å vinne på medvirkningen i «Farmen kjendis». Å spinne silke på tv-opptredenen, i form av ny kjendisstatus og merkevarebygging, har derimot ikke vært et mål for Løke.

37-åringen har forklart at han takket ja for opplevelsens skyld, men erkjenner at det også var for å teste ut egne grenser.

- Jeg tenker ikke spesielt mye på om programmet blir en snakkis. Jeg var der for opplevelsen, ikke for å bygge merkevare, sier han, og fortsetter:

- Med tanke på forrige sesong blir det spennende å se om dette blir suksess eller slakt. Det kommer for så vidt helt an på hva seerne vil ha - de møter tross alt en ny, og ganske tullete gjeng. Selv kunne jeg ha vært en enda større klovn der inne, men det er allerede tre-fire av dem, forteller Løke.

Løke har i likhet med flere av sine søsken - deriblant Heidi Løke (35) - gjort karriere som profesjonell håndballspiller. Han debuterte på landslaget i 2001, og har spilt for flere store klubber i utlandet. 37-åringen la imidlertid håndballen på hylla i fjor.

GODT OG BLANDET: Alle deltakerne sammen med Gaute Grøtta Grav. Aune Sand, Franke Løke, Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias , Dennis Vareide , Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen ( i trillebåra). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODT OG BLANDET: Alle deltakerne sammen med Gaute Grøtta Grav. Aune Sand, Franke Løke, Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias , Dennis Vareide , Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen ( i trillebåra). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Alt fra idrettsutøvere, én skuespiller, realitykjendiser og motepersonligheter er hanket inn for å sikre nok et gårdsrealityeventyr for TV 2.

Her kan du lese mer om de tolv kjendisene som skal kjempe i den neste «kampen for tilværelsen»: ​

Aune Sand (51)

Kunstner og forfatter Aune Sand har tidligere uttalt til Se og Hør at han takket ja til «Farmen» for å «hedre sin mor og mormors rike».

Sand, kjent som forfatter, filmskaper og kunstner, har de siste åra vært mye å se i norsk presse.

«Jordbærmus»-forfatteren skapte blant annet store overskrifter med sin erotiske og utskjelte litteratur i 2015, og året etter ble det kjent at han kommer med oppfølgerboka «Jordbærmus II, Plaskvåt».

Han er også kjent for å ha regissert og spilt hovedrollen i filmen «Dis» fra 1995.

Sand veksler mellom å være i Norge og i New York. I den amerikanske metropolen bor han sammen med samboeren, kunstmaler Marianne Auli, og de to døtrene deres.

Erlend Elias Bragstad (34)

Den frittalende nordlendingen Erlend Elias Bragstad ønsket å delta i «Farmen kjendis» av flere grunner, deriblant for å overvinne personlige utfordringer, få en ny opplevelse og vise publikum at han har flere sider enn å bare være «han skrulla».

Bragstad, som er veletablert stylist, makeup artist, frisør, konferansier og foredragsholder, ble for alvor kjent gjennom i Dagbladets nett-tv-serie «Erlend Elias vs. Roskilde» i 2012.

FRESHE MENNESKER, SHOPPING OG CHAMPAGNE: Møt Erlend Elias. Utpreget storbymennesker som hadde knapt hørt om Roskilde-festivalen før han ble kastet ut i det i sommer. Video: KLIKKMONSTER Vis mer Vis mer

Han har siden medvirket i en rekke tv-program, blant annet i årets «Skal vi danse». I 2015 ble 34-åringen også kåret til Norges mektigste homofile person av Gaysir.

Lene Elise Bergum (45)

Det begynner å bli lenge siden vi hørte noe fra Lene Elise Bergum. Sørlendingen har lagt skuespilleryrket til side de siste åra, til fordel for mammarollen og en salgsjobb.

- TESTE MEG SELV: Lene Elise Bergum har avvist at «Farmen»-deltakelsen er et kjendis-comeback. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- TESTE MEG SELV: Lene Elise Bergum har avvist at «Farmen»-deltakelsen er et kjendis-comeback. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Hun fikk sitt gjennombrudd med filmen «Hodet over vannet», før hun senere medvirket i såpeserien «Hotel Cæsar» med rollen som Alexandra «Alex» Kvamme. Der spilte 45-åringen fra 1998 til 2001, før hun gjorde et mindre comeback i 2004.

KJENT FRA CÆSAR: Lene Elise Bergum. Foto Ørn Borgen, SCANPIX
KJENT FRA CÆSAR: Lene Elise Bergum. Foto Ørn Borgen, SCANPIX Vis mer

Bergum hadde også rollen som Anita i TV 2-serien «Far og sønn» i 2002. 45-åringen har tidligere avvist at «Farmen»-deltakelsen er et kjendis-comeback.

​ - Jeg har ingen tanker om hva jeg skal gjøre videre etter oppholdet, og er her for å teste meg selv, og se hva kroppen min er i stand til å klare. Det er en tid for alt, og da jeg fikk denne forespørselen, tenkte jeg: «Søren, det er en once in a lifetime-mulighet», fortalte Bergum til Dagbladet i mai.

Inga Berit Lein (36)

Mange husker Inga Berit Lein som den aller første kvinnelige «Jakten»-bonden i 2004, året da tv-seerne ble introdusert for TV 2s bonderomantikk.

Den gang var det hun som fikk flest frierbrev av alle, men romantikken uteble.

BONDEROMANTIKK: Inga Berit Lein var den aller første kvinnelige «Jakten»-bonden i 2004. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX .
BONDEROMANTIKK: Inga Berit Lein var den aller første kvinnelige «Jakten»-bonden i 2004. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX . Vis mer

36-åringen har senere ledet programmet «Bønder i by'n», der hun sammen med flere bønder ga storbyfolk råd om livet som bonde.

Lein har tidligere erkjent at hun ikke ser på seg selv som en kjendis.

- Nei, jeg er jo ikke det. Men jeg er privilegert som får denne muligheten. Det at jeg har landbrukserfaring er et stort pluss, men det har også sine ulemper. Jeg kan bidra og være en stor ressurs for gruppa, men jeg kommer til å bli sett på som en stor konkurrent. Det gjelder å ikke anstrenge seg for mye, og ufarliggjøre meg selv.

«FARMEN KJENDIS»: Inga Berit Lein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Inga Berit Lein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35)

Thorbjørnsen gjorde seg først bemerket i sesong fire av «Paradise Hotel». Siden har man sett ham i en rekke tv-opptredener, deriblant «Skal vi danse» og «Robinsonekspedisjonen» i 2013.

- Jeg begynner å bli en erfaren realitydeltaker nå, dette er mitt fjerde program, uttalte Stian Thorbjørnsen selv da Se og Hør møtte ham tidligere i år.

Etter «Paradise Hotel» satset Thorbjørnsen på en musikkarriere, der han sammen med kompisen Lasse Jensen utgjør duoen Staysman & Lazz. De endte blant annet på en tredjeplass under Melodi Grand Prix i 2015, med låten «En godt stekt pizza».

Martine Ek Hagen (26)

Som aktiv toppidrettsutøver takket Martine Ek Hagen først nei til et gårdsreality-opphold. Da hun senere vurderte å legge idrettskarrieren på hylla, etter mye sykdom og skader, gjorde 26-åringen en helomvending.

- Jeg skjønte at jeg trengte ny inspirasjon til å fortsette som idrettsutøver, og ser på «Farmen» som en mulighet til å komme meg litt vekk - få en ny opplevelse. Vi skiløpere har en måned fri i april, jeg tar min ferie nå, har Ek Hagen tidligere uttalt.

LANGRENNSLØPER: Martine Ek Hagen er klar for «Farmen kjendis». Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LANGRENNSLØPER: Martine Ek Hagen er klar for «Farmen kjendis». Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

26-åringen fra Ytre Enebakk slo til med sin første pallplass i verdenscupen i januar 2015 da hun ble nummer to på fellesstarten med skibytte i Rybinsk.

Etter et avbrekk på «Farmen kjendis», satser hun nå fram mot OL i Pyeongchang.

Dennis Vareide (27)

På en måte har Dennis Vareide meldt seg på «Farmen» selv. Han la nemlig ut en tullesøknad på YouTube for en god stund siden, og nølte ikke et sekund da han faktisk ble ringt opp.

- Dette er en unik mulighet, og jeg er med for opplevelsens skyld. Hvis jeg kommer langt nok, skal jeg prøve å vinne. Jeg tar en uke av gangen, har han tidligere uttalt.

YOUTUBERE: Dennis Vareide og Preben Fjell er to av Norges mest populære Youtube-profiler. Førstnevnte er nå med i «Farmen kjendis». Foto: Andreas Lekang
YOUTUBERE: Dennis Vareide og Preben Fjell er to av Norges mest populære Youtube-profiler. Førstnevnte er nå med i «Farmen kjendis». Foto: Andreas Lekang Vis mer

At tilværelsen på «Farmen» er en helt annen enn den teknologiske hverdagen Vareide er vant med, er ikke til å komme unna. Han utgjør nemlig halvparten av duoen «Prebz og Dennis», hvor de to - som er kjent for å utfordre hverandre - i løpet av de siste åra har blitt store Youtube-stjerner. ​

Kristine og Johanne Thybo Hansen (25)

​Tvillingsøstrene Kristine og Johanne Thybo Hansen er ikke ukjente i realityverdenen. I 2015 lanserte TVNorge «Jegertvillingene», og resten er, som man sier, historie.

I flere sesonger ha de latt norske tv-seere følge villmarkslivet deres med jakt og turer i alt fra Reisadalen til USA.

«FARMEN KJENDIS»: Kristine og Johanne Thybo Hansen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Kristine og Johanne Thybo Hansen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Målet mitt med oppholdet er å suge til meg alt av opplevelser og kunnskap. Jeg tenker ikke noe spesielt på markedsverdi eller PR, men er her først og fremst for å ha det gøy, har Kristine Thybo Hansen uttalt.

Tvillingsøster og tv-makker Johanne (25) kunne da nikke bekreftende.

- Jeg ville gripe muligheten til å gå 100 år tilbake i tid. Vi er begge vant til å være i naturen, og jeg tror dette skal gå knallbra.

MANNFOLK: Jegertvillingene har fått flere former for oppmerksomhet fra «mannfolk» etter at de ble kjent. Noen av oppmerksomhetene er litt rarere enn andre. Video: TVNorge Vis mer

Stian Sandø (25)

NRK-profil Stian Sandø er for mange kjent som programleder i vitenskapsprogrammet «Newton» på NRK, men han har også ledet programmet «Sommeråpent» sammen med Ida Rasch.

Sandø har tidligere innrømmet at til tross for at han selv deltar i «Farmen kjendis», så har han aldri fulgt programmet tidligere.

- Ingenting. Jeg har ikke sett en eneste episode, så akkurat nå sammenligner jeg det med «Paradise Hotel». Jeg håper ikke det blir like mye drama, for jeg er ikke en sånn fyr. Jeg er her for å slappe av og spre glede, har han tidligere uttalt. ​

Maiken Wahlstrøm Nilssen (26)

Stokke-jenta Maiken Wahlstrøm Nilssen deltok i talentprogrammet «Top Model» i 2011, og har siden livnært seg på modellyrket.

I «Top Model» var hun en av tre jenter som sto igjen helt på slutten, men måtte se seg slått av både Charlotte Isachsen og Claudia Bull, der sistnevnte gikk helt til topps i konkurransen.

«FARMEN KJENDIS»: Maiken Wahlstrøm Nilssen jobber som modell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
«FARMEN KJENDIS»: Maiken Wahlstrøm Nilssen jobber som modell. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg er vant til å bli dollet opp på jobb, men nå handler det ene og alene om å drive en gård.

- Har du noe gårdserfaring?

- Jeg har vokst opp med mye hester i nabolaget, og har en del generell kunnskap. Her er det det primitive som gjelder, og jeg er allerede superfornøyd med livet, har Nilssen tidligere uttalt til Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer