Rosa sløyfe-aksjonen:

- Dette er en sak som berører veldig mange

Skijentene støtter kreftsaken.

BLOMSTERJENTER: I oktober måned rettes fokuset mot brystkreft, og i den anledning har skijentene stilt opp på bilder i samarbeid med Mester Grønn. Foto: Fred Jonny / Mester Grønn
BLOMSTERJENTER: I oktober måned rettes fokuset mot brystkreft, og i den anledning har skijentene stilt opp på bilder i samarbeid med Mester Grønn. Foto: Fred Jonny / Mester Grønn Vis mer
Publisert

I 1999 ble Rosa sløyfe-aksjonen arrangert for første gang her til lands.

Siden den gang har kalenderårets tiende måned blitt viet til aksjonen, som skal vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon, øke kunnskap om brystkreft og støtte forskning. Det skriver Kreftforeningen på sine nettsider.

En rekke organisasjoner, bedrifter og privatpersoner støtter aksjonen, og i år har blomsterkjeden Mester Grønn fått med seg skijentene på laget.

VAKKER MED BLOMSTER: Ingvild Flugstad Østberg i en litt annen setting enn vi er vant til å se henne. Foto: Fred Jonny / Mester Grønn
VAKKER MED BLOMSTER: Ingvild Flugstad Østberg i en litt annen setting enn vi er vant til å se henne. Foto: Fred Jonny / Mester Grønn Vis mer
ROSA: Ragnhild Haga poserer for fotografen med rosa blomster i håret og hendene. Foto: Fred Jonny / Mester Grønn
ROSA: Ragnhild Haga poserer for fotografen med rosa blomster i håret og hendene. Foto: Fred Jonny / Mester Grønn Vis mer

Therese Johaug (30), Ragnhild Haga (27) og Ingvild Flugstad Østberg (27) fikk i den anledning vise en helt ny side av seg selv, da de ble stylet og fotografert med en rosa sløyfe laget av blomster.

Årets kampanje setter fokus på senskader hos tidligere kreftpasienter, og Therese er stolt over å få fremme en så viktig sak.

ROSA SLØYFE-AKSJON: Therese Johaug er slående vakker på bildene i anledning Rosa sløyfe-aksjonen. Foto: Fred Jonny / Mester Grønn
ROSA SLØYFE-AKSJON: Therese Johaug er slående vakker på bildene i anledning Rosa sløyfe-aksjonen. Foto: Fred Jonny / Mester Grønn Vis mer

- Dette er en sak som berører veldig mange. Jeg er stolt over at Mester Grønn vil ha meg med på dette prosjektet, sier hun i en pressemelding.

- Stiller selvsagt opp

En rekke norske kjendiser har de siste årene vist sin støtte under aksjonen.

I fjor var det skijentenes tidligere landslagvenninne Marit Bjørgen (38) som samarbeidet med blomsterkjeden.

- Vi langrennsjenter stiller selvsagt opp når våre samarbeidspartnere bidrar i viktige saker. Å kunne kommunisere aksjonen med vakre blomster, gir saken en ekstra fin dimensjon ved å bry seg om andre i en krevende situasjon, sa den vordende moren den gang.

- Rørt og stolt

I 2015 sto hele Norges kjendis-stylist, Jan Thomas (51) foran to tusen rosakledde kvinner før Rosa sløyfe-løpet og fortalte om sitt eget engasjement i forbindelse med brystkreft-kampanjen.

- Jeg ble rørt og stolt over å se damene. Mange av dem har vært gjennom sorg og tragedie på grunn av kreft, direkte eller indirekte, fortalte han til Se og Hør i etterkant av løpet.

Kjendisstylisten kunne samtidig fortelle at han vet hvordan det er å kjempe - dog ikke mot kreft - da han i mange år møtte fordommer som homofil.

- Det er ingen som velger å få kreft, og det er ingen som velger å være homofil. Jeg vil bruke plattformen min til noe fruktbart. Ingenting er som å bringe et øyeblikks glede til folk som trenger det. Jeg vil være i ringen og slåss for det jeg tror på, sa Jan Thomas til Se og Hør.

Han har jobbet med Kreftforeningen i mange år, og i 2009 skrev han sangen «Get up and Dance» sammen med Christian Ingebrigtsen (41). Singelen solgte tre ganger platina, og overskuddet gikk uavkortet til Kreftforeningen.

LES OGSÅ: - Det er det villeste jeg har vært med på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer