UFATTELIG SUKSESS: Nico & Vinz topper nå singlelisten i England. Foto: Stian Andersen/Warner Music Norway
UFATTELIG SUKSESS: Nico & Vinz topper nå singlelisten i England. Foto: Stian Andersen/Warner Music NorwayVis mer

- Dette er fantastisk morsomt gutter!

Nico & Vinz hylles fra overraskende hold.

SEOGHØR.NO: Osloduoen Nico & Vinz skriver stadig norsk musikkhistorie, og nå blir de hyllet av ordfører Fabian Stang.

Etter å ha nådd helt til fjerde plass med "Am I Wrong" på den prestisjetunge amerikanske Billboard Hot 100-listen og holdt seg der i flere uker, klatret de søndag helt til topps på den omtrent like viktige engelske singlelisten.

Det er bare andre gang dette skjer en norsk artist.

De første som klarte det var a-ha, som i 1986 toppet med "The Sun Always Shines On TV".

IMPONERT: Oslos ordfører Fabian Stang gratulerer Nico & Vinz med suksessen på sin offisielle Facebook-side. Foto: Andreas Fadum
IMPONERT: Oslos ordfører Fabian Stang gratulerer Nico & Vinz med suksessen på sin offisielle Facebook-side. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Det er ikke mange nordmenn forunt, uansett bransje, å oppnå slik internasjonal suksess som det Nico Sereba og Vincent Dary fra Holmlia og Lambertseter nå opplever.

I et innlegg på sin offisielle Facebook-side, hyller Oslos ordfører Fabian Stang guttene og skriver dette:

"Dette er fantastisk morsomt gutter! Regner med at det er noen på både Holmlia og Lambertseter som er litt ekstra stolte!"

"Am I Wrong" har toppet iTunes-listene i hele 39 land, og de offisielle salgslistene i til nå fem land. Ironisk nok nådde den bare 2. plass her hjemme da Nico & Vinz ga den ut i fjor sommer, da under sitt gamle navn Envy.

Nico og Vincent nyter nå stor oppmerksomhet i utlandet, og har blant annet blitt video-intervjuet på det amerikanske topp-nettstedet TMZ.

LES OGSÅ: Sjarmerte amerikanerne i senk