- Dette er en virkelig stor ære

Ane Dahl Torp legger ikke skjul på at hun er svært beveget over å motta Wenche Foss' ærespris.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag kveld ble det klart at skuespilleren Ane Dahl Torp (40) er blitt tildelt «Wenche Foss' ærespris».

Ane - som for tiden er aktuell i TV 2-serien «Okkupert» - fikk prisen under Se og Hørs kjendisgalla på Chat Noir i Oslo.

- Dette er en vedlig stor ære. Tusen hjertelig takk til juryen! sa hun fra scenen mandag kveld.

Se video øverst i saken!

- Jeg har enorm respekt for Wenche Foss. Hun var noe bedre enn god eller flink. Hun var interessant. Hver gang jeg ser et klipp med henne på TV, blir jeg imponert over tilstedeværelsen hennes, sier Ane til Se og Hør.

Den populære skuespilleren spøkte også med at hun selv ikke føler hun har like mye divafaktor som Wenche.

- Jeg er nok mer slaskete enn Wenche Foss. Men jeg husker noe Wenche sa om det å være pen eller fin: «Jeg har nok alltid måttet anstrenge meg litt». Det må jeg og, sier hun og ler.

I GODT HUMØR: Ane Dahl Torp fikk juryen til å slå opp latterdøren da hun mottok «Wenche Foss' ærespris» fra Fabian Stang på Se og Hørs Kjendisgalla mandag kveld.   Foto: NTB scanpix
I GODT HUMØR: Ane Dahl Torp fikk juryen til å slå opp latterdøren da hun mottok «Wenche Foss' ærespris» fra Fabian Stang på Se og Hørs Kjendisgalla mandag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

Morsomme minner om Wenche

I statuttene til den gjeve prisen, står det: Prisen tildeles «en person eller organisasjon som i sterk grad kan forbindes med Wenche Foss' livsglede og engasjement».

Ane har spilt sammen med Wenche Foss én gang, i et TV-teaterstykke om Henrik Ibsens kone, Susannah Ibsen, i 2003.

Da spilte de to hovedpersonen i forskjellige aldre. I takketalen sin mandag kveld delte Ane noen minner om den avdøde teaterdivaen:

- Hun kalte meg «kamerahore» på dag to av «Susannah». Jeg visste hun kunne være direkte og tenkte at hun var sint. Men så sa hun «det er bra, sånn var jeg og». Hjemme har jeg et rosa Chanel-skjerf jeg fikk av henne.  Jeg har så mange anekdoter om henne:Hun fortalte at hun pleide å vinke og hilse på alle som kjørte forbi huset hennes. Så sa hun «er det noen som ikke hilser tilbake, så tenker jeg at 'Gud de må være svenske'», sa Ane Dahl Torp fra scenen.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMEN FORAN KAMERA: I 2003 spilte Ane Dahl Torp sammen med Wenche Foss i et TV-teaterstykke om Henrik Ibsens kone Susannah Ibsen. Her f.v. Ane Dahl Torp, Wenche Foss og Hildegunn Riise.  Foto: Rolf M. Aagaard, Aftenposten/Scanpix
SAMMEN FORAN KAMERA: I 2003 spilte Ane Dahl Torp sammen med Wenche Foss i et TV-teaterstykke om Henrik Ibsens kone Susannah Ibsen. Her f.v. Ane Dahl Torp, Wenche Foss og Hildegunn Riise. Foto: Rolf M. Aagaard, Aftenposten/Scanpix Vis mer

Juryen bak æresprisen består av Wenches sønn Fabian Stang (60), teatersjef og skuespiller Ellen Horn (64), samt Se og Hørs sjefredaktør Ellen Arnstad (49).

- Hun er modig og intelligent og har veldig god timing, sier Fabian Stang om den ferske prisvinneren.

Også Ellen Horn er full av lovord om «Bølgen»-skuespilleren:

- Hun gestalter enhver rolle med stort hell. Hun har spilt de fleste roller og imponert kritikere og publikum, sier Horn rosende om Ane Dahl Torp.

Saken fortsetter under bildet.

TRENDY: Ane Dahl Torp inntok den grønne løperen i en ettersittende, beige kjole på Chat Noir i Oslo mandag kveld.  Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
TRENDY: Ane Dahl Torp inntok den grønne løperen i en ettersittende, beige kjole på Chat Noir i Oslo mandag kveld. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

I 2014 var det Thomas Giertsen som ble tildelt prisen.

Aktiv i film og teater

Ane, som i høst har gjort kinosuksess med actionfilmen «Bølgen», er for tiden også aktuell på teaterscenen. I oktober var det premiere på stykket «Solaris Korrigert» på Det Norske Teatret.

Der spiller også hennes ektemann Sjur Miljeteig en sentral rolle. Sjur har skrevet musikken til stykket, og står også på scenen selv sammen med Ane.

De to har vært sammen i 10 år, og gift i åtte av dem. De har barna Sigurd (5) og Liv (3) sammen.

Men tidligere i år sa Ane at barna foreløpig ikke har sett henne på scenen.

– De har aldri sett meg i noen teaterstykker, fortalte Ane til Se og Hør i sommer - og la til at ungene er veldig glade i barneteater.

PÅ TV: Ane Dahl Torp er for tiden aktuell i TV 2-serien «Okkupert». Her er hun sammen med Vegar Hoel i en scene fra serien. Foto: TV 2
PÅ TV: Ane Dahl Torp er for tiden aktuell i TV 2-serien «Okkupert». Her er hun sammen med Vegar Hoel i en scene fra serien. Foto: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Ane Dahl Torp spiller mot ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer