VANT: Norske The BlackSheeps vant fjorårets MGP Jr. med låten "Oro Jaska Beana". Foto: SCANPIX
VANT: Norske The BlackSheeps vant fjorårets MGP Jr. med låten "Oro Jaska Beana". Foto: SCANPIXVis mer

- Dette er et viktig tema for oss

BlackSheeps gleder seg til å fremføre transelåt i MGP Jr.

SEHER.NO: Det er ventet at fjorårets MGP Jr.-vinnere, The BlackSheeps, vil vekke stor oppmerksomhet når de nå deltar i årets sangkonkurranse med transelåten, "Edwin" , skriver VG.

Låten, som oppfordrer skolens transvestitt til å komme ut av skapet,  skal ha startet som en jam i øvningslokalet. Men ifølge gruppa ligger det ingen konkret story bak teksten.

- Dette er et viktig tema for oss. Låten vår kan kanskje hjelpe ved at når folk hører den blir det mer vanlig/ufarlig, hvis sangen blir populær da, sier BlackSheeps til avisen.

NRK skal ha vært skeptiske til teksten i begynnelsen, men etter nøye gjennomgang bestemte kanalen seg for å la den gå gjennom.

Og nå gleder gruppa seg til å fremføre låten, som er blant sangene som kommer på deres nye album, som lanseres 12. oktober.

Ifølge Karen Pinholt i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersonger (LLH), er BlackSheeps-låten et positivt bidrag.

- De tør å sette ord på det mange andre vegrer seg for å ta opp. The BlackSheeps sier at det er greit å bryte kjønnsnormen, sier hun til NRK.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Vi føler oss ikke som kjendiser